AspöStrandstigen 12

Fantastiskt sommarställe beläget 75 meter från havet på pittoreska Aspö i Karlskronas skärgård

AspöStrandstigen 12
Välkommen till detta fantastiska fritidsboende på Aspö, uppfört 2019 av Sommarnöjen. Här bor du på bekvämt morgonrocksavstånd med endast 75 meter till strandkanten, omgiven av vackra ekar och ängsmark. Huset är byggt med fokus på natur och hållbarhet, där gränsen mellan ute och inne flyter samman på ett harmoniskt sätt. Med vackra proportioner och tidlösa detaljer är detta hem idealiskt för dig som söker avkoppling och naturupplevelser, men också för social samvaro. Tillbringa vackra sommarkvällar på altanen och njut av den fina utsikten över havet, fira midsommar i en fantastisk skärgårdsmiljö och skapa minnen tillsammans med familj och vänner. Husen erbjuder totalt 8 bäddar i form av ett större sovrum samt två separata sovalkover i huvudbyggnaden och två bäddar i gästhuset, vilket ger gott om plats för övernattande gäster. Det finns även utrymme för fler bäddar vid behov. Den totala boytan för husen uppgår till 100 kvm (77 kvm +23 kvm).
Runt om huset finns flera uteplatser i olika väderstreck, där du kan njuta av utsikten mot havet och den vackra naturen som omger huset. Nere vid vattnet finns en flytbrygga som delas med de fyra grannfastigheterna, med badstege och möjlighet att angöra med båt. Aspö är ett fantastiskt ställe att vistas på sommartid. Här erbjuds en perfekt miljö för en avkopplande och naturnära livsstil. Redan under färjeresan kopplar man ner, och när man slutligen landar på ön infinner sig lugnet och semesterkänslan omedelbart. Ön har många småvägar kantade av vackra stenmurar och väldoftande syrenbuskar. Här kan du kan njuta av cykelturer längs dessa charmiga vägar och upptäcka mysiga platser runt om på ön – från fina badklippor till charmiga gallerier, ateljéer och caféer. För familjer finns förskola, skola och fritidsaktiviteter för barnen. Ön har också en tennisklubb med tennisskola under sommaren, och intill ligger två padelbanor.
Utgångspris: 6 200 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Strandstigen 12
  • Område Aspö
  • Bostadstyp Fritidshus
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 100 kvm
  • Tomtareal 1 083 kvm
  • Byggnadsår 2019
  • Pris 6 200 000 kr

Intresseanmälan

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av privat visning.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare, Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset

Huset är byggt med enkla former, enhetliga material och en lugn fönstersättning som inspireras av naturens egen skönhet. Stora obrutna glaspartier skapar en närkontakt med tomten och gör att du alltid har naturen nära. Materialen som använts är naturliga, hållbara och återvinningsbara. Massivt oljat trä, granitkeramik och fina detaljer skapar en miljö där du kan leva i harmoni med naturen, generation efter generation. Interiören präglas av lågmälda, hållbara lösningar som tål tidens prövningar. Vaxoljan på golvtiljor, fönsterkarmar, innerdörrar och snickerier har samma ton och binder samman interiören på ett fint sätt. 

Husets lugna arkitektur sträcker sig bortom dagens mode, med tydlig form och nära kontakt med naturen tack vare det skarpa sadeltaket utan takutsprång och obrutna skjutglaspartier. Två förskjutna huskroppar, där den privata delen är placerad snett bakom den sociala, skapar en känsla av både avskildhet och samhörighet. 

Med järnvitriolbehandlad fasadpanel och förzinkat plåttak smälter huset in fint i landskapet utan att konkurrera med det.

"

Huset är byggt med fokus på natur och hållbarhet, där gränsen mellan ute och inne flyter samman på ett harmoniskt sätt

"

Trädgård & Uteplatser

Vid byggnationen av huset har stort fokus lagts på utemiljön, där tanken är att du ska kunna koppla av och finna lugn och ro men också ha möjlighet att samla familj och vänner för socialt umgänge.

Trädgården är omsorgsfullt anlagd med flera uteplatser som sträcker sig från norr till väster, vilket ger möjlighet att njuta av solen hela dagen. Två av dessa uteplatser är försedda med överbyggda pergolas som smälter vackert in i fasaden och erbjuder skön skugga under soliga dagar.

Alla uteplatser erbjuder en fantastisk utsikt över havet. Matplatsen, med sin panoramavy över havet och skärgården, blir en naturlig samlingspunkt för måltider och sociala stunder. En av uteplatserna omgärdas av ståtliga ekar, vilket skapar en lummig och rofylld atmosfär. Uteplatserna flyter sömlöst ihop och binds samman av spångar som gör det enkelt att röra sig mellan dem.

På baksidan, med direkt utsikt mot havet, finns ett vedeldat spabad där du kan koppla av och njuta av den friska skärgårdsluften. Här kan du både höra suset från träden och bruset från havet, vilket skapar en harmonisk och avkopplande miljö. 

Interiören

Interiören är skapad med omsorg om naturen och för att hålla länge. De massiva furutiljorna kan slipas när de blir slitna, och riktiga snickerier kan restaureras, vilket innebär att nästa generation inte kommer behöva ett nytt hus när de flyttar in. Ju längre huset står, desto bättre för planeten.

Huset har genomgående massiva furutiljor behandlade med vitpigmenterad hårdvaxolja. Innerväggar och tak har massiv slätspont, och innerdörrarna samt fönstrens insida är i trä med vitpigmenterad hårdvaxolja och mattlack. Vaxoljan på golvtiljor, fönsterkarmar, innerdörrar och snickerier har samma ton, vilket knyter samman interiören på ett harmoniskt sätt. Alla innerväggar har OSB-skivor för ökad ljudisolering.

Kök & Matplats

Köket är utrustat med snickeribyggd inredning i massivt trä behandlad med vitpigmenterad hårdvaxolja. Fronterna har en varmgrå nyans och stilren grepplist som ger köket ett extra lugn. Bänkskivan är i massiv vitvaxad furu, och vitvarorna är integrerade för att skapa ett harmoniskt intryck. Köksön skapar en naturlig avgränsning mellan kök och matplats och bidrar till social samvaro. Innanför köket finns ett praktiskt skafferi som nås genom en skjutdörr. Här finns förutom en extra kyl och frys, en mikro och hyllor för praktisk förvaring. Från köket har du fin siktlinje ner mot vattnet.

"

Stora obrutna glaspartier skapar en närkontakt med tomten och gör att du alltid har naturen nära

"

Vardagsrum

Vardagsrummet är något i särklass med sin känsla av att vara utomhus och i direkt kontakt med naturen. Ett stort panoramafönster på kortsidan ger en magisk utsikt över havet och skärgården. Här kan du njuta av utsikten från morgon till kväll, med en fin vy mot det upplysta Karlskrona på kvällen. Båda långsidorna har stora, skjutbara glaspartier som kan öppnas upp för en ännu starkare koppling till utemiljön. Ryggåstaket bidrar till en luftig och rymlig känsla och de massiva golvtiljorna ger rummet en varm och ombonad känsla.

Sovrum

Det stora sovrummet är avskilt beläget i ena delen av huset och inrett i ljusa, lugna färger med varma träslag. Det stora skjutdörrspartiet kan öppnas upp mot uteplatsen där du kan njuta av morgonkaffet. Ett liggande fönsterparti mot norrsidan ger utsikt mot de stora ekarna, vilket skapar en rofylld atmosfär.

Husets andra två sovrum rymmer totalt fyra bäddar. Det ena har en platsbyggd våningssäng, medan det andra rymmer en dubbelsäng eller en familjesäng, beroende på behov. Båda rummen vetter mot norr och har fönster från golv till tak som släpper in naturen på ett vackert sätt. Eftersom de två mindre sovrummen i huvudbyggnaden är under 7 kvm är de inte medräknade i husens totala antal rum. 

Badrum

Husets badrum rymmer alla bekvämligheter som behövs för längre vistelser i huset. Här finns en dusch, vägghängd WC, tvättställ med förvaring och en smart inbyggd tvättmaskin med torkmöjligheter. Inredningen följer samma material och färgskala som resten av huset. Golvet och väggarna pryds av granitkeramik från Bricmates serie Limestone. Ovanför tvättstället finns en spegel med samma vitoljade trä som återfinns på flera platser i huset.

"

Runt om huset finns flera uteplatser i olika väderstreck, där du kan njuta av utsikten mot havet och den vackra naturen som omger huset

"

Gästhus

Gästhuset på 30 kvm ligger på lagom avstånd från huvudhuset, vilket ger både närhet och avskildhet. Här kan tonårsbarnen ha sitt eget krypin, gästerna få en privat del eller varför inte hyra ut under sommaren?

Gästhuset har en egen privat uteplats och en separat WC som nås utifrån, vilket är en fördel när man vistas mycket utomhus och då slipper gå igenom det stora huset. Båda husens uteplatser är förbundna med en spång, vilket gör det lätt att ta sig mellan husen.

Rummet i gästhuset är 23 kvm och går att inreda helt efter eget behov. Idag är det ett stort öppet gästrum med dubbelsäng och en vardagsrumsdel. Två skjutdörrspartier i glas kan öppnas upp mot uteplatsen, vilket ger en härlig känsla av rymd och närhet till naturen. Från såväl gästhuset som uteplatsen har du en vacker utsikt ner mot havet.

Aspö

Aspö är en idyllisk ö belägen strax söder om Trossö i Karlskronas skärgård, och ett fantastiskt ställe att vistas på sommartid. Här erbjuds en perfekt miljö för en avkopplande och naturnära livsstil. Redan under färjeresan kopplar man ner, och när man slutligen landar på ön infinner sig lugnet och semesterkänslan omedelbart.

De pittoreska sommarhusen och den vackra naturen med saltstänkta klippor ger en känsla av att befinna sig mitt i en klassisk skärgårdsidyll. Ibland kan du se en flakmoped glida förbi, på väg till färjeläget eller den lokala ICA-butiken.

Ön har många småvägar kantade av vackra stenmurar och väldoftande syrenbuskar. Under försommaren fylls luften av doften från dessa blommande buskar och skapar en magisk atmosfär. Du kan njuta av cykelturer längs dessa charmiga vägar och upptäcka mysiga platser runt om på ön – från fina badklippor till charmiga gallerier, ateljéer och caféer. Aspö erbjuder även en välsorterad ICA-butik, restauranger och ett gym. För familjer finns förskola, skola och fritidsaktiviteter för barnen. Ön har också en tennisklubb med tennisskola under sommaren, och intill ligger två padelbanor.

På östra sidan av Aspö ligger Lökanabben med sin båt- och gästhamn. Ett av de stora besöksmålen på Aspö är Drottningskärs kastell. Förutom att erbjuda spännande miljöer från stormaktstiden, har kastellet idag en restaurang och underhållning sommartid. På ön finns också ett museum för rörligt kustartilleri.

Aspö är hem för cirka 555 invånare året runt, och under sommarmånaderna ökar befolkningen när besökare och sommargäster kommer till ön. Detta skapar en härlig mix av lokal charm och semesteratmosfär.

Trots att Aspö saknar en fast landförbindelse, är det enkelt att nå ön via de kostnadsfria bilfärjorna som avgår från centrum. Färjeturen tar bara cirka 25 minuter och ger dig en chans att njuta av den vackra skärgården under överfarten. Under sommaren trafikeras Aspö även av skärgårdsbåtar.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörInteriör
Huset har innergolv i massiv furutilja behandlad med vitpigmenterad hårdvaxolja och innerväggar av massiv slätspont.
 
Köket är snickeribyggt i Sommarnöjens egen fabrik med stommar i massivt trä behandlad med vitpigmenterad hårdvaxolja. Luckor och fronter är målade i en varmgrå nyans och har praktisk grepplist. Bänkskivan är i massiv vitvaxad furu. Rostfri vask från Franke, blandare från Tapwell och vitvaror från Electrolux. Integrerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. I skafferiet finns en extra kyl/frys och en mikro.
 
Badrummet har klinkergolv och kakel i granitkeramik från Bricmate (Limestone light grey) samt väggar med stående slätspont, komfortgolvvärme, dusch med vägg i klarglas, tvättställ från Duravit, blandare från Grohe, snickeribyggd spegelhylla från Sommarnöjen, vägghängd WC från Gustavsberg och varmvattenberedare. Här finns även en inbyggd tvättmaskin.
 
Sovrummen har samma golv som i resterande del av huset. Ett av rummen har en platsbyggd våningssäng.
 
Gästhuset har massiva vitpigmenterade furutiljor och ryggåstak precis som i huvudbyggnaden. I ena delen av gästhuset finns en WC och förberett för dusch. Här är det i nuläget sommarvatten indraget men det går att koppla in åretruntvatten vid behov.
 
På tomten finns även ett förrådslänga med två separata låsbara utrymmen samt ett cykelskjul. 

Läs mer

FastighetUtgångspris
6 200 000 kr

Byggnadsår
2019

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
100 kvm

Tomt
Area 1 083 kvm

Grundläggning
Plintgrund

Fasad
Stående träpanel, behandlad med järnvitriol

Stomme
Stål

Bjälklag
Stål

Tak
Förzinkad plåt

Fönster
3-glas

Uppvärmning
Luftvärmepump och direktverkande el

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Behövs ej

Driftskostnader
23 100 kr/år
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Driftskostnaden fördelas enligt: Uppvärmning/el 13600 kr, VA 6800 kr, Renhållning 690 kr och försäkring 2000 kr. Nuvarande ägares elförbrukning är 3500 kWh/år.

Fastighetsbeteckning
ASPÖ 5:290

Taxeringsvärde
Totalt: 1 943 000 kr kr
Byggnad: 1 233 000 kr kr
Mark: 710 000 kr kr

Pantbrev
2 600 000 kr

Övrigt
Fastigheten är medlem i Päronvikens intresseförening som har ett skötselavtal med kommunen för de kommunala grönytorna i området. Intresseföreningen har delegerat till de 5 fastigheterna på Strandvägen 4-12 att sköta marken närmst fastigheterna mot norr och öster. De 5 fastigheterna har även en gemensam flytbrygga med badstege nere vid vattnet. 
Marken som är belägen precis norr om fastigheten ägs av kommunen och är detaljplanerad som naturområde.
Även det stora markområdet öster om fastigheten, ner mot vattnet, ägs av kommunen och är detaljplanerat som naturområde. 
Den totala boarean för båda husen är 100 kvm (77 kvm + 23 kvm, enligt säljarens information). Totalt antal rum som definieras som rum enligt Svensk mätstandard är 3 st (2 i huvudbyggnaden  och 1 i gästhuset). Sovalkoverna i huvudbyggnaden är under 7 kvm och räknas därför enligt Svensk mätstandard inte som rum.
Huset är taxerat som 77 kvm boarea och 13 kvm biarea. Den taxerade biarean avser ett fristående förråd.
Gäststugan är inte med i taxeringsuppgifterna men har en byggyta på 30 kvm, varav 23 kvm boarea. Den separata WC:n räknas inte som boarea eller biarea då den endast nås utifrån.
WC:n i gästhuset har sommarvattenledning. En PEM-slang är nedgrävd på frostfritt djup fram till gästhuset och går att ansluta till dricksvattnet om man önskar nyttja huset även vintertid. Elcentralen i gästhuset är inte inkopplad. I dagsläget matas elen till gästhuset med en enskild kabel. 


Läs mer