SkärfvaVästra Skärfva Byväg 9B

Lättskött och bekvämt med grönskande trädgårdstäppa!

SkärfvaVästra Skärfva Byväg 9B
Nu finns möjlighet att förvärva ett av de svarta bostadsrättsparhusen i populära Skärfva By! Ett bekvämt och lättskött boende för dig som vill ha ett hus med litet skötselbehov. Huset är 100 kvm fördelat i 1 1/2 plan med totalt 3-4 sovrum. Nedre plan, som har vattenburen golvvärme, har ett stort kök och vardagsrum med öppen planlösning, två sovrum och ett kombinerat dusch- och tvättutrymme. Övre plan är idag en öppen yta men kan med fördel delas av för ytterligare sovrum. Trädgården, som vetter mot sydväst, är lummig och fin med uteplats och gräsyta. Biluppställningsplats för två bilar och här finns även billaddare. Då bostaden är upplåten som bostadsrätt utgår ingen lagfarts- eller pantbrevskostnad.
Utgångspris: 2 100 000 kr
Budgivning pågår
Högsta bud: 2.000.000 kr

Snabbfakta

  • Adress Västra Skärfva Byväg 9B
  • Område Skärfva
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 4
  • Boarea & biarea 100 kvm
  • Pris 2 100 000 kr
  • Månadsavgift 7 603 kr

Visning

19 juni kl. 16:00-16:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Huset

Parhusen på Skärfva är det perfekt boendet för dig som vill ha ett lättskött hus med liten tomt som inte kräver så mycket skötsel.
Huset, som är 100 kvm, fördelas på 1 1/2 plan med 3-4 sovrum och har vattenburen golvvärme på hela entréplanet. Nedre plan har ett större kök och vardagsrum med öppen social planlösning, två sovrum och ett kombinerat dusch- och tvättutrymme. Loftet är öppet och försett med takfönster så här kan nästa ägare disponera ytan efter eget behov. Trädgården är plan och lummig där både trädäckad uteplats och gräsyta finns. Biluppställningsplats för två bilar intill huset där även billaddare än installerad och längre upp på uppfarten finns ett separat förråd som tillhör. Då de svarta parhusen är upplåtna med bostadsrätt utgår ingen lagfarts- eller pantbrevskostnad.

"

Ett bekvämt och lättskött boende för dig som vill ha tid över till annat

"

Trädgården

Den skyddade trädgården har ett soligt sydvästläge, där den som gillar att lapa sol kan fånga många soltimmar. I trädgården finns bland annat syrener, fläder och rosor och under pergolan kan du efter en hektisk dag slappna av med en bok eller bara njuta av solen och grönskan omkring. Den gröna väggen av bokskog skapar en mysig och ombonad känsla och vid förrådet finns även plats för diverse odlingslådor.
Den fina uteplatsen har gott om utrymme för både loungemöbler och matgrupp, vilket gör det möjligt att njuta av både måltider och avkoppling utomhus under de varma dagarna. 

Vardagsrum

Vardagsrummet har en härlig rymd med öppet upp till nock och ett fint ljusinsläpp från tre väderstreck.
Här finns gott om utrymme för en större soffa med fåtöljer och tv-möbel och den helglasade dörren ut mot trädgård och uteplats ger både ljusinsläpp och en känsla av luftighet.
I vardagsrummet finns även en luft/luft värmepump installerad för att under de riktigt varma sommardagarna även kunna njuta av ett svalare klimat inomhus.

"

Den öppna sociala planlösningen ger plats för både familj och vänner!

"

Kök

Köket, som löper längs ena väggen, är smart placerat och inbjuder till matlagning utan att trängas. Här är gott om arbetsyta och förvaring och den ljusa träinredningen smälter fint in i resten av bostaden.
Bänkskivan i mörk laminat och det vita kaklet ger en modern och stilren look och kyl och frys i fullhöjd ger gott om förvaring och goda möjligheter för både barnfamiljen eller dig som gillar bakning! 
I köket finns även plats för ett större matbord där både familj och vänner kan samlas och njuta av goda middagar tillsammans.

Sovrum

I bostaden finns två sovrum på entréplan och ett stort öppet rum på loftet. Samtliga rum är generösa i storlek och på loftet finns ett takfönster. 
Master-bedroom har gott om plats för en dubbelsäng och det stora fönstret och glasdörren ut mot trädgården ger en härlig vy att vakna upp till. Här finns även gott om plats för förvaring för exempelvis en byrå, garderober eller liknande.
Det andra rummet på entréplan har gott om plats för både enkelsäng och skrivbord och passar perfekt som barnrum eller kontor.

Loft

Loftet är idag öppet och används som ett extra vardagsrum.
Här kan nästa ägare välja att disponera ytan efter eget behov och önskemål - varför inte sätta upp en vägg för ytterligare ett sovrum och göra den andra delen till en lyxig walk-in-closet? Eller ett lyxigt tonårsrum med gott om plats för både sängplats, skrivbord och soffhäng? Oavsett ändamål är loftet en tillgång till bostaden som är lätt justera med att både behov och tider ändras. 

Hall

Den grusade gången leder fram till entrén och i den ljusa och välkomnande hallen möts man av grå klinker på golvet som står emot både regniga stövlar som barfotafötter.
Här finns det praktiska garderober för dold förvaring av ytterkläder samt gott om plats för hatthylla eller annan öppen förvaring.

Bad & tvätt

Badrummet har hög standard med kakel, klinker och golvvärme.
Här finns en separat tvättavdelning med arbetsbänk, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Här finns även de nya värmepumparna som föreningen bytte i varje lägenhet 2021.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Klinkers vid entré och ekparkett längre in. Två garderober samt plats för hatthylla. Vattenburen golvvärme.

Sovrum
Ekparkett och målade väggar. Vattenburen golvvärme.

Sovrum
Ekparkett och målade väggar, utgång till trädgård. Vattenburen golvvärme.

Bad/tvätt
Badrum med kakel och klinker, vattenburen golvvärme, wc-stol, dusch med infällbara glasväggar och tvättställ med kommod och överskåp. Tvättavdelning med tvättmaskin (2019) och torktumlare (2020), arbetsbänk med tvättho, överskåp och frånluftsvärmepump (2021).

Kök
Kök med parkettgolv, ljus skåpinredning och bänkskiva i grå laminat. Vitvaror bestående av kyl och frys side-by-side (2017), diskmaskin, spishäll, spisfläkt och inbyggnadsugn. Vattenburen golvvärme. 

Vardagsrum
Ekparkett och målade väggar. Utgång till trädgård. Luft/luft värmepump 2020. Vattenburen golvvärme. 

Loft
Heltäckningsmatta och målade väggar. Takfönster. 

Övrigt

Större renoveringar de senaste åren:

2022 - Ny singel på uppfart, installation elbilladdare
2021 - Altan och pergola
2020 - Installation luft/luft värmepump, ny torktumlare, heltäckningsmatta loft
2019 - Slipning av golv entréplan, ny tvättmaskin
2017 - Ny kyl och frys 

Läs mer

BostadenByggnadstyp
1 1/2 plans parhus

Ägandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
2 100 000 kr

Antal rum
4 rum och kök

Boarea
100 kvm

Balkong
Egen uteplats

Förråd
Fristående förråd

Månadsavgift
7 603 kr inkl. kallvatten och sophantering

Driftskostnader
21 672 kr/år
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter, avser uppvärmning inklusive hushållsel 19 916 kr/år (8 131 kWh) samt hemförsäkring om 1 750 kr.

Andelstal
Andel i föreningen: 12.34741%
Andel av årsavgift: 14.03005%

Nettoskuldsättning
881 273 kr
Kommentar: Nettoskuldsättningen visar bostadsrättens andel av föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel (siffrorna är hämtade från föreningens årsredovisning 2022 och lägenhetsregister andelstal insats då andelstal årsavgift inte gått att få fram)

Lägenhetsnummer
Föreningen: 0031


FöreningenNamn
Brf Kusken i Skärfva By

Byggnadsår
2006

Fönster
3-glas

TV/Bredband
Fiber

Energideklaration
Ej utförd

Pantsättningsavgift
573 kr

Överlåtelseavgift
1 433 kr

Antal lägenheter
8 fördelade på 4 parhus

Renoveringar/underhåll
2024-2025: Översyn fasadbrädor
2023: Slipning och oljning av burspråk i cederträ
2021: Byte av samtliga frånluftsvärmepumpar.
2017: Målning av fasad

Övrigt
Hemförsäkring bekostad individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Föreningen är delaktig i Skärfva By Samfällighetsförening som består av 38 fastigheter varav 3 bostadsrättsföreningar och en förskola. Föreningens andel i samfälligheten är 10,7 %. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor samt p-platser inom området.

Läs mer

Dokument & Länkar