Västra GärdeVästragärdesvägen 21

Charmig och välskött 40-talsvilla i Västra Gärde, med garage och separat studiohus!

Västra GärdeVästragärdesvägen 21
Välkommen till detta charmiga hus från 40-talet som genomsyras av en trivsam atmosfär och harmonisk interiör med lugna, ljusa toner. Huset är beläget på en stor tomt med tillhörande garage och ett modernt studiohus som erbjuder mångsidiga möjligheter - perfekt som hemmakontor, gästhus, tonårslya eller som uthyrningsbostad. Med två hus på tomten lämpar sig detta även som ett generationsboende. Värmen i huset levereras av ett effektivt vattenburet värmesystem med luft/vattenvärmepump och vedpanna som komplement. Med fyra sovrum, ett stort och välutrustat kök samt ett uterum i västerläge finns det gott om utrymme för familjen att trivas. Huset erbjuder även en relaxavdelning med spabad och bastu.
Området är barnvänligt med gångavstånd till förskola, skola och mataffär, samtidigt som det bara är åtta kilometer till centrala Karlskrona. I närheten har du också Bastasjö friluftsområde med sina fina vandringsleder och belysta motionsspår.
Utgångspris: 3 795 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Västragärdesvägen 21
  • Område Västra Gärde
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 135 + 73 kvm
  • Tomtareal 1 469 kvm
  • Byggnadsår 1948
  • Pris 3 795 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare, Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset & Trädgården

Huset uppfördes år 1948 och har varit i samma familjs ägo sedan dess. Genom åren har husets vårdats och underhållits noggrant, och mycket av husets ursprungliga charm har bevarats. Trädgården består av stora gräsytor med gott om utrymme för lek, spel och odling, samt eleganta grusgångar.

På baksidan av huset finner du en altan med pergola, perfekt belägen i soligt söder- och västerläge. Den grusade uppfarten erbjuder gott om parkeringsmöjligheter. Här finns ytterligare en pergola med klätterväxter som ger karaktär åt entrén till huset.

Planlösningen har anpassats efter familjens behov genom åren och består nu av 3 sovrum, vardagsrum, allrum och ett stort kök med matplats. Vid behov kan allrummet göras om till ett extra sovrum. 

Hall

Vid ankomsten möts du av en välkomnande entréhall, där en klinkerförsedd veranda leder dig in i resten av huset. Här finns ett praktiskt klädskåp för smidig förvaring av ytterkläder och skor. Den vackra trappan som leder upp till övre plan blir också ett fint blickfång i hallen.

Kök & Matplats

Köket genomgick en omsorgsfull renovering 2021 med fokus på både stil och funktionalitet. Nya luckor, specialbeställda från ett lokalt möbelsnickeri, har skräddarsytts för att passa perfekt in i det befintliga köket. Stommarna från Marbodal har bevarats och bänkskåpen har uppgraderats med mjukstängande lådor från Blum.

Bänkskivan är tillverkad av högkvalitativ kvartskomposit från Silestone, med en vacker marmorliknande nyans som ger en elegant touch till köksinteriören. Golvet pryds av en borstad enstavsparkett i en mattlackad vit nyans.

Köket har modern utrustning av hög kvalitet med en extra bred induktionshäll, diskmaskin, inbyggnadsugn, kyl och ett stort skafferi för optimal förvaring. Frysen bor för närvarande i källaren men för den som önskar finns möjlighet att installera en side-by-side kyl och frys.

I köket finns gott om plats för en stor matplats, vilket gör det till en naturlig samlingspunkt för familjen. Härifrån har man även utgång till det inglasade uterummet som blir en naturlig förlängning av köket.

Uterum

Det inglasade uterummet är strategiskt beläget i anslutning till både köket och altanen på husets södersida, vilket gör det till en naturlig förlängning av inomhusutrymmet och en idealisk plats för social samvaro. Skjutdörrarna mot altanen kan enkelt öppnas upp för att skapa en sömlös övergång mellan inomhus och utomhus. Med ett isolerat golv förlängs uterumssäsongen vilket gör det till en perfekt plats för att njuta av såväl ljumma sommarkvällar som tidiga vår- och sena höstdagar. Uterummet har också varit en omtyckt plats under vinterns högtider, där det har utnyttjats till fullo genom att kompletteras med en extern värmekälla.

Vardagsrum

I anslutning till köket och matplatsen ligger vardagsrummet som har en lugn och trivsam känsla, med en gråbeige ton på väggarna och samma ljusa enstavsparkett som i köket. Två generösa fönsterpartier ger ett fint ljusinsläpp till rummet. 

Sovrum

Huset erbjuder fyra potentiella sovrum, varav tre belägna på övre plan och ett på entréplan. Sovrummet på entréplan används för närvarande som ett extra vardagsrum men kan enkelt omvandlas till ett sovrum vid behov. Rummet på entréplan har, liksom vardagsrummet, lugna färger på väggarna och ljust parkettgolv.

Sovrummen på övre plan är varmt och inbjudande inredda med mjuka heltäckningsmattor och tapeter som har en linnestruktur för en mysig känsla. Ett av sovrummen pryds även av en dekorativ, mönstrad fondtapet som ger rummet karaktär och charm. Ett av sovrummen har för närvarande öppna garderober och fungerar som ett praktiskt dressing room för förvaring och klädvård men kan lika väl nyttjas som sovrum.

Den möblerbara hallen på övre plan kan användas till kontor, lekrum eller en extra avkopplande sittplats för familjen. 

Relax

I källarplanet finner du relaxavdelningen med ett rymligt spabad, kombinerad ång- och torrbastu, dusch samt en separat toalett. Denna lyxiga och välutrustade avdelning är ett perfekt komplement till hemmet och erbjuder en oas av lugn och avkoppling för hela familjen.

Badrum

På entréplanet finner du ett stilfullt badrum, renoverat 1998 och inrett i ljusa, harmoniska toner.

       

Tvättstuga

Tvättstugan som är belägen i källarplanet erbjuder gott om utrymme för att hantera tvätten på ett effektivt sätt. Här finns både tvättmaskin och torktumlare, gott om torkmöjligheter samt en bred arbetsbänk med tvättho.

Studiohus

Det moderna studiohuset, ritat av AGILIS Arkitektkontor och färdigställt år 2014, utgör ett stilfullt komplement till huvudbyggnaden. Med en yta på cirka 35 kvadratmeter erbjuder det generösa utrymmen för både vardagsliv och arbete. Här kan tonåringen få sin egen fristad, gästerna ett avskilt boende eller hemmajobbaren ett kontor skiljt från bostaden. Det går med fördel även att hyra ut huset eller inkludera den i ett generationsboende.

Interiören omfattar ett välplanerat vardagsrum på cirka 15 kvadratmeter, ett rum med pentry där det finns plats för både matbord och skrivbord, samt ett duschrum och ett förråd. 

Studiohuset präglas av generös takhöjd och stora fönsterpartier som släpper in rikligt med naturligt ljus. Den genomtänkta designen inkluderar vackra pardörrar från vardagsrummet som öppnar upp mot den stenlagda uteplatsen i västerläge. Här bidrar en charmig pergola, klädd med grönskande växter, med både skugga och en extra mysfaktor till utomhusmiljön.

 

Området

Här bor du endast 8 km från centrala Karlskrona med närhet till Bastasjö friluftsområde som erbjuder fina vandringsleder, OCR-bana och belysta motions- och längdskidspår. I närheten finns fina skogs- och grönområden, lekplatser, mataffär,  förskola och grundskola upp till årskurs 6. 

Området består av både äldre bebyggelse och nyare villor. De allmänna kommunikationerna till Lyckeby och centrala Karlskrona är mycket goda och det finns även bra cykelvägar hela vägen in till centrum. I Lyckeby som är beläget endast 2 km bort finns all tänkbar service som köpcenter, stormarknader, restauranger, café, vårdcentral, gym och träningsanläggning.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHALL
Klinkergolv och parkettgolv. En fristående garderob.

BADRUM
Renoverat 1998 med kakel, klinker, golvvärme, badkar, handdukstork, tvättställ med kommod och förvaringsskåp.

KÖK
Renoverat 2021 med nya luckor från lokalt möbelsnickeri, bänkskiva i kompositsten från Silestone och mjukstängande lådor från Blum. Originalstommar från Marbodal (1998). Vitvarorna består av kyl från Samsung, inbyggnadsugn från Samsung, spisfläkt och extra bred induktionshäll. Vitvarorna är från 2021. Frys från Samsung finns i källaren.
Parkettgolv från Kährs (Ek Sky), enstavs 15 mm borstad och mattlackad, vit. Omslipningsbar 3 ggr.

UTERUM
Byggt 2000. Trallgolv med underliggande isolering.

VARDAGSRUM
Parkettgolv från Kährs (Ek Sky).

SOVRUM 1/ALLRUM
Parkettgolv från Kährs (Ek Sky). Dörröppningen pryds av två industriglaspartier.

SOVRUM 2
Heltäckningsmatta. Förvaring i sidovindar.

SOVRUM 3
Heltäckningsmatta och garderobsinredning.

SOVRUM 4
Heltäckningsmatta. Förvaring i sidovindar och två inbyggda garderober.

HALL ÖVRE PLAN
Parkettgolv och en dubbelgarderob.

RELAX
Renoverat 2010 med kakel, klinker, golvvärme, spabad, kommod med skiva i kompositsten, dusch med frostade, infällbara glasväggar, handdukstork och kombinerad ång- och torrbastu. 

TVÄTTSTUGA
Klinkergolv, arbetsbänk med tvättho, tvättmaskin och torktumlare från Bosch. 

WC I KÄLLARE
Klinkergolv, WC och tvättställ.

KÄLLARE ALLMÄNT
Renoverad 2010 med klinkergolv i större delen. Här finns flera förrådsutrymmen samt pannrum med plats för vedförvaring och utgång till trädgården på baksidan.

Läs mer

FastighetUtgångspris
3 795 000 kr

Byggnadsår
1948

Antal rum
5 rum och kök

Boarea
135 kvm

Biarea
73 kvm

Tomt
Area 1 469 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Tak
Tegelpannor (1999)

Fönster
2-glas kopplade, 3-glas isolerglasfönster, 2-glas isolerglasfönster

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump (2021), Vedpanna (2002), Golvvärme (el) i entrén, i våtrum på entréplan och i relaxavdelningen.

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2024-04-25
Energiklass: E
Energiprestanda: 123 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
59 940 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 9525 kr (totalt 69 465)
Antal personer i hushållet: 3
Kommentar: Driftskostnaderna inkluderar driften av båda husen och avser: El 31223 kr (varav elnät 12274 kr). Uppvärmning (ved) 5000 kr. VA 10389 kr. Sotning 548 kr. Renhållning (kompost + extra stort kärl för brännbart) 2875 kr. Hem/villaförsäkring 9888 kr. Nuvarande ägares elförbrukning (hushållsel + uppvärmning) är 17868 kWh/år. Uppvärmningskostnaden går att påverka mycket beroende på vilket av husets värmesystem man använder (vedpannan eller luft/vattenvärmepumpen).

Fastighetsbeteckning
HÄSSLEGÅRDEN 2:10

Taxeringsvärde
Totalt: 1 659 000 kr kr
Byggnad: 1 049 000 kr kr
Mark: 610 000 kr kr

Pantbrev
2 763 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Last: Nyttjanderätt Tele

Övrigt
1997. Huset dräneras (isodrän).
1998. Våtrum på entréplan renoveras.
1999. Nya tegelpannor, läkt och papp. Delvis utbytt svall (framförallt kring takkupa).
2000-2001. Uterum och altan byggs.
2001. Takkupa byggs.
2002. Vedpanna installeras. Grundmur målas.
2005. Garaget byggs.
2010. Källaren renoveras och omvandlas till bostadsdel. Ny bottenplatta i spa.
2014. Studio byggs.
2018. Huset målas utvändigt.
2021. Luft/vatten värmepump installeras.
Köket renoveras (stommar sen 1998).
2022. Träpanel byts delvis ut på uterummet.
2024. Utvändig tvätt och bättringsmålning.
 
Samtlig el är utbytt i samband med övriga renoveringar.
Radiatorer är renoverade.
Fönster är kontinuerligt underhållna/ målade.


Läs mer