SpjutsbygdViolvägen 6

Rymlig familjevilla i Spjutbygd med luft/vattenvärmepump och solpaneler!

SpjutsbygdViolvägen 6
Välkommen till denna familjevilla belägen i centrala delen av Spjutsbygd, norr om Rödeby. Här bor du intill ett stort naturområde, med en lekplats precis runt knuten och endast 500 meter till en barnvänlig badsjö. Husets baksida vetter mot sydväst och erbjuder en stor altan med vedeldad badtunna. På tomten finns en gäststuga och integrerat med huset även ett garage. Villan har ett effektivt och miljövänligt uppvärmningssystem med både luft/vattenvärmepump och solpaneler, samt en braskamin för extra värme och mysfaktor. Taket på huset byttes så sent som 2022 och solpanelerna installerades 2023. Kök och vardagsrum är belägna i direkt anslutning till varandra och i huset finns möjlighet till 4 sovrum.
I Spjutsbygd finns en förskola med en fantastisk utemiljö och närheten till skogen gör det till en idealisk plats för barnfamiljer. Dessutom är det endast två mil till centrala Karlskrona och till Rödeby med skola F-9, mataffärer mm. tar du dig med bil på 10 minuter.
Utgångspris: 1 295 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Violvägen 6
  • Område Spjutsbygd
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 4
  • Boarea & biarea 115 + 59 kvm
  • Tomtareal 1 068 kvm
  • Byggnadsår 1971
  • Pris 1 295 000 kr

Visning

24 juni kl. 16:30-17:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare, Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset

Denna sutterängvilla, byggd 1971, erbjuder en gedigen och lättskött fasad bestående till stor del av tegel och kalksandsten. Ett nytt tak installerades 2022 och solpanelerna bidrar till en energisnål uppvärmning. Interiört finns visst renoveringsbehov, men köket inklusive vitvarorna är uppdaterade under senare år och duschrummet på entréplan renoverades 2008. Här finns en utmärkt möjlighet att sätta din egen prägel på huset och skapa ditt drömhem. 

Integrerat med huset finns ett rymligt garage och på baksidan av tomten finns även en isolerad gäststuga.

Huset är beläget på en lugn återvändsgata utan någon genomfartstrafik. Här kan barnen leka och cykla i lugn och ro och ett stenkast bort, synlig från huset, finns även en lekplats.

Trädgård & Uteplatser

Runt huset löper en stor altan som byggdes 2009, vilket ger gott om plats för utomhusaktiviteter och avkoppling. På baksidan av huset är altanen täckt av ett skyddande tak, byggt 2015, som ger skydd mot både kvällens fukt och eftermiddagssolen. På baksidan finns även en odlingsplats med pallkragar, redo för nästa ägare att ta över och sätta sin prägel på. Trädgården bjuder också på fruktträd, rabarber och mycket annat.

"

Här bor du intill ett stort naturområde, med en lekplats precis runt knuten och endast 500 meter till en barnvänlig badsjö

"

Kök

Köket renoverades 2018 med ny modern inredning. Det har en stilren design med en kombination av valnötsfärgade och vita skåpluckor samt rostfria vitvaror. Köket är välutrustat med en stor kyl och frys, diskmaskin, inbyggd mikro samt ugn med häll. Här finns plats för ett litet matbord, medan de större middagsbjudningarna med fördel kan hållas i det angränsande vardagsrummet. Från köket har man dessutom utgång till den stora balkongen på husets framsida, perfekt för att njuta av en kopp kaffe i morgonsolen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och luftigt med gott om plats för både en stor soffa och ett matbord. Härifrån har du direkt utgång till altanen på husets baksida, vilket gör det enkelt att förlänga vardagsrummet utomhus under de varmare månaderna. En braskamin finns också i vardagsrummet, vilket ger extra mysfaktor och värme under de kallare årstiderna.

 
"

Villan har ett effektivt och miljövänligt uppvärmningssystem med både luft/vattenvärmepump och solpaneler

"

Sovrum

I huset finns möjlighet till fyra sovrum, fördelade på två plan. På övre plan hittar du två sovrum, varav det stora sovrummet har utgång till altanen och erbjuder generös förvaring med fem inbyggda garderober. På nedre plan finns ytterligare två sovrum. Det stora sovrummet här kan med fördel även användas som TV-rum, arbetsrum eller lekrum, beroende på dina behov och önskemål. Denna flexibla planlösning gör det enkelt att anpassa hemmet efter din livsstil.

Bad & Tvätt

På nedre plan finns ett helkaklat duschrum som renoverades 2008 i stilrena och moderna färger. På övre plan finns ett äldre men funktionellt badrum. Tvättstugan är belägen på entréplan och är välutrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Här finns även en extra frys.

Området

Spjutsbygd ligger två mil norr om Karlskrona och cirka åtta kilometer från Rödeby. Här bor du nära vackra naturområden och med insjön Stengölen bara några minuters promenad bort. Vid Stengölen finns en barnvänlig sandstrand och en grillplats, perfekt för familjeutflykter. I Spjutsbygd finns också en förskola med fyra avdelningar och en stor, naturlig utegård som gränsar till skog och natur. För barnfamiljer är det extra bekvämt med en lekplats bara några meter från huset.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Parkettgolv.

Sovrum 1
Parkettgolv.

Allrum/sovrum
Parkettgolv.

Tvättstuga
Tvättmaskin (Husqvarna), torktumlare (Husqvarna), frys (Whirlpool), värmepanna (CTC, 2005).

Duschrum
Renoverat 2008 med kakel, klinker, golvvärme, dusch, tvättställ och WC.

Kök
Renoverat 2018 med inredning från Ikea och bänkskiva i laminat. Kyl/frys (Ikea, 2021), spis med induktionshäll (Husqvarna), spisfläkt (Ikea, 2016) diskmaskin (Asko), mikro (Ikea, 2016). Parkettgolv.

Vardagsrum
Parkettgolv, braskamin och utgång till altanen.

Sovrum 2
Plastgolv, 5 garderober och utgång till altanen.

Sovrum 3
Laminatgolv och en garderob.

Badrum
Våtrumsmatta och våtrumstapet, badkar, tvättställ, förvaringsskåp och WC.

Läs mer

FastighetUtgångspris
1 295 000 kr

Byggnadsår
1971

Antal rum
4 rum och kök

Boarea
115 kvm

Biarea
59 kvm

Tomt
Area 1 068 kvm

Grundläggning
Betongplatta, Sutterrängkällare

Fasad
Tegel, Träpanel, Kalksandsten (mexitegel)

Stomme
Betong, trä

Bjälklag
Betong

Tak
Betongpannor

Fönster
2-glas kopplade, 3-glas isolerfönster (1 st)

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump, Solceller, Braskamin, Elgolvvärme i våtrum på nedre plan

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Energideklaration
Utförd: 2024-05-02
Energiklass: D
Energiprestanda: 105 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
34 392 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 4763 kr (totalt 39 155)
Antal personer i hushållet: 4
Kommentar: Driftskostnaden fördelas enligt: Uppvärmning/el 18698 kr (11992 kWh), VA 7200 kr, sotning 500 kr, samfällighet 1000 kr, renhållning 2500 kr, försäkring 4500 kr.

Fastighetsbeteckning
SPJUTSBYGD 1:83

Taxeringsvärde
Totalt: 635 000 kr kr
Byggnad: 499 000 kr kr
Mark: 136 000 kr kr

Pantbrev
867 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA SPJUTSBYGD GA:1

Övrigt
2005 - Luft/vatten värmepump installeras.
2008 - Dusch/ Wc på suterrängplanet renoveras.
2009 - Altandäck på baksidan byggs.
2015 ca. - Tak ovan altan på baksidan byggs.
2022 - Nya takpannor, läkt, papp och delvis nytt svall monteras. Nya hängrännor och stuprör.
Service utförs gällande värmepumpen.
Golv monteras på vinden.
2023 - Solceller installeras.


Läs mer