LångöMuraregatan 23B

Välskött radhus på Långö!

LångöMuraregatan 23B
Välkommen till detta fina radhus på Långö, ett bekvämt och lättskött boende nära både hav och natur och med gångavstånd till centrum. Till huset hör en mysig trädgård i västerläge, med pergola, altan och en liten grästäppa. Från balkongen på övre plan kan du njuta av de vackra solnedgångarna och utsikten mot Ekholmen, Saltö och Dragsö. Huset har tre sovrum, två generösa sällskapsrum, kök med rymlig matplats samt två duschrum. På två av planen finns även utrymme för arbetsplats och på entréplan finns en liten tvättstuga. Större delen av huset är renoverat från 2002 och framåt, med nya 3-glasfönster och braskamin 2017 samt nya badrum, kök och ytskikt. Huset är energisnålt med en årsförbrukning på under 9000 kWh. Till huset hör en separat parkeringsplats längs långsidan av Muraregatan 21A. Parkeringsmöjligheter finns även på gatan utanför huset.
Utgångspris: 4 500 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Muraregatan 23B
  • Område Långö
  • Bostadstyp Radhus
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 142 kvm
  • Tomtareal 132 kvm
  • Byggnadsår 1979
  • Pris 4 500 000 kr

Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset & Trädgården

Huset uppfördes 1979 i en funktionalistisk stil med raka, fina linjer och ett generöst ljusinläpp. Byggt med en gedigen konstruktion av betong samt en fasad som till största delen består av målade betongelement, är huset lättskött underhållsmässigt. Med nya 3-glasfönster och en effektiv kamin är huset dessutom energisnålt och kostnadseffektivt i drift.

På entrésidan finns en liten yta för plantering eller placering av ett mindre möblemang. Baksidan av huset bjuder på en plan trädgård med altan, stenläggning och gräsyta. Under sommarmånaderna förvandlas trädgården till en lummig och privat oas. Pergolan med sina klätterväxter erbjuder behaglig skugga under soliga dagar och skapar en inbjudande atmosfär på altandelen. På den bakre delen av trädgården finns ett rymligt trädgårdsförråd samt en grind som leder ut till vedförvaringen där även miljökärlen förvaras.

 

 

Hall

Du välkomnas in i en ljus hall med ett fint klinkergolv från Bricmates populära Norrvange-serie. Här finns två garderober för organisering av ytterkläder och skor, samt gott om väggyta för öppen förvaring av vardagsplaggen.

Vardagsrum

Vardagsrummet på entréplan är ljust och öppet med hårdvaxoljat trägolv och målade väggar. Härifrån har du bra kontakt med såväl matplatsen som det lummiga grönområdet utanför.

Kök & Matplats

Matplatsen är rymlig och inbjudande med gott om plats för familjemiddagar och umgänge med vänner. Den mysiga atmosfären förstärks av närvaron av braskaminen, som inte bara bidrar till en varm och inbjudande känsla, utan också till extra komfort och mysfaktor. Härifrån är det också enkelt att komma ut till trädgården på baksidan. Att sommartid kunna öppna upp mot trädgården skapar en härlig föreningen mellan ute och inne.

Köket renoverades 2007, där moderna bekvämligheter och stilfull design smälter samman till en funktionell och estetiskt tilltalande plats. Det stora fönsterpartiet ger inte bara gott om naturligt ljus till rummet, utan erbjuder också en fridfull utsikt över trädgården som gör diskningen till en trevlig syssla. 

I anslutning till köket finns även en tvättstuga med tvättmaskin, arbetsbänk och tvättho.

Allrum på mellanplan

På mellanplan välkomnas du av ett stort och luftigt allrum, en idealisk samlingsplats för hela familjen och perfekt för mysiga filmkvällar. Två stora fönsterpartier ger rummet ett generöst ljusinsläpp och det vitpigmenterade furugolvet ger rummet en ombonad känsla. I en del av allrummet hittar du ett charmigt burspråk, som kan användas för att skapa ett hemmakontor, en avkopplande läshörna eller som lekutrymme för de små. Det är en flexibel och mångsidig plats som kan anpassas efter familjens behov och intressen.

Sovrum på mellanplan

På mellanplanet finns två sovrum som vetter mot den lugna trädgården på baksidan av huset. I nära anslutning till sovrummen finns en praktisk klädkammare som erbjuder gott om utrymme för klädförvaring. Båda rummen är smakfullt inredda med ljust trägolv och väggar målade i Jotuns Sommarsnö, en behaglig ljus greige nyans.

 

Duschrum på mellanplan

Duschrummet på mellanplanet genomgick en omfattande renovering år 2002 och fick ytterligare en uppfräschning 2022, då det försågs med microcement på golvet och en av väggarna. Resultatet är ett stilrent badrum med en modern touch. 

Sovrum på övre plan

På övre plan finner du ett lyxigt master bedroom med eget badrum och utgång till en balkong med en fin utsikt över omgivningarna - en perfekt plats att njuta av såväl solnedgångar som morgonens fridfullhet med en kopp kaffe i handen. Sovrummet är välförsett med gott om förvaringsmöjligheter. Den lugna och fridfulla atmosfären i sovrummet förstärks av dess ljusa färgsättningar och träpanelen på väggen, vilket skapar en ombonad känsla som inbjuder till avkoppling och återhämtning.

 

Duschrum på övre plan

Duschrummet på övre renoverades 2017 i en elegant och klassisk stil med jordnära toner som skapar en tidlös atmosfär. Här möts du av en stilfull inredning som inkluderar en extra bred kommod med tvättställ, ett rymligt förvaringsskåp, praktisk handdukstork som håller handdukarna varma och sköna samt en dusch med infällbara glasväggar.

Balkong

Från sovrummet på övre plan når du den rymliga balkongen som är vackert belägen mot väster och erbjuder en fin utsikt mot Ekolmen, Saltö och Dragsö. Här och där kan du även skymta havet, vilket adderar en extra dimension till den pittoreska miljön. Balkongen är den perfekta platsen att avnjuta de fantastiska solnedgångarna över horisonten, medan utsikten över takåsarna på de omgivande husen bidrar till en genuin och charmig atmosfär.

Allrum på övre plan

Intill sovrummet på övre plan finner du en mångsidig och möblerbar hall/allrum. Detta utrymme erbjuder gott om plats för en soffa, skrivbord, träningsutrustning eller liknande och kan lätt anpassas efter dina behov. Här finns även ett separat förråd för praktisk förvaring och organisering.

Området

I direkt anslutning till huset finns ett grönområde för lek och spel och även en lekplats för de minsta. På norra delen av Långö finns en populär badstrand med klippor, bryggor och trampolin samt flera beachvolleyplaner, minigolf och kiosk som är öppen under sommaren. Några minuters promenad bort finns ytterligare en lekplats och en stor gräsyta för bollek.

På Långö finns även en båthamn med kommunala båtplatser och några minuters promenad bort ligger en större livsmedelsaffär. Till centrum och centralstationen tar du dig lätt till fots eller med cykel längs den vackra strandpromenaden. Från Långö har du även bekvämt avstånd och bra cykelvägar till Blekinge Tekniska Högskola och Blekingesjukhuset.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHALL
Klinkergolv (2022) med golvvärme (el) och två garderober 

VARDAGSRUM
Parkettgolv och målade väggar. Trappa upp till övre plan.

KÖK/MATPLATS
Kök, renoverat 2007. Luckor lackade 2022. Parkettgolv, kyl (2007), frys (2014), spishäll (2007), spisfläkt (2018), diskmaskin (2007), inbyggnadsugn och -mikro (2007).
Braskamin från 2017. 

TVÄTTSTUGA
Klinkergolv (2001), tvättmaskin (2019), tvättho, vvb och arbetsbänk.

ALLRUM MELLANPLAN
Hårdvaxoljat furugolv. Klädkammare.

SOVRUM 1 MELLANPLAN
Hårdvaxoljat furugolv. 

SOVRUM 2 MELLANPLAN
Hårdvaxoljat furugolv. 

DUSCHRUM MELLANPLAN
Renoverat 2002 med kakel och våtrumsmatta. Microcement på golv och en vägg 2022. 
Dusch, WC, tvättställ med kommod och spegel.

SOVRUM 3 ÖVRE PLAN
Laminatgolv med golvvärme (el), tre enkelgarderober och en dubbelgarderob. Utgång till balkongen.

HALL/ALLRUM ÖVRE PLAN
Laminatgolv och ett förråd.

DUSCHRUM ÖVRE PLAN
Renoverat 2017 med kakel, klinker, golvvärme (el), tvättställ med kommod, högskåp, handdukstork, dusch och WC.

Läs mer

FastighetUtgångspris
4 500 000 kr

Byggnadsår
1979

Antal rum
5 rum och kök

Boarea
142 kvm

Tomt
Area 132 kvm

Grundläggning
Betongplatta

Fasad
Betong/trä

Stomme
Betong/lättbetong (Siporex)

Bjälklag
Lättbetong (Siporex)

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, direktverkande el, braskamin, golvvärme (el) i hall samt sovrum och badrum på övre plan.

Ventilation
Mekanisk frånluft, tilluft via spaltventiler i fönster

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2016-03-07
Energiklass: E
Energiprestanda: 72 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
34 176 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 9525 kr (totalt 43 701)
Antal personer i hushållet: 3
Kommentar: Kostnaden för el inkluderar även uppvärmning. Nuvarande ägares elförbrukning under senaste året är 8160 kWh. Kostnaden för ved till eldning i braskaminen är ej medräknat i driftskostnaderna.

Fastighetsbeteckning
RÖNNEN 19

Taxeringsvärde
Totalt: 2 726 000 kr kr
Byggnad: 1 853 000 kr kr
Mark: 873 000 kr kr

Pantbrev
2 300 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA RÖNNEN GA:2
Samfällighet KARLSKRONA RÖNNEN S:2

Övrigt
Renoveringsbeskrivning
2001. Floormate (cellplast) monteras ovan bottenplattan. Klinker monteras i tvättstugan. Varmvattenberedaren byts ut.
 
2002. Dusch/ Wc på plan 2 renoveras.
 
2007. Köket renoveras.
 
2016. Plan 1: Golv slipas och behandlad med hårdvaxolja. Ytskikt målas. Plan 2: Vardagsrum golv slipas och behandlad med hårdvaxolja. 2017. Braskaminen installeras. Denna är godkänd av sotare. Dusch/ Wc på plan 3 renoveras. Kvalitétsdokument finns. Samtliga dörrar byts ut. 3-glas isolerglasfönster med spaltventiler installeras (ej i våtrummet på plan 3 där fönsterkarmen är äldre).
 
2018. Inställning och rengörning av kanaler utförs gällande den mekaniska ventilationen. Takbeläggningen rengörs och behandlas mot alger. Ny centralfläkt (mekanisk frånluft) installeras. Öppnare planlösning skapas på plan 3. Nya golv och målning samtliga ytor på plan 3. Golvvärme i sovrummet på plan 3 monteras. Fasaden på förrådet målas. Ny elcentral monteras.
 
2018-2020. Flertalet radiatorer byts ut.
 
2020. Renovering av balkongen utförs. Nytt räcke och underliggande plåt. Träfasaden gällande burspråket renoveras. Samtliga fasadytor målas. Nya trädgårdsdörrar mot uteplats monteras. Nya golv i sovrummen samt målning samtliga ytor på plan 2. Renovering och målning gällande invändiga trappor. Takbeläggningen är sen byggåret. Samtliga bygglov finns. Inga problem har upplevts med elinstallationer eller vatten/avlopp.

2021. Huset målas utvändigt. Några trädelar byts ut gällande burspråk. Trappan invändigt målas.
Nytt golv monteras i övre sovrum. Luft/luft värmepump installeras.
 
2022. Microcement monteras i övre våtrum på golv.
Inredningen i våtrummet byts ut. 
Köksluckorna lackas om.
Klinker i hall monteras med underliggande elgolvvärme.
Väggar och tak i hall målas.

2023. Två radiatorer byts ut på entréplan.
Staket i trädgården byts ut.


Läs mer