NättrabySödra vägen 1

Välskött 60-talsvilla i centrala Nättraby!

Såld
NättrabySödra vägen 1
Med lugnt och barnvänligt läge i centrala Nättraby ligger denna välunderhållna och smakfullt renoverade 60-talsvilla om totalt 239 kvm inkl. källarplan. Här finns stora möjligheter att anpassa planlösningen efter familjens behov. På entréplan finns idag ett modernt och välutrustat kök med köksö, två sovrum, TV-rum och ett helkaklat duschrum. I källaren finns ytterligare två sovrum, en stor tvättstuga, WC, förrådsutrymmen, hobbyrum/verkstad och ett helkaklat utrymme som kan användas till bad eller relax. Huset har ett vattenburet värmesystem med frånluftsvärmepump och två eldstäder. Taket byttes 2002, nya 3-glasfönster installerades 2004 och ny dränering gjordes 2001. På tomten finns flera uteplatser i olika väderstreck, plana gräsytor för lek och spel samt spabad och utekök. Fastigheten är ansluten till fibernät.
Här bor du bekvämt med gångavstånd till förskola, skola F-9 och allmänna kommunikationer. I närheten finns även livsmedelsaffärer, restauranger, träningsanläggning, padelhall.
Slutpris: 3 400 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Södra vägen 1
  • Område Nättraby
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 103 + 136 kvm
  • Tomtareal 808 kvm
  • Byggnadsår 1963
  • Pris 3 400 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset

Välkommen till denna välskötta och trivsamma 60-talsvilla i centrala Nättraby. Huset har under de senaste 15 åren genomgått stora renoveringar med bl.a. nytt tak, ny dränering, nytt kök, badrum och tvättstuga. Med tegelfasad och nya 3-glasfönster är detta ett perfekt boende för dig som önskar ett hus med lite underhållsbehov.

Trädgården

Trädgården är lättskött med plana gräsytor för lek och spel och flera uteplatser med sol från morgon till kväll. På baksidan finns en större, stenlagd uteplats med gott om plats för både loungemöbler och solsängar. Här kan man koppla av i spabadet såväl sommar- som vintertid och under det vackra körsbärsträdet kan man tillaga kvällens middag vid det platsgjutna uteköket. I anslutning till uterummet finns ytterligare en uteplats och vill man njuta av den sista kvällssolen kan man göra det från någon av uteplatserna på husets entrésida. På tomten finns även en förrådsbod om 10 kvm som kan användas till lekstuga eller förvaring av trädgårdsredskap.

"

På tomten finns flera uteplatser i olika väderstreck, plana gräsytor för lek och spel samt spabad och utekök

"

Uterum

Det rymliga uterummet fungerar som ett extra rum från tidig vår till sen höst och bidrar även till att förlänga sommarkvällarna. Här finns ett stort glasparti som går att öppna upp mot uteplatsen på husets baksida. 

Hall

Första intrycket är som bekant viktigt och här blir man inte besviken. Direkt när man kommer in i huset möts man av den ljusa och öppna hallen varifrån man når de flesta rum på övre plan. På väggen rakt fram vittnar den dekorativa pelaren av glasbetong om husets ursprung. Här kan man även hänga av sig ytterkläder och längre bort i korridoren mot sovrummen finns plats för ytterligare förvaringsmöbler.

Kök

Köket genomgick en stor renovering och ombyggnad 2008 där planlösningen gjordes om för att skapa ett rymligare och mer socialt utrymme med gott om plats för hela familjen. Vid den stora köksön kan man socialisera med familjen eller gästerna samtidigt som man lagar mat. Här finns det mesta man kan tänkas behöva såsom integrerad diskmaskin, kyl och frys med is- och vattenmaskin, inbyggnadsugn med ångfunktion, mikro samt induktionshäll. Strategiskt placerad för att synas från såväl kök som matplats finns en dekorativ murspis som bidrar både till värme och mysfaktor. I anslutning till köket finns ett utrymme som tidigare användes till matplats. Vid behov av fler rum kan detta göras om till t.ex. sovrum, kontor eller lekrum.

"

Med en total yta om 239 kvm finns det stora möjligheter att anpassa planlösningen efter familjens behov

"

Allrum

I anslutning till sovrummen på övre plan finns ett allrum som idag används som TV-rum. Vid behov kan detta rum istället nyttjas till sovrum.

Sovrum

I huset finns idag fyra sovrum - två på övre plan och två i källarplanet. Både sovrummen och sällskapsrummen i huset går enkelt att anpassa efter familjens behov. Ett av sovrummen på källarplanet är t.ex. rymligt nog att användas som vardagsrum om man hellre önskar tre sovrum på övre plan. Och har man tonårsbarn finns möjlighet att skapa en egen, avskild sovavdelning för barnen i källarplanet.

Bad/Tvätt

På övre plan finns ett helkaklat duschrum med golvvärme, renoverat 2008 med smakfull och tidlös inredning. I källarplanet finns en WC samt en rymlig tvättstuga. I anslutning till tvättstugan finns även ett helkaklat utrymme där nuvarande ägare tidigare hade ett hörnbadkar. Kanske blivande relax?

Källare

I källaren finns två mindre förrådsutrymmen, det ena med glasdörr och belysning - perfekt till t.ex. vinförvaring. Här finns även ett större förråd (fd garage) med verkstadsdel.

"

Här bor du bekvämt med gångavstånd till förskola, skola F-9 och allmänna kommunikationer

"

Fastighetskarta

Huset är beläget på en hörntomt i Gamla Dalby, ett område i nordöstra delen av Nättraby. Området består i huvudsak av mindre villor uppförda under 50/60-talet. Här bor du bekvämt med gångavstånd till förskola, skola F-9 och allmänna kommunikationer. I närheten finns även livsmedelsaffärer, restauranger, träningsanläggning, padelhall och annan service.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Parkettgolv.

Kök
Renoverat 2008 med parkettgolv, inredning från Ikea och bänkskiva i laminat. Vitvaror från Electrolux bestående av induktionshäll, fläkt (Thermex), inbyggnadsugn med ångfuktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys med is- och vattenmaskin. Murspis från Keddy.

Uterum
Ombyggt 2019. Glasdörrar ut mot altanen.

Allrum
Parkettgolv.

Duschrum
Renoverat 2006 med kakel, klinker, golvvärme, tvättställ med kommod, spegelskåp, högskåp, WC och dusch med infällbara glasdörrar.

Sovrum 1
Laminatgolv och tre inbyggda garderober.

Sovrum 2
Laminatgolv.

Hall i källare
Klinkergolv och garderober.

Tvättstuga
Renoverad 2003 med klinkergolv, arbetsbänk med tvättho, linneskåp, tvättmaskin från Electrolux (2021) och torktumlare från Whirlpool (äldre). Frånluftsvärmepump från Comfortzone samt fläktkonvektor.

Fd badrum
Renoverat 2003 med kakel, klinker och golvvärme. Förberett för installation av badkar.

Sovrum 3
Klinkergolv, vattenburen golvvärme och öppen spis med kassett.

Sovrum 4
Klinkergolv och luft/luftvärmepump med AC.

WC
Våtrumsmatta och våtrumstapet, WC (2021) och tvättställ.

Förråd
Betonggolv.

Mat- och vinförråd
Klinkergolv.

Läs mer

FastighetUtgångspris
3 400 000 kr

Byggnadsår
1963

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
103 kvm

Biarea
136 kvm

Tomt
Area 808 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Tegel

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor, 2002

Fönster
3-glas, 2004

Plåtarbete
Lackerad plåt

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump Comfortzone - 2015, fläktkonvektor i tvättstugan, luft/luftvärmepump med AC, golvvärme (el) i duschrum och f.d. badrum, vattenburen golvvärme i stora sovrummet i källaren samt två eldstäder

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2022-04-27
Energiklass: E
Energiprestanda: 74 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
40 356 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8874 kr (totalt 49 230)
Antal personer i hushållet: 3
Kommentar: Driftskostnaderna avser el/upvärmning 24180 kr, VA 8146 kr, försäkring 6193 kr, renhållning 1035 kr och vägförening 800 kr. Elförbrukning ca 15600 kWh/år. Kostnaden för el och uppvärmning avser perioden mar 2021 - feb 2022.

Fastighetsbeteckning
NÄTTRABY 23:44

Taxeringsvärde
Totalt: 1 839 000 kr kr
Byggnad: 1 294 000 kr kr
Mark: 545 000 kr kr

Pantbrev
2 087 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA NÄTTRABY GA:6
Last: Officialservitut kraftledning mm expropriation

Övrigt
Utförda renoveringar:
2019 - Ombyggnad/renovering av uterum
2017 - Stenläggning
2015 - Installation av spabad. Ny kompressor till värmepump. Ny luft/luftvärmepump i sovrum i källaren.
2008 - Renovering/ombyggnad av kök
2006 - Renovering av duschrum på övre plan. 
2005 - Installation av frånluftsvärmepump
2004 - Fönsterbyte
2003 - Renovering av tvättstuga samt f.d. badrum i källaren
2002 - Takbyte
2001 - Ny dränering med platonmatta runt källarväggarna samt nya dräneringsrör och dräneringspump för bortledning av dagvatten.
Löpande renovering av golv och ytskikt.


Läs mer