SenorenÖsternäsvägen 17

Nybyggd villa med sekelskifteskänsla!

SenorenÖsternäsvägen 17
Välkommen till denna vackra villa, belägen endast 500 meter från havet på natursköna Senoren, där varje detalj av såväl interiören som exteriören är noggrant genomtänkt. Byggt år 2022 i en imponerande sekelskiftesstil sträcker sig detta tvåplanshus över en stor tomt med vackra stenmurar och panoramautsikt över omgärdande fält. Här möts stil och funktionalitet på ett exemplariskt sätt. Som komplement finns även ett isolerat dubbelgarage med förråd. För den odlingsintresserade ingår även en odlingslott om 1000 kvm som är belägen på bekvämt avstånd en bit bort.
Utgångspris: 6 750 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Östernäsvägen 17
  • Område Senoren
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 183 kvm
  • Tomtareal 3 155 kvm
  • Byggnadsår 2022
  • Pris 6 750 000 kr

Intresseanmälan

På denna bostad erbjuds privata visningar enligt överenskommelse. Anmäl intresse nedan eller kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset & Trädgården

Byggt med omsorgsfull precision år 2022, står detta tvåplanshus som en imponerande representation av modern komfort och sekelskiftescharm. Vid entrén möts du av vackra pardörrar och klinkergolv inspirerad av den klassiska svenska Kolmårdsmarmorn. Den öppna planlösningen integrerar ett stort kök, en matplats i burspråk med fönster i tre väderstreck och ett luftigt vardagsrum med braskamin. Hela interiören i huset utstrålar värme och elegans med en hemtrevlig känsla. 

Den stora tomten omgärdas av vackra stenmurar och erbjuder en panoramautsikt över böljande fält, med en närhet till både skog och öppna landskap. Dessutom ligger huset endast 500 meter från havet, vilket ger en unik möjlighet att kombinera det idylliska lantlivet med närheten till vatten och natur.

Läget

Här bor du på östra Senoren, nära havet och omgiven av fina naturområden. På bekvämt avstånd finns flera badmöjligheter, både från brygga och långgrund sandstrand, samt mataffär och busshållplats för allmänna kommunikationer. Dessutom erbjuder Sturkö pendlarbåt året runt och skärgårdstrafik under sommarhalvåret. Under sommartid har du även gångavstånd till caféet och gårdsbutiken vid brofästet. 

Entréhall

Vid entrén möts du av ett imponerande första intryck med en siktlinje som sträcker sig genom hela huset. De vackra pardörrarna öppnar upp mot en hall som genomsyras av elegans och värme. På golvet ligger ett vackert klinkergolv, inspirerat av den tidlösa Kolmårdsmarmorn, och väggen pryds av en platsbyggd klädhängare i en matchande grön nyans med mässingsdetaljer.

Den vackra trappan som leder upp till övre plan är en dekorativ detalj. Takets höjd förstärker känslan av rymd och ger en luftig och öppen atmosfär i hallen. 

Vardagsrum & Matplats

Vardagsrummet och matplatsen bildar tillsammans med köket en stor social yta för umgänge med familj och vänner.

I vardagsrummet dras blicken mot den inbjudande braskaminen. Spröjsade fönster ramar in omgivningarna och släpper in det naturliga ljuset, vilket ger en känsla av öppenhet och kontakt med naturen utanför. Härifrån har du även möjlighet att öppna upp mot altanen, vilket skapar en förlängning av vardagsrummet under sommartid.

Matplatsen är belägen i ett vackert burspråk med fönster i tre väderstreck som bjuder på en fin panoramavy över omgivningarna. Det generösa utrymmet är optimalt för att duka upp till stora middagsbjudningar och sociala tillställningar.

Kök

Köket är en kombination av modern funktionalitet och lantlig charm, med kvalitetsinredning från HTH, vitvaror från Siemens och bänkskiva i sten. Vitvarorna är integrerade för att skapa en enhetlig och stilren känsla och i hörnet av köket har ett skafferi byggts, vilket både är en praktisk förvaringslösning och en charmig detalj som ger köket extra karaktär.

Köksön skapar en fin avdelning mot matplatsen och fungerar även som en extra matplats. Den blir en plats där familjen kan samlas för att laga mat tillsammans eller bara njuta av en avslappnad frukost. Den öppna planlösningen gör att köket blir en central punkt för gemenskap och socialt umgänge.

En extra fördel är möjligheten att öppna upp mot altanen, där morgonsolen inbjuder till att avnjuta morgonkaffet med en idyllisk utsikt över naturen.

Master Bedroom

På övre plan finner du husets stora sovrum, där du kliver in i en atmosfär som för tankarna till ett exklusivt hotellrum på ett slott eller en herrgård. Rummet präglas av elegans och karaktär, där de breda och dekorativa golvsocklarna harmonierar med den mönstrade tapeten och adderar en dimension av personlighet som gör rummet till en fristad för avkoppling.

I anslutning till sovrummet öppnar sig en imponerande walk-in-closet på 10 kvadratmeter med gott om plats för kläder, skor och accessoarer. Samtidigt är detta flexibla utrymme mångsidigt och kan enkelt anpassas till att bli ett hemmakontor, en barnkammare eller ett extra sovrum efter behov.

Båda rummen har praktiska skjutdörrar.

Sovrum

I huset finns ytterligare två sovrum i bra storlek. På entréplan välkomnas du av ett generöst sovrum med en yta av 10 kvadratmeter. Detta rum erbjuder flexibilitet och är en perfekt plats för gäster, familjemedlemmar eller kanske som ett inspirerande kontor. Med fönster i två väderstreck får rummet ett vackert naturligt ljusinsläpp.

På övre plan finner du det andra sovrummet som har en yta på strax över 11 kvadratmeter. Rummet karaktäriseras av en vacker småblommig tapet som skapar en mjuk och harmonisk atmosfär. Även detta rummet har fönster i två väderstreck som ger möjlighet att njuta av utsikten över omgivningarna.

Allrum

På övre plan finns ett stort allrum som blir en mångsidig plats för gemenskap och avkoppling. De stora fönstren släpper in mycket naturligt ljus och skapar en öppen och luftig känsla.

Från allrummet leder en dörr ut till den generösa balkongen där man kan njuta av kvällssolen och utsikten över de vackra omgivningarna. 

Badrum

På entréplan finner du ett duschrum som fångar ögat med sin harmoniska kombination av moderna och tidlösa element. Golvet är täckt av klinker i granitkeramik, vars mönster är inspirerat av den klassiska svenska Kolmårdsmarmorn. De gröna tonerna ger rummet en avslappnad atmosfär medan de svarta detaljerna skapar en spännande dynamik och tillför en touch av modernitet till den tidlösa stilen. 

På övre plan välkomnas du av ett rymligt badrum med spakänsla. Här präglas rummet av ljusa toner med marmorinspirerat klinkergolv och ljust kakel med sömlösa fogar. Den stora kommoden, med sin lugna blå ton, bidrar till att skapa en behaglig kontrast och blir samtidigt en praktisk och estetisk förvaringsmöbel. Även spegeln går i samma blå ton som kommoden.

Tvättstuga

Den 10 kvadratmeter stora tvättstugan är inte bara praktisk utan också en välplanerad del av huset som gör vardagen mer bekväm. Tvättmaskinen och torktumlaren är smart placerade i bekväm arbetshöjd, vilket underlättar hanteringen av tvätt och skapar en ergonomisk arbetsmiljö. Praktisk förvaring för tvättmedel och andra förnödenheter finns under maskinerna, vilket ger en snygg och organiserad arbetsyta.

Tvättstugan är utrustad med gott om förvaringsutrymme och har även en groventré, vilket ger praktisk tillgång till och från garaget.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHALL
Klinkergolv/parkettgolv och platsbyggd klädhängare. Trappa upp till övre plan.

DUSCHRUM
kakel, klinker, golvvärme, dusch, WC, tvättställ med kommod, spegel och förvaringshylla.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare från Siemens, tvättho, arbetsbänk och förvaringsskåp. 

KÖK
Parkettgolv, inredning från HTH, bänkskiva i sten och vitvaror från Siemens bestående av inbyggnadsugn, mikro, integrerad kyl och frys, induktionshäll, spisfläkt och integrerad diskmaskin.

VARDAGSRUM/MATPLATS
Parkettgolv och braskamin från Contura.

SOVRUM 1
Parkettgolv.

ALLRUM
Parkettgolv och utgång till balkong.

BADRUM
Kakel, klinker, golvvärme, badkar, WC och tvättställ med kommod.

SOVRUM 2
Parkettgolv och mönstrad tapet.

WALK-IN-CLOSET
Parkettgolv och förvaringsinredning.

SOVRUM 3
Parkettgolv, mönstrad tapet och en garderob.

Läs mer

FastighetUtgångspris
6 750 000 kr

Byggnadsår
2022

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
183 kvm

Tomt
Area 3 155 kvm

Grundläggning
Betongplatta

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump (golvvärme på entréplan och vattenburna radiatorer på övre plan)

Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2023-12-11
Energiklass: B
Energiprestanda: 66 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
40 572 kr/år
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Elkostnaden avser både uppvärmning och hushållsel och är baserad på förbrukningen dec 22-nov 23, totalt 10475 kWh. Driftskostnaderna är fördelade enligt: Uppvärmning/el: 21 548 kr Vatten/avlopp: 7 000 kr Renhållning: 2 585 kr Försäkring: 8 642 kr (Villahemförsäkring stor, Folksam) Sotning: 800 kr

Fastighetsbeteckning
SENOREN 5:19

Taxeringsvärde
Totalt: 3 447 000 kr kr
Byggnad: 2 892 000 kr kr
Mark: 555 000 kr kr

Pantbrev
4 480 000 kr

Övrigt
Huset är ett Myresjöhus
Isolerat dubbelgarage 75 kvm med förråd.
Rör för extra belysning är framdraget i trädgården.
Förberett för pool (rör för vatten och el är framdraget).
Huvudsäkring 20 A.
Plejd är installerat i huset.
En vägförening är under bildande. Den kommer innefatta denna fastigheten samt de tre grannfastigheterna österut. Vägföreningen kommer ta hand om skötseln av den gemensamma vägen fram till tomterna.
 


Läs mer

Dokument & Länkar