BergåsaBergsgatan 12

Välskött 30-talsvilla på attraktiva Bergåsa!

Såld
BergåsaBergsgatan 12
Med högt läge på Bergåsa ligger denna välskötta 30-talsvilla med bevarade originaldetaljer och modern komfort. Huset har genomgått en modernisering under senare år med bl.a. nya stammar, nytt tak, nya, underhållsfria fönster och installation av bergvärme. Idag inrymmer huset två lägenheter som nyttjas av ägaren, den ena till bostad och den andra till kontor. Möjligheterna med huset är många och det är lätt att göra om det till en enfamiljsbostad vid behov. Tomten är plan och lättskött med vackra stenläggningar, planteringar och fuktträd. Här finns flera biluppställningsplatser och garage i källaren. På Bergåsa bor du endast 3 km från centrala Karlskrona, i direkt anslutning till hav och natur med flera badplatser och friluftsområde med motionsspår. Både Högskolan och Blekingesjukhuset ligger på gångavstånd och från Bergåsa station tar du dig lätt med tåg eller buss till flera städer.
Slutpris: 5 350 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Bergsgatan 12
  • Område Bergåsa
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 177 + 98 kvm
  • Tomtareal 502 kvm
  • Byggnadsår 1931
  • Pris 5 075 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Historia

Huset uppfördes 1931 i en tidstypisk funkisstil med inslag av nordisk klassicism, med putsad fasad och rena linjer. Här möts du bl.a. av en generös takhöjd, vackra plankgolv och spegeldörrar med breda foder. På 60-talet kläddes fasaden med tegel och de senaste åren har flera stora renoveringar utförts så som nytt tak, nya, underhållsfria fönster och nya stammar.

"

Här möts funktionalism och nordisk klassicism

"

Huset idag

Nuvarande ägare har tagit väl hand om huset och vid renoveringarna som har gjorts har man valt underhållsfria material för att skapa ett lättskött boende. Idag består huset av två lägenheter som båda innehas av ägaren. Lägenheten på övre plan nyttjas till privatbostad och lägenheten på entréplan nyttjas till kontor. Detta går givetvis att anpassa efter behov och möjligheterna med huset är många. Det lämpar sig både som enfamiljsbostad, generationsboende, lägenheter för uthyrning eller som i nuläget - bostad kombinerat med egen verksamhet.

Tomten är plan och lättskött, med vackra stenläggningar, planteringar och fruktträd. Här finns flera biluppställningsplatser och garage i källaren.

Vardagsrum övre plan

I vardagsrummet på övre plan flödar ljuset in genom de spröjsade fönstren. Här har det ursprungliga parkettgolvet slipats och bevarats. Vardagsrummet och matrummet skiljs åt med två massiva skjutdörrar, vilket ger en flexibel planlösning som går att anpassa efter behov.

Kök/matrum övre plan

Köket renoverades 2014 i klassisk sekelskiftesstil med modern touch. I anslutning till köket ligger matrummet med gott om plats för stora middagsbjudningar. 2017 lades ett nytt plankgolv i ek in i kök och matrum, ett golv som harmonierar bra med det ursprungliga parkettgolvet i vardagsrummet. Från matrummet når man balkongen som är belägen mot husets sydvästra sida.

Sovrum övre plan

Sovrummet på övre plan är generöst tilltaget och har bra förvaring med flera garderober. Här har det ursprungliga plankgolvet slipats och vaxats.

"

Här möts du av en generös takhöjd, vackra plankgolv och spegeldörrar med breda foder

"

Badrum övre plan

Badrummet, som renoverades 2014, är både stilrent och funktionellt, med vägghängd WC, vattenburen golvvärme, rymlig dusch och tvättnedkast.

Allrum vindsvåning

På vinden finns ett allrum med heltäckningsmatta och takkupa som ger ett bra ljusinsläpp.

Sovrum vindsvåning

Från sovrummet på vinden har man fin utsikt över takåsarna och från ena fönstret skymtar man även havet. 

Vardagsrum entréplan

I vardagsrummet på entréplan har det ursprungliga trägolvet bevarats och precis som i vardagsrummet på övre plan finns här en bred öppning med två vackra skjutdörrar som leder in till matrummet. Härifrån når man även altanen på husets nordvästra sida. 

"

Precis som i vardagsrummet på övre plan finns här en bred öppning med två vackra skjutdörrar som leder in till matrummet

"

Matrum entréplan

Matrummet, som även kan nyttjas till sovrum vid behov, har samma trägolv som vardagsrummet och utgång till verandan på husets sydvästra sida.

Sovrum entréplan

Sovrummet på entréplan nyttjas idag som kontor och har, precis som övriga rum på entréplan, det ursprungliga trägolvet bevarat.

Badrum entréplan

Badrummet på entréplan renoverades samtidigt som badrummet på övre plan och har samma funktionella planlösning och stilrena interiör. Även här finns ett tvättnedkast.

Kök entréplan

I köket på entréplan har den gamla köksinredningen bevarats med snedställda överskåp, vackra beslag och klassisk kryddhylla.

"

Tvättnedkastet från de båda badrummen är en smart detalj

"

Källarplan

I källarplanet finns en stor tvättstuga och ett rymligt badrum med badkar. Både badrum och tvättstuga renoverades 2016. I källaren finns även verkstad, förråd, garage och pannrum.

Uteplatser

På husets nordvästra sidan finns en altan där man kan njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Både entréplan och övre plan har en balkong/veranda som vetter mot sydväst. 

Fastighetskarta

Bergåsa är Karlskronas enda exempel på sekelskiftets trädgårdsstäder. Tillsammans med Västra Mark, Arnö och Elleskär illustrerar områdets villabebyggelse de skiftande stil-, plan- och bostadsidealen under 1900-talet. 

Fastigheten Biet 13 är högt belägen, i korsningen Kronobergsgatan/Bergsgatan. Här bor du endast 3 km från centrala Karlskrona, i direkt anslutning till hav och natur med flera badplatser och friluftsområde med motionsspår. Både Högskolan och Blekingesjukhuset ligger på gångavstånd och från Bergåsa station tar du dig lätt med tåg eller buss till flera städer. 

Här bor du med högt läge mitt på Bergåsa, i anslutning till vackra friluftsområden och fina badplatser samt med gångavstånd till Campus Gräsvik och Blekingesjukhuset.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörEntréplan
Kök med plastmatta, äldre köksinredning, kombinerad kyl/frys (-08), spis (-03) och spisfläkt (äldre).
 
Matrum (alt. sovrum) med furugolv och utgång till veranda. Skjutdörrar in till vardagsrum.
 
Vardagsrum med furugolv och utgång till altan.
 
Sovrum med furugolv.
 
Badrum, renoverat -14 med kakel, klinker, golvvärme, tvättställ, vägghängd WC, tvättnedkast och dusch med glasvägg.

Övre plan
Kök, renoverat -14 med inredning i klassisk sekelskiftesstil, bänkskiva i ek, ljust kakel och enstavsparkett i ek (-17). Vitvarorna består av spishäll, spisfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro samt en kombinerad kyl/frys.
 
Matrum med enstavsparkett i ek (-17) och utgång till balkong i sydvästläge.
 
Vardagsrum med slipad originalparkett i ek. Både matrum och vardagsrum har utanpåliggande, motordrivna screenmarkiser.
 
Sovrum med slipat och vaxat plankgolv samt bra förvaring med flera garderober.
 
Badrum, renoverat -14 med kakel, klinker, golvvärme, tvättställ, vägghängd WC, tvättnedkast och dusch med glasvägg.

Vindsplan
Vindsplanet består av ett allrum med heltäckningsmatta, sovrum med parkettgolv och flera förrådsutrymmen.

Källarplan
Tvättstuga, renoverad 2016 med klinkergolv, arbetsbänk med förvaring, tvättmaskin och torktumlare.
 
Badrum, renoverat 2016 med kakel, klinker, badkar, WC och tvättställ.
 
Pannrum med bergvärmepump från 2001.
 
Verkstad (fd. garage) med utgång till trädgården
 
Garage med dubbelport.

Läs mer

FastighetUtgångspris
5 075 000 kr

Byggnadsår
1931

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
177 kvm

Biarea
98 kvm

Tomt
Area 502 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Mexitegel

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor -01

Fönster
2-glas -14

Uppvärmning
Bergvärme -01

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2013-07-06
Energiprestanda: 67 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
44 676 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8349 kr (totalt 53 025)
Antal personer i hushållet: 2

Fastighetsbeteckning
BIET 13

Taxeringsvärde
Totalt: 2 820 000 kr kr
Byggnad: 2 151 000 kr kr
Mark: 669 000 kr kr

Pantbrev
1 820 000 kr

Övrigt
2017 - Nytt parkettgolv i kök och matrum på övre plan.
2016 - Renovering av tvättstuga och badrum i källare. Ombyggnad av garage till verkstad. Byte av vattenledning ut till gatan.
2014 - Nya underhållsfria 3-glasfönster. Byte av stammar i huset. Renovering av kök på övre plan. Renovering av badrum på entréplan och övre plan. 
2001 - Nytt tak. Installation av bergvärme.Läs mer

Dokument & Länkar