TrossöVallgatan 30

Charmig och rymlig centrumetta med låg avgift!

TrossöVallgatan 30
Välkommen till denna rymliga och trivsamma etta belägen i ett lugnt kvarter i Karlskrona centrum. Charmigt och välbevarat originalkök med gott om plats för matbord, rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier mot föreningens fina innergård och dessutom bra med förvaring i både kök, vardagsrum och hall! Här bor du i en av Karlskronas största föreningar med närhet till Karlskronas utbud av service, livsmedel och butiker. Bra allmänna kommunikationer med närliggande områden (Gräsvik, Bergåsa m.m.) och busshållplats på Alamedan. Föreningen har under de senaste åren bjudit på en avgiftsfri månad en gång per år! Övernattningslägenhet, hiss och fiber via Stadsnätet.
Utgångspris: 1 075 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Vallgatan 30
  • Område Trossö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 1
  • Boarea & biarea 39 kvm
  • Pris 1 075 000 kr
  • Månadsavgift 2 085 kr
  • Våningsplan 1 av 5

Visning

8 december kl. 10:00-10:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

11 december kl. 11:00-11:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

13 december kl. 12:00-12:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Vardagsrum

Väldisponerat vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett behagligt ljusinsläpp. Dessa vetter med lugnt läge mot föreningens trevliga innergård och har fina fönsterbleck i sten. I vardagsrummet som även blir ditt sovrum finns plats för både vardagsrumsdel, sovplats, skrivbord och här finns dessutom tre stycken inbyggda garderober med överskåp.

Vardagsrummet har en grå tapet i en fin nyans som är lätt att inreda till. 

Sovplats

I vardagsrummet finns gott om plats för en större säng. Här går att möblera på flera olika sätt och bara fantasin kan sätta stopp. Man kan t.ex. sätta upp en skärmvägg/avdelare mot vardagsrumsdelen för att få en mer "privat" sovavdelning, utnyttja takhöjden med en högre säng med förvaring under eller våningssäng för att få mer golvyta. 

Kök

Charmigt och rymligt kök med gott om arbetsyta och flera förvaringsmöjligheter. Här finns många fina originaldetaljer bevarade som den fina Perstorpsskivan "Virrvarr" och de utdragbara förvaringsbehållarna under köksskåpen. Köksluckorna har fräschats upp med en fin grå färg samt nya knoppar. 

I köket finns det plats för ett större matbord som är perfekt när du ska bjuda hem gäster. Fönstret har ett fint fönsterbleck i sten och även detta vetter med lugnt läge mot innergården. 

Hall

Möblerbar entréhall med två stycken garderober och en klassisk hatthylla. Det går bra att möblera med en fåtölj eller byrå strax innanför dörren.

Duschutrymme

Från entréhallen nås duschrummet som är halvkaklat i vitt och har fräschats upp med en ny ljus våtrumsfärg på väggarna. Duschutrymmet har ett stort fönsterparti med en fin fönsternisch, bredvid wc:n finns plats för tvättkorg och på väggen bakom duschkabinen finns ett badrumsskåp för extra förvaring. 

Förening

Brf.  Ankarstjerna är en helt fristående bostadsrättsförening och äger fastigheten Sundin 35. Föreningen är fördelad på 150 lägenheter. Dessa är i sin tur fördelade på 15 St. 5-rums-, 34 st. 4-rums-, 32 st. 3-rums-, 41 st. 2-rums-, och 28 st. 1-rumslägenheter. Följande gatuadresser tillhör Brf.  Ankarstjerna: Amiralitetstorget 12, Alamedan 21, 23 och 25 samt Vallgatan 28 A, B och 30.

Det finns sammanlagt fem stycken tvättstugor i föreningen. Fastigheterna är utrustade med fyra rum avsedda för cyklar. Soprum finns vid sidan av ingången till Vallgatan 28 A och vid gården vid Alamedan 23 finns ett ytterligare soprum. I källargången mellan Vallgatan 28 A och B finns det ett hobbyrum där medlemmarna har möjlighet att utföra mindre snickeri- och målningsarbeten.

Övernattningslägenhet med fyra bäddar, pentry, wc och dusch finns att hyra, på Alamedan 23.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörVardagsrum
Trivsamt vardagsrum med en fin grå tapet som nuvarande ägare har tapetserat. På golv ligger ett laminatgolv. Här finns tre stycken inbyggda garderober för förvaring som nuvarande ägare har målat om. 

Kök
Charmigt kök med originalinredning utrustat med spis, spisfläkt och kombinerad kyl och frys. Köksluckorna har nuvarande ägare målat i en fin grå färg och bytt knopparna. Nuvarande ägare har också låtit installera nya eluttag på två ställen.  Bänkskivor i Perstorpsmönstret Virrvarr och rostfritt, vitt kakel över bänk. Köket har fått en ny mönstrad tapet i vitt, blått och grönt. På golvet ligger ett laminatgolv. 

Hall
Möblerbar entréhall med plats för avhängning, skoställ och en byrå eller sittplats. Här har nuvarande ägare tapetserat med en mönstrad tapet i vitt, blått och grönt. På golvet ligger ett laminatgolv. 

Duschutrymme
Duschutrymmet är utrustat med wc-stol, tvättställ, duschkabin och badrumsskåp. Detta har en grön melerad våtrumsmatta på golvet och halvkaklad vägg i vitt. På väggen sitter också en våtrumsmatta som nuvarande ägare har målat med våtrumsfärg i vitt. 

Läs mer

BostadenByggnadstyp
Flerbostadshus

Ägandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
1 075 000 kr

Antal rum
1 rum och kök

Boarea
39 kvm

Våning
1 av 5. Hiss finns.

Förråd
Källarförråd

Månadsavgift
2 085 kr inkl. Värme, sophantering, kabel-TV

Driftskostnader
5 784 kr/år
Kommentar: EL: 4200 kr/år, FÖRSÄKRING: 1584 kr/år. Den faktiska förbrukningen för vatten betalas utöver månadsavgiften och avräkning görs varje månad.

Andelstal
Andel i föreningen: 0.40100%


Lägenhetsnummer
Föreningen: 50
Skatteverket: 1103

FöreningenNamn
Ankarstjerna

Byggnadsår
1963

Fönster
3-glas

TV/Bredband
Fiber (Stadsnätet)

Energideklaration
Utförd 2020-01-16
Energiklass: D
Energiprestanda: 70 kwh/kvm och år

Överlåtelseavgift
2,5 % av gällande prisbasbelopp (1190 kr för år 2021) kr

Antal lägenheter
150

Gemensamma utrymmen
Det finns sammanlagt fem stycken tvättstugor i föreningen. Fastigheterna är utrustade med fyra rum avsedda för cyklar. Soprum finns vid sidan av ingången till Vallgatan 28 A och vid gården vid Alamedan 23 finns ett ytterligare soprum. I källargången mellan Vallgatan 28 A och B finns det ett hobbyrum där medlemmarna har möjlighet att utföra mindre snickeri- och målningsarbeten.

Övernattningslägenhet med fyra bäddar, pentry, wc och dusch finns att hyra, på Alamedan 23.

Parkering
Föreningen har 27 garage- och 47 parkeringsplatser. Separat kösystem tillämpas.

Planerade och utförda renoveringar

Under 2021 planeras ommålning och nya golv i hissarna, lagning och målning av fasadernas grå nederdel. Vidare planeras tilläggsisolering av entrédörrarna.
2019 Byte av belysningsarmaturer mot ledbelysning i entréer, korridorer och tvättstugor. Renovering av undertak, målning av korridorer och uppgradering av hissar.
2017 Fönsterbyte
2013 Säkerhetsdörrar
2012 Byte av vattenrör
2010/2011 Relining avloppstammar
2007 Uppdatering TV-nät, byte av termostater
2006 Värmeåtervinning och köksfläktar installerade
2005 Renovering av tvättstugor
2002 Installation bredband
2001/2002 Renovering och utbyggnation balkonger, renovering hissar
1995 Renovering av gårdsplan, installation fjärrvärme

Läs mer