BergåsaValkyriavägen 5

Vacker 30-talsvilla på attraktiva Bergåsa

Såld
BergåsaValkyriavägen 5
Med fingertoppskänsla för färg, form och detaljer har denna vackra 30-talsvilla de senaste året genomgått omfattande renoveringar. Med bevarade och renoverade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, stuckaturer och takrosetter står här nu en pampig sekelskiftesvilla med trevliga sociala ytor och fem sovrum. Samtliga utrymmen, utom källaren, har setts över och grundligt renoverats. Golven har slipats, vitpigmenterats och hårdlackats, väggarna har bredspacklats och försetts med sobra beiga toner, elementskydd har installerats och badrum har renoverats. Här har nuvarande ägare gått över bostaden interiört, rum för rum, och försett den med en röd tråd som binder samman allt in i minsta detalj. Med en genuin känsla och fingertoppskänsla för färg, form och detaljer har bostaden nu hittat hem igen. Källare med potential. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.
Slutpris: 5 550 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Valkyriavägen 5
  • Område Bergåsa
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 8
  • Boarea & biarea 175 + 65 kvm
  • Tomtareal 658 kvm
  • Byggnadsår 1936
  • Pris 5 200 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Vardagsrum

Vardagsrummet på Valkyriavägen 5 ligger längst in i fil från matrummet och nås via en bred dörrpost med rejäla, breda foder. Här flödar ljuset in från de spröjsade fönsterna och det finns gott om utrymme för både soffa, fåtöljer och bokhyllor. 

Matrum

Även i matrummet flödar ljuset in från de spröjsade fönster- och altandörrarna och mitt i rummet står middagsbordet centralt placerat. Här finns gott om utrymme för stora middagsbjudningar med familj och vänner när världen så småningom tillåter.

Rummet skärmas fint av mot hallen med vackra pardörrar och en dörr in till köket gör det hela väldigt behändigt då man slipper bära tunga grytor och kastruller allt för långt. Den vackra fiskbensparketten och de ljusa väggarna ger ett lugn och harmoni till rummet som även har utgång till en uteplats i österläge. 

"

Matrum och vardagsrum i fil med vacker fiskbensparkett och generöst ljusinsläpp

"

Allrum

På övre plan finns ett stort allrum med tillhörande balkong. Här kan man med fördel låta barnen få ett eget sällskapsrum med gott om plats för soffa, schäslonger och myshörnor. Gott om väggyta för storbilds-TV för de som föredrar det framför brädspel.

Kök

Det gedigna köket installerades av förra ägaren och nu har luckorna lackats vita för att fint smälta in i övriga interiören. Här slipper man trängas framför diskbänken och det finns gott om förvaring och arbetsyta. I köket finns många trevliga och genomtänkta detaljer såsom en tålig bänkskiva i vacker granit, belysta vitrinskåp med enstaka glasrutor i grönt och spotlights i taket. Mitt i rummet finns plats för matbord och från köket finns även direktaccess till en större uteplats i söderläge. 

"

Stort kök som bjuder in till matlagning för både släkt och vänner

"

Sovrum

Valkyriavägen 5 erbjuder fyra till fem ordentliga sovrum, varav fyra av dessa finns belägna på övre plan. Två av dessa är generösa i storlek och rymmer med lätthet en dubbelsäng. I det ena rummet finns en stor garderob med skjutdörrar och förberett för samma lösning i det andra. De två mindre sovrummen passar ypperligt som barn- eller gästrum eller kontor. Sovrummen på övre plan ligger skyddade från insyn och de två större rummen har en härlig utsikt över Bergåsas vackra trähus och takåsar. 

Sovrummet på entréplan är i dagsläget omgjort till en stor walk-in-closet för klädvård men kan med lätthet återställas till sovrum för den som önskar. 

Badrum

På entréplan finns ett större badrum med tidlösa material- och färgval. Här kan man koppla av i bubbelbadkaret efter en lång dag på jobbet och den vattenburna golvvärmen ger en härlig komfort i övrigt. Duschrummet på övre plan renoverades 2021 och ligger strategiskt placerat mellan sovrummen på övre plan. 

Hall

Med vacker granitkeramik, vitpigmenterad fiskbensparkett och målad trappa i en varm gråbeige ton, möts du vid första steget in i hallen av den värme och familjära känsla som finns i detta underbara hus. Här har nuvarande ägare gått över bostaden interiört, rum för rum, och försett den med en röd tråd som binder samman allt in i minsta detalj. Med en genuin känsla och fingertoppskänsla för färg, form och detaljer har bostaden nu hittat hem igen. 

Här finns en stor walk-in-closet för generös klädvård där mössor, jackor och vantar aldrig behöver trängas. 

"

Med en genuin känsla och fingertoppskänsla för färg, form och detaljer har bostaden nu hittat hem igen

"

Uteplatser

I soligt söderläge finns en större öppen uteplats som nås från köket och har gott om plats för matbord eller loungegrupp. Här finns även en trappa som leder ner till trädgården. Från matrummet nås ytterligare en uteplats som ligger under tak och från allrummet på övre plan nås en balkong i österläge. 

Huset

Huset uppfördes 1936 i en tidstypisk funkisstil med inslag av nordisk klassicism, med putsad fasad och rena linjer. Här möts du bl.a. av en generös takhöjd, vacker fiskbensparkett och breda dörrposter med rejäla foder. På 60-talet kläddes fasaden med trä och de senaste åren har flera stora renoveringar utförts så som nytt tak, nya, underhållsfria fönster och nya stammar.

Medans den förra ägaren såg över huset exteriört har nuvarande ägare brytt sig om insidan. Samtliga utrymmen, utom källaren, har setts över och grundligt renoverats. Golven har slipats, vitpigmenterats och hårdlackats, väggarna har bredspacklats och försetts med sobra beiga toner, elementskydd har installerats och badrum har renoverats. 

 

Fastighetskarta

Bergåsa är Karlskronas enda exempel på sekelskiftets trädgårdsstäder. Tillsammans med Västra Mark, Arnö och Elleskär illustrerar områdets villabebyggelse de skiftande stil-, plan- och bostadsidealen under 1900-talet. 

Syrsan 5 är högt belägen, på en rund återvändsgata från Erik Dahlbergsgatan. Här bor du endast 3 km från centrala Karlskrona, i direkt anslutning till hav och natur med flera badplatser och friluftsområde med motionsspår. Både Högskolan och Blekingesjukhuset ligger på gångavstånd och från Bergåsa station tar du dig lätt med tåg eller buss till flera städer. 

Här bor du med högt läge på Bergåsa, i anslutning till vackra friluftsområden och fina badplatser samt med gångavstånd till Campus Gräsvik och Blekingesjukhuset.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Entré med klinkers. Mellanhall och walk-in-closet med vitpigmenterad hårdlackad fiskbensparkett. Gott om plats för avhägning och klädvård bakom skjutdörrar. 

Matrum
Matrum med dubbeldörrar och i fil med vardagsrum. Fiskbensparkett, målade väggar och utgång till uteplats. 

Vardagsrum
Vardagsrum med fiskbensparkett och målade väggar. 

Kök
Gediget kök från 2006 med vitlackad inredning och bänkskiva i granit. Utrustat med inbyggnadsugn och mikro (Bauknecht), kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna), induktionshäll (Siemens) och integrerad diskmaskin (Miele). Spotlights i tak och vattenburen golvvärme. Vitpigmenterad och hårdlackad ekparkett samt målade väggar. Utgång till öppen uteplats. 

Badrum
Helkaklat badrum renoverat 2006. Utrustat med massagebadkar, handfat med kommod, spegelskåp, inbyggd och vägghängd wc-stol, duschhörna med infällbara glasdörrar och handdukstork. Spotlights i tak och vattenburen golvvärme. 
 

Allrum
Allrum på övre plan med vitpigmenterad och hårdlackad fiskbensparkett. Utgång till balkong i österläge. 

Sovrum
Fyra sovrum på övre plan varav två med gott om plats för dubbelsäng. Sovrum 1 med fönster i öster- och söderläge, garderober bakom skjutdörrar och fiskbensparkett. Sovrum 2 med vitmålat plankgolv, plats för dubbelsäng och förberett för skjutdörrar vid garderobsyta. Sovrum 3 med vitmålat plankgolv. Sovrum 4 med vitpigmenterat plankgolv och fönster åt öster. Samtliga rummen är målade. 

Duschrum
Duschrum på övre plan, renoverat 2021. Utrustat med duschhörna med glasdörr, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och wc-stol. Våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på vägg. 

Tvättstuga
Tvättavdelning i källaren utrustat med tvättmaskin och torktumlare. 

Källare
Källare med tvättavdelning, matkällarförråd, pannrum och ett oinrett utrymme med stor potential. Från källaren finns även utgång till trädgården. 

Övrigt
Större renoveringar:
-21 Duschrum övre plan
-20 omfattande renovering interiört
-17 Ny ytterdörr, byte av kompressor bergvärmepump
-16/17 Byte och målning av fasad, markiser
-14 Stenläggning uppfart, skorstensskydd 
-13 Inredning/sanitet duschrum övre plan
-09 Byte av fönster- och altandörrar, snickerier, byte av till- och avloppsrör i källare, jordfelsbrytare/renovering el-system
-06 Ombyggnad kök/badrum med golvvärme, VVS, el och inredning
-03 Bergvärme, takbyte
 

Läs mer

FastighetUtgångspris
5 200 000 kr

Byggnadsår
1936

Antal rum
8 rum och kök

Boarea
175 kvm

Biarea
65 kvm

Tomt
Area 658 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Trä

Stomme
Trä/betong

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas, 2-glas

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2019-05-20
Energiklass: C
Energiprestanda: 43 kwh/kvm och år

Driftskostnader
37 380 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8349 kr (totalt 45 729)
Antal personer i hushållet: 2

Fastighetsbeteckning
SYRSAN 5

Taxeringsvärde
Totalt: 2 589 000 kr
Byggnad: 1 884 000 kr
Mark: 705 000 kr

Pantbrev
3 400 000 kr

Läs mer