BjörkholmenWachtmeistergatan 16

Unik möjlighet att förvärva en av de vackra gamla fastigheterna på pittoreska Björkholmen!

BjörkholmenWachtmeistergatan 16
Här finner du en unik möjlighet att förvärva en av de vackra gamla fastigheterna på pittoreska Björkholmen med anor från 1700-talet. Här bor du med ett lugnt och skyddat läge med din egna lilla oas endast ett stenkast från havet och en kort promenads avstånd till centrumkärnan. Här börjar man dagen med att ta på sig tofflor och badrock för att gå ner till ångbåtsbryggan och dagens första morgondopp. Fastigheten har från 2000 löpande renoverats med fingertoppskänsla och en stor portion kunnande för hantverk och gamla hus.
Utgångspris: 4 750 000 kr
Budgivning pågår
Högsta bud: 5.500.000 kr

Snabbfakta

  • Adress Wachtmeistergatan 16
  • Område Björkholmen
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 85 kvm
  • Tomtareal 189 kvm
  • Byggnadsår 1924
  • Pris 4 750 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Längs med gatan, på badrocksavstånd från vattnet och bland de färglada små husen, hittar vi Wachtmeistergatan 16. Ett fint hus med liggande, delvis hyvlad, träpanel som är målad i en vacker vaniljgul ton. Det inramande plåttaket med sin ljust gröna färg och den djurgårdsgröna porten ger ett varmt och välkomnande intryck som leder oss in på gården. Huset som har två plan, har sedan år 2000 genomgått omfattande renoveringar såväl exteriört som interiört såsom delvis gjuten bottenplatta, nytt kök och badrum, stammar, el, fönster och tak. Bostaden rymmer kök, vardagsrum, badrum och hall på gatuplan och två sovrum på övre plan.
På den insynsskyddade och stenlagda gården finns ett praktiskt gårdshus som nyuppfördes år 2000 och erbjuder både förrådsdel och gästrum.

Vardagsrum

Vardagsrummet hittar vi i den äldsta delen av huset, här finns de vackra plankgolven bevarade och de fina fönsterna mot gatan ger rummet ett härligt ljusflöde och känsla. Här kan du med fördel möblera med en större soffgrupp och njuta av en god bok framför brasan.

Kök

Det praktiska arbetsköket byggdes 2000 i samband med de större renoveringar som utfördes då. Gediget Tibrokök med gott om både förvaring och arbetsyta, vid trappan finns plats för ett matbord och den fina gjutjärnsspisen värmer hela huset vid den kallare säsongen. För den som behöver mer utrymme kan man med fördel kolla möjligheterna att förlänga huskroppen och ansluta med gårdshuset, då hade man kunnat göra ett större kök och matplats och samtidigt ordnat access till ett sovrum på gatuplan...

Sovrum

Sovrummen i huset hittar vi på övre plan. Det större rummet är generöst i storlek och har gott om plats för dubbelsäng. Längs ena väggen löper en stor garderob med skjutdörrar och bra förvaringsmöjligheter och i rummet finns även en mindre inbyggd garderob.
De två fönsterpartierna ut mot gatan ger en fin och rofylld överblick över taken och de lummiga små gårdar som finns runt om. Här och i trapphallen är plankgolvet bevarat och väggarna är ljusa.
Det andra sovrummet har plats för en enkelsäng och skrivbord och passar perfekt som barn- eller gästrum.

Hall

Mellan de båda sovrummen på övre plan finns en trapphall som i dagsläget används som skrivbordsdel. Här kan du med fördel möblera med en läsfåtölj och slå dig ner med en god bok eller ett korsord. 

Entrén har gott om plats för både boende som gäster. Här finns öppen förvaring för ytterkläder, mössor och vantar samt två garderober. På golvet ligger en slitstark klinkers som tål både blöta regnstövlar som avslängda sommartofflor.

Badrum

I anslutning till entrén ligger badrummet som även inrymmer tvättavdelning. Detta uppfördes 2000 och utrustades då med kakel och klinker samt golvvärme. Här finns både dusch och badkar, tvättmaskin och torktumlare. 

Gårdshus

Gårdshuset byggdes upp på nytt år 2000 då det stod här innan var i så dåligt skick att det fick rivas. Nu finns här ett fullt isolerat gårdshus med gjuten betongplatta, golvvärme och plats för både gäster och förvaringsmöjligheter. I ena delen finns ett svalförråd som med fördel kan användas som skafferi eller vinrum.

Gården

På Björkholmen varierar gårdarna i storlek och på Wachtmeistergatan 16 har man en tilltagen trädgårdstäppa. Med sina 189 kvm finns här plats för både matgrupp som solstolar. Den prunkande trädgården erbjuder olika små rum och solen kommer in på gården största delen av dagen och en bra bit in på eftermiddagen/kvällen. Här samlas dofter från blåregn, plommon- och päronträd och längs med husets fasad sträcker sig rosorna upp längs med väggen. Gården i sig är stenlagd och kräver minimalt med skötsel och är perfekt för den som hellre lägger sin tid på att odla i krukor eller planteringslådor. 

Område

På pittoreska Björkholmen bor du med ett lugnt och skyddat läge med din egna lilla oas endast ett stenkast från havet och en kort promenads avstånd till centrumkärnan. Här börjar man dagen med att ta på sig tofflor och badrock för att gå ner till ångbåtsbryggan och dagens första morgondopp.
Den nybyggda båthamnen ger ett fint intryck längs med Kihlströms kaj och för den hungriga finns det härliga matupplevelser runt knuten, allt från japansk fusion på Kai till färsk fisk på Blomlöfs. På Björkholmen finns även det uppskattade Fregatten Bed and Breakast med underbart värdskap.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

Interiör



Hall
Klinker med golvvärme, vitlaserad träpanel.

Kök
Träkök från Tibrokök. Utrustat med spis med dubbla ugnar, diskmaskin, fläkt och kombinerad kyl/frys. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Vardagsrum
Plankgolv och tapetserade väggar. 

Badrum
Helkaklat med golvvärme. Utrustat med handfat med kommod, spegelskåp, wc-stol, badkar och dusch. Tvättavdelning med ho, tvättmaskin och torktumlare samt varmvattenberedare. 

Sovrum
Plankgolv och tapetserade väggar. Stor garderobsvägg med skjutdörrar samt en inbyggd garderob.

Sovrum
Parkettgolv och tapetserade väggar.

Trapphall
Plankgolv och tapetserade väggar.

Gårdshus
Rum med klinker och golvvärme. Stående vitlaserad träpanel. Svalförråd med klinker (ej golvvärme). 

Innergård
Stenlagd trädgårdstäppa med diverse planteringar och fruktträd.

Läs mer

Fastighet



Utgångspris
4 750 000 kr

Byggnadsår
1924

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
85 kvm

Tomt
Area 189 kvm

Grundläggning
Torpargrund/platta på mark

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Plåt

Fönster
2-glas

Plåtarbete
Lackerad plåt

Uppvärmning
Direktverkande el

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt VA

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2022-05-05
Energiklass: F

Driftskostnader
35 028 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8874 kr (totalt 43 902)
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Kostnader enligt säljarens uppgifter, avser uppvärmning/hushållsel (25 112 kr), VA (7 633 kr), renhållning (1 722 kr) och sotning (550 kr). Utöver angiven drift har säljaren även en årskostnad för hemförsäkring om 4 313 kr.

Fastighetsbeteckning
GALATHÉ 7

Taxeringsvärde
Totalt: 2 910 000 kr
Byggnad: 1 283 000 kr
Mark: 1 627 000 kr

Pantbrev
1 691 000 kr

Läs mer