Sjuhalla, NättrabySjuhallavägen 54

Fantastisk havstomt i strålande västerläge!

Såld
Sjuhalla, NättrabySjuhallavägen 54
Flaggan är hissad och de saltstänkta brisarna letar sig fram från havet. Läget är familjevänligt och trivsamt och havet skapar ett lugn och en atmosfär det är njutfullt att leva i. Nu finns ett sällsynt tillfälle att förvärva en av Sjuhallas bästa tomter. Med ett strålande västerläge och insynsskyddad baksida kan du njuta till fullo alla dagar året om. Den här lättskötta mexitegelvillan har med sitt fantastiska läge alla möjligheter att ge dig och din familj ett härligt boende du alltid kommer att längta hem till. Huset, som har gott om plats för hela familjen, har fyra sovrum och öppen social planlösning. Du kan gå från rum till rum och få samma härliga havsutsikt, eller se olika delar av den generösa trädgården där det bjuds in till barfotalekar, kubbturneringar, studentskivor och Midsommarfester i stora tält eller bara njutningsfulla dagar i solen. Altandörrar leder rakt ut till det mysiga trädäcket och bortom det väntar havet.
Slutpris: 9 700 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Sjuhallavägen 54
  • Område Sjuhalla, Nättraby
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 160 + 10 kvm
  • Tomtareal 1410 kvm
  • Byggnadsår 1945
  • Pris 6 900 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Så tidigt som 1945 uppfördes ett första hus på denna fantastiska havstomt som därefter fått vara med på ett flertalet om- och utbyggnationer. 2007 gjordes en större ombyggnad som la grunden för hur huset står idag med en smärre förändring av planlösningen ett par år senare. Nu finns här gott om plats för hela familjen med bland annat fyra generösa sovrum, stort badrum och kök med öppen planlösning mot både vardagsrum och separat matplats. Från flertalet fönster och uteplatser slås man av det vackra havsläget. 

På tomten finns en äldre förrådslänga och ett isolerat gästhus om 10 kvm, perfekt som gästbostad eller varför inte som hemmakontor eller ateljé! Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

 

"

Med ett strålande västerläge och insynsskyddad baksida kan du njuta till fullo alla dagar året om

"

Vardagsrum

Med en öppen och luftig planlösning är detta definitivt en bostad för den som gillar att umgås med familj och vänner. Vardagsrummet ligger i anslutning till både köket och matplatsen och ger en öppen social känsla. De stora fönsterpartierna ner mot vattnet målar en tavla som vackert ändrar sig med årets alla färger och dagar. Svårigheten blir att bestämma sig för om man ska njuta av den öppna spisen med en god bok eller utsikten...

Kök

Det öppna och användarvänliga arbetsköket har hög standard och inbjuder till matlagning och härliga middagsbjudningar. Köket renoverades i samband med ombyggnationen 2007 och försågs då med oerhört generösa mängder av både förvaring och arbetsyta. Här blandas modern funktion med vackra inslag så som det blyinfattade fönstret med färgat glas och vedspisen i ny tappning. 

"

Matrummet har en fantastisk utsikt ner mot havet där man kan sitta och titta på de magiska solnedgångarna över havet kväll efter kväll

"

Matplats

I direkt anslutning till både kök och vardagsrum ligger det separata matrummet med stora fönsterpartier. Här finns, förutom gott om utrymme för ett stort matbord, fantastisk utsikt ner mot havet där man kan sitta och titta på de magiska solnedgångarna över havet kväll efter kväll. Den generösa takhöjden och de stora glaspartierna gör att närheten till havet blir helt fantastisk. Duka upp för stora middagsbjudningar och njut av höststormarna på behörigt avstånd, samsas med julgran och långbord på julafton eller ha ett skyddat alternativ till midsommarlunchen om vädret inte är med en.

Sovrum

I huset finns fyra sovrum varav det ena har öppen förvaring och utgång till trädäcket utanför. De övriga rummen är generösa i storlek och har gott om utrymme för både säng och skrivbord samt förvaringslösningar. 

Badrum

Här finns två badrum med hög standard och tidlösa färg- och materialval. Spotlights i tak, kakel och klinker och elektrisk golvvärme. Det stora badrummet, som ligger centralt placerat vid sovrummen, har förberetts för badkar och i hallen finns gäst-wc:n lättillgänglig.

Hall

Välkomnande entréhall med slitstark klinkers och gott om plats för jackor, mössor och vantar. Ljust och luftigt och den underbara havsutsikten är det första man ser när man kliver in i huset.

Tvättstuga

Tvättstugan nås från köket och har även utgång till trädgården - smidigt och praktiskt både för leriga småbarn eller när man storhandlat. Här är ytskikten äldre men i fortsatt god funktion. Tvättmaskin och torktumlare har bytts ut på senare år och här finns gott om förvaring. 

"

 Förtöj båten efter en härlig dagstur i skärgården eller njut av sensommarkvällarna uppkrupen i loungegruppen med en filt och bara njut av utsikten och den rosa himmeln

"

Brygga

Vid bryggan, med tillhörande soldäck och flytbrygga (ingår), finns gott om plats för varma sommardagar. Här finns alla möjligheter för brygghäng och solbad. Förtöj båten efter en härlig dagstur i skärgården eller njut av sensommarkvällarna uppkrupen i loungegruppen med en filt och bara njut av utsikten och den rosa himmeln. 
Uppe på trädäck finns utrymme för diverse möblemang såsom solstolar, matgrupp och vilosängar. 
Framsidan erbjuder plats för morgonkaffet och stenlagd uppfart för två bilar.

Med sitt fantastiska läge finns här alla möjligheter för dig och din familj att få ett härligt boende du alltid kommer att längta hem till!

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Entré med plats för avhängning. Stor garderob med skjutdörrar, klinkers på golv med golvvärme och tapetserade väggar.

Wc
Helkaklad gäst-wc renoverad 2007. Kakel och klinkers, elektrisk golvvärme. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod och spegelskåp.

Vardagsrum
Vardagsrum med stora fönsterpartier ner mot havet. Ekparkett och målade väggar. Öppen spis.

Kök
Köksinredning i vitt med bänkskiva i grå laminat. Renoverat 2007. Utrustat med spis med induktionshäll (Siemens -16), vedspis (Lohberger), fläkt, diskmaskin (Miele) samt kyl (Miele -15) och frys (Gram -07) i fullhöjd. Ekparkett, målade väggar och fondtapet, vitt kakel ovanför disk- och köksbänk. 

Tvättstuga
Tvättstuga med äldre ytskikt, Utrusat med tvättmaskin och torktumlar, båda från 2007 och av märket Miele.

Matplats
Plats för matbord och extra förvaring av porslin. Ombyggt 2011, klinkers med elektrisk golvvärme och liggande vitmålad träpanel på vägg. Stora fönsterpartier ner mot havet och skjutdörr för access till trädäck.

Sovrum
Sovrum med utgång till trädäck och havsutsikt. Plats för dubbelsäng och öppen klädförvaring. Ekparkett och målade väggar.

Sovrum
Sovrum med havsutsikt. Ekparkett och målade väggar.

Sovrum
Sovrum med fönster i österläge. Ekparkett och målade väggar.

Sovrum
Sovrum med fönster i österläge. Inbyggda garderober för förvaring. Ekparkett och målade väggar samt fondtapet.

Badrum
Helkaklat badrum i grått och vitt, byggt 2007. Utrustat med duschhörna som delas av med glasblock, wc-stol, handfat med kommod, två vägghängda skåp samt förberett för badkar. Spotlights i tak och elektrisk golvvärme. 

Läs mer

FastighetUtgångspris
6 900 000 kr

Byggnadsår
1945

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
160 kvm

Biarea
10 kvm

Tomt
Area 1410 kvm

Grundläggning
Krypgrund, källare

Fasad
Mexitegel

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor, plåt

Fönster
2-glas och 3-glas

Uppvärmning
Värmepump luft/luft

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt VA

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2021-08-17
Energiklass: G
Energiprestanda: 136 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
47 040 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8524 kr (totalt 55 564)
Antal personer i hushållet: 3
Kommentar: Kostnader enligt säljarnas uppgifter, avser uppvärmning/hushållsel, VA, renhållning, sotning. Utöver angiven drift har säljaren även en årskostnad för hemförsäkring om 5 606 kr.

Fastighetsbeteckning
SJUHALLA 1:28

Taxeringsvärde
Totalt: 3 745 000 kr
Byggnad: 1 615 000 kr
Mark: 2 130 000 kr

Pantbrev
5 237 500 kr

Servitut/Samfälligheter
Förmån: Avtalsservitut ledning mm

Läs mer