Skärpingevägen 3

Skärgårdspärla på vackra Sturkö!

Såld
Skärpingevägen 3
Har du drömt om ett fritidshus i Karlskrona skärgård? Då har du nu chansen att få förvärva denna pärla med ett lantligt läge och havsutsikt över Ryamar! Dessutom med en alldeles egen brygga! Många vackra originaldetaljer finns bevarade i huset som trägolv och synliga balkar i tak. Huset erbjuder ett stort vardagsrum med öppen spis, charmigt arbetskök, två sovrum, dusch och wc. Här bor du i harmoniska omgivningar som ger dig ny energi och tid för återhämtning. Får du gäster finns ett gästhus att erbjuda. Du tar dig snabbt ut till "stora vägen" som leder dig över hela ön. På cykelavstånd finns badplats, Andréns bageri och livsmedelsbutik! Sturkö är en av Karlskrona skärgårds största öar med blandad bebyggelse. Sturkö erbjuder en vacker natur, camping, välsorterad livsmedelsbutik, gym, skola F-6, bageri, naturreservat m.m. Bra allmänna kommunikationer till Karlskrona med både buss och båt. På sommarhalvåret börjar skärgårdstrafiken med sina turer runt om i skärgården från Sanda hamn.
Slutpris: 3 075 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Skärpingevägen 3
  • Bostadstyp Fritidshus
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 76 + 15 kvm
  • Tomtareal 2476 kvm
  • Byggnadsår 1966
  • Pris 2 195 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Här finner du en riktigt skärgårdspärla med bra läge och fin havsutsikt över Ryamar. Huset är vinterbonat och har en mysig trädgård som erbjuder fina fruktträd, blommande syrener och flera uteplatser. Dessutom har du en egen brygga bara ett stenkast från huset där du kan lägga din båt och enkelt ta dig ut i Karlskronas vackra skärgård.

 

 

"

En riktig skärgårdspärla med bra läge, fin havsutsikt över Ryamar och egen brygga. Här bor du i harmoniska omgivningar som ger dig återhämtning och ny energi.

"

Vardagsrum

Rymligt och charmigt vardagsrum med fönsterpartier i flera väderstreck och fin utsikt ner mot havet. Flera fina detaljer finns bevarade här, så som vackert trägolv och synliga balkar i taket.
Här ryms hela familjen och vänner för middag eller bara socialt umgänge. Eller varför inte gå upp tidigt någon morgon och njuta av när solen går upp över Ryamar.
Vardagsrummet har en öppen spis som kan tändas om sommarkvällarna blir svalare.

Från vardagsrummet finns utgången till det inglasade uterummet som har plats för en rejäl matgrupp eller loungemöblemang.

Kök

Charmigt arbetskök med retro känsla och fönster mot havet. Ett extra skåp har satts in för mer förvaring av servis och kökstillbehör. 

"

Charmigt på alla sätt med flera fina detaljer bevarade

"

Sovrum

Det ena sovrummet har plats för en till två stycken sängar, här finns det två stycken inbyggda garderober. Det andra sovrummet är mindre och rymmer en säng. Båda rummen har det vackra välbevarade trägolvet. På tomten finns ett gästhus som idag inrymmer tre stycken sovplatser.

Hall

Möblerbar entréhall med plats för avhängning och förvaring av kläder och skor. Från hallen nås både wc:n och duschutrymmet. Går man vidare in i huset nås ett större förråd alternativt klädkammare. 

Wc

Från hallen nås wc:n som ligger separat från duschrummet vilket är praktiskt om man är flera. Detta har ett tvättställ och ett golvskåp för extra förvaring. 

Bad/tvätt

Badrummet har en duschhörna och en toppmatad tvättmaskin, detta nås också från hallen.

Uterum

Från vardagsrummet nås ett uterum som har byggts in med tak och skjutpartier. Här ryms en rejäl sittgrupp eller loungemöblemang. 

"

Njut utav sommaren ute i trädgården, på uteplatserna eller i det inglasade uterummet

"

Uteplatser

Det finns flera mysiga uteplatser att välja på runt om i trädgården. Vid entrén så finns en farstu med altan och överbyggt tak. Här finns plats för ett mindre utemöblemang till exempel soffa, bord och två stolar. Det finns också plats för avhängning av arbetskläder och skor. 

Gästhuset har också en farstu med altan och överbyggt tak. Här får också utemöbler plats. 

På baksidan av bostadshuset finns uterummet som nås både inifrån huset och från trädgården.

Gästhus

Mysigt gästhus även kallat för "Ängahuset" beläget något avskilt från bostadshuset. Detta har fin utsikt ner mot havet och inrymmer idag tre stycken sovplatser. Det har ett överbyggt altandäck där man får plats med utemöbler. 

Uthus

Det finns en stor förrådsbod med vidbyggd carport på tomten. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHuset
Huset är vinterbonat men har använts som ett fritidshus. Det har varit uppvärmt till ca 8 grader året om. Fiber finns framdraget till huset och kan kopplas in mot en anslutningsavgift. Kommunalt VA anslöts 2015 (är inte registrerat i fastighetsregistret), den äldre brunnen finns kvar för bevattning. 

Hall
Rymlig entréhall med avhängning och förvaring. Hallen har en brun matta och ljusa tapetserade väggar.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med vackert trägolv och ljusa tapetserade väggar. Fönster i tre väderstreck och en öppen spis som är godkänd för eldning. 

Kök
Charmigt arbetskök med retrokänsla. Köket är utrustat med spis och kombinerad kyl och frys. Gula köksluckor, bänk i rostfritt och grå/vit rutig matta.  

Wc
Wc:n är utrustad med wc-stol, tvättställ och golvskåp. På både golvet och väggarna finns en våtrumsmatta, ljus på väggarna och brun/orange på golvet. 

Bad/tvätt
Duschhörna kombinerat med tvättutrymme. Detta är utrustat med en toppmatad tvättmaskin, varmvattenberedare (ca 4-5 år gammal) och en äldre pump som är ansluten till brunnen och vattenutkastet på utsidan av huset. Denna kan användas för bevattning. Golv och väggar är klädda med våtrumsmatta, ljus på vägg och brun/orange på golv. I duschutrymmet lades mattan på väggarna om 2017. 

Sovrum
I huset finns två stycken sovrum med fint trägolv och ljusa tapetserade väggar. I det ena sovrummet finns två stycken inbyggda garderober.

Renoveringar
Renoveringar genom åren:
Fastigheten har varit i samma familj sedan byggåret.
1968 - Bod
1978 - Huset tilläggsisoleras och ny panel monteras.
1984 - Huset byggs ut med hall, våtrum, wc.
1985 - Uterummet byggs.
1990-tal - Altan byggs in, vardagsrummet blir större. Friggeboden monteras.
2015 - Kommunalt VA
2016 - Träpanelen målas.
2017 -  Väggarna i våtrummet kläs om med ny väggmatta.
2018 - Plåt monteras ovan altan.

Gästhus
Gästhuset har furuväggar och på golvet ligger en brun matta. 

Läs mer

FastighetUtgångspris
2 195 000 kr

Byggnadsår
1966

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
76 kvm

Biarea
15 kvm

Tomt
Area 2476 kvm

Grundläggning
Krypgrund/plintar

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
2-glas kopplade

Plåtarbete
Lackerad plåt

Uppvärmning
Direktverkande el och öppen spis

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt VA

Tv- internetutbud
Fiber finns framdraget till huset

Energideklaration
Behövs ej

Driftskostnader
15 372 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 6698 kr (totalt 22 070)

Fastighetsbeteckning
STURKÖ-RYD 62:3

Taxeringsvärde
Totalt: 893 000 kr
Byggnad: 463 000 kr
Mark: 430 000 kr

Pantbrev
20 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Förmån: Förmån: Avtalsservitut väg mm

Övrigt
Vattenutkast på baksidan av huset är inte inkopplat men går att ansluta igen. 


Läs mer