SaltöUtövägen 8B

Rymlig 3:a med stor inglasad balkong och terrass i soligt sydvästläge!

Såld
SaltöUtövägen 8B
Här bor du med livskvalitet intill hav och natur, i en rymlig 3:a med stor inglasad balkong och terrass i soligt sydvästläge. Lägenheten har en öppen och social planlösning med plats för familj och vänner samt inte mindre än tre uteplatser, samtliga belägna mot föreningens lugna innergård och med havsglimt. På den stora balkongen och terrassen har man sol från tidig förmiddag till en bit in på kvällen. Lägenheten har två sovrum i bra storlek, varav det ena med direktaccess till privat klädkammare och duschrum. I centrum av lägenheten finns ett stort kök med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. I föreningen finns två gästlägenheter, en stor samlingslokal med kök, motionsrum/gym samt ett hobbyrum med pingis- och biljardbord. Garage- och carportplats går att hyra i mån av plats.
Slutpris: 3 600 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Utövägen 8B
  • Område Saltö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 108 kvm
  • Pris 2 850 000 kr
  • Månadsavgift 5 751 kr
  • Våningsplan 1

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Vardagsrum

Planlösningen i lägenheten är väl genomtänkt, med stora umgängesytor och en lagom öppen planlösning. Vardagsrummet är beläget mot föreningens innergård och har ett fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna mot söder. Härifrån når man den inglasade balkongen som förlänger vardagsrummet under sommarhalvåret.

"

Planlösningen i lägenheten är väl genomtänkt, med stora umgängesytor och en privat sovdel med separat klädkammare och bad

"

Uteplatser

En lägenhet med två balkonger och en terrass får nog betraktas som något ganska unikt och det är få lägenheter i området som har just detta. Den stora balkongen och terrassen är dessutom belägna i sydvästläge med sol från tidig förmiddag till en bit in på kvällen. Såväl balkongerna som terrassen vetter mot föreningens lugna innergård och från samtliga skymtar man havet. Den stora balkongen har skjutbara glaspartier och fungerar som ett extra rum från vår till höst. 

Kök

I centrum av lägenheten ligger köket, med en lagom öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Här kan man socialisera med gästerna samtidigt som de två bardiskarna skärmar av insynen i köket. Den u-formade planlösningen ger stora arbetsytor och utrymme för flera personer att vistas samtidigt i köket. Både inredning och vitvaror är av hög kvalitet.

"

En lägenhet med två balkonger och en terrass får nog betraktas som något ganska unikt

"

Sovrum

I lägenheten finns ett lyxigt master bedroom med direktaccess till ett privat duschrum och en klädkammare. I andra delen av lägenheten finns ytterligare ett sovrum i bra storlek.

Badrum

Lägenhetens två duschrum har hög standard med golvvärme, handdukstork och bra förvaring. Från det ena duschrummet kan man dessutom kliva rakt ut på balkongen.

"

Från det ena duschrummet kan man kliva rakt ut på balkongen

"

Tvättstuga

En av de stora fördelarna med lägenheten är den separata tvättstugan, något som underlättar vardagen när man slipper passa tvättider i en gemensam tvättstuga. Tvättstugan är dessutom rymlig med både förvaring och arbetsbänk. 

Hall

I hallen finns plats för vägghängd förvaring till ytterkläder och skor. Här finns även en rymlig klädkammare med gott om extra förvaringsmöjligheter. 

"

Om du uppskattar lugnet och närheten till hav och natur men samtidigt vill ha promenadavstånd in till stan, är Saltö den perfekta platsen att bo på

"

Föreningen och området

Brf Flundran består av 56 lägenheter mellan 2-5 rok fördelade på tre byggnader. Husen stod färdiga för inflytt 2008. I föreningen finns många faciliteter som två övernattningslägenheter, en stor samlingslokal med kök, motionsrum/gym samt biljard- och pingisrum. På innergården finns gemensamma utemöbler och en lekplats. 

Om du uppskattar lugnet och närheten till hav och natur men samtidigt vill ha promenadavstånd in till stan, är Saltö den perfekta platsen att bo på. Här kan du ta ett morgondopp från klipporna, köpa frukostfrallor i jourbutiken på hörnet, ta cykeln ut till Dragsö för en runda minigolf och avsluta dagen med en middag på den lokala fiskrestaurangen. För den som hellre avnjuter middagen i kvällssolen på balkongen går det utmärkt att köpa med sig färsk fisk, skaldjur eller andra delikatesser från den närliggande fiskaffären. På andra sidan Saltösund finns en nyanlagd marina med kommunala båtplatser, och under 2021 planerar den japansk-nordiska restaurangen Kaj Krog, belägen precis intill marinan, att slå upp sina portar.

På Saltö bor du med livskvalitet - naturskönt, nära havet och med promenadavstånd till centrum.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Parkettgolv. Angränsande klädkammare med städskåp och väggfast förvaringsinredning.

Sovrum 1
Parkettgolv och en stor garderob med skjutdörrar.

Duschrum 1
Kakel, klinker, golvvärme, tvättställ med kommod, spegel, högskåp, vägghängd WC, dusch och handdukstork.

Vardagsrum
Parkettgolv. Utgång till den inglasade balkongen. 

Kök
Parkettgolv. Inredning från Ballingslöv. Rostfria vitvaror från Siemens bestående av spishäll, spisfläkt (Thermex), inbyggnadsugn och -mikro, kyl, frys och diskmaskin.

Tvättstuga
Kakel, klinker, arbetsbänk med ho, förvaringsskåp, tvättmaskin (2018) och torktumlare från Siemens.

Sovrum 1
Parkettgolv. Angränsande klädkammare med väggfast förvaringsinredning.

Duschrum 2
Kakel, klinker, golvvärme, tvättställ med kommod, spegel, vägghängd WC, dusch och handdukstork. Utgång till den mindre, öppna balkongen.

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
2 850 000 kr

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
108 kvm

Våning
1. Hiss finns.

Förråd
Källarförråd

Månadsavgift
5 751 kr inkl. TV, sophantering

Driftskostnader
11 160 kr/år
Antal personer i hushållet: 3
Kommentar: Avser el, värme, vatten och hemförsäkring. Kostnaden för el, värme och vatten betalas med en schablon om 765 kr/månad. En avläsning görs två gånger per år där ev. över-/underskott regleras.

Andelstal
Andel i föreningen: 1.74807%
Andel av årsavgift: 1.73098%

Lägenhetsnummer
Föreningen: 114
Skatteverket: 1004

FöreningenNamn
Brf Flundran 3

Byggnadsår
2008

TV/Bredband
Fiber (TV ingår i avgiften. Bredband tecknas och bekostas separat.)

Energideklaration
Utförd 2011-06-27
Energiprestanda: 119 kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
476 kr/pantbrev

Överlåtelseavgift
1190 kr
Betalas av säljaren

Antal lägenheter
56

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en stor samlingslokal med kök som kan hyras av föreningens medlemmar, motionsrum, biljardrum och övernattningslägenhet.

Parkering
Föreningens disponerar över 45 garageplatser och 2 carportplatser. Separat kösystem tillämpas. Kostnaden för garage är 550 kr/månad och för carport 500 kr/månad.

Övrigt
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring och behöver ej tecknas separat av medlemmarna.
Föreningen har del i Flundrans samfällighet som tillsammans med de andra föreningarna i området förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor och parkering inom området.
En ändring av detaljplanen för södra Saltö pågår. Syftet med ändringen är att möjliggöra för en förtätning av den befintliga bebyggelsen med fler bostäder samt bl.a. kallbadhus och småbåtshamn. Mer information om detta finns på kommunens hemsida.

Läs mer