FridlevstadMommelycke 102

Högt och fint läge med plats för hela familjen!

FridlevstadMommelycke 102
Intill Solvik, uppe på berget, ligger detta fina hus som passande nog har namnet Solberget i de gamla handlingarna. Med sina väl utnyttjade kvadrat finns här plats för hela familjen med fyra sovrum på övre plan och öppna sociala ytor på entréplanet. Källaren bjuder på både generösa förrådsutrymmen, tvätt- och badrum och gillestuga. Effektivt värmesystem med bergvärme samt solceller installerade 2023. På tomten finns förutom carport, ett nybyggt lusthus, stor altan och en friliggande bastu. I Mommelycke bor du mitt emellan Nättraby och Rödeby med ca 10 minuters bilfärd åt vardera håll. Till Fridlevstad är det ca 2,5 och där finns skola, förskola och mataffär.
Utgångspris: 1 950 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Mommelycke 102
  • Område Fridlevstad
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 7
  • Boarea & biarea 147 + 90 kvm
  • Tomtareal 2 779 kvm
  • Byggnadsår 1947
  • Pris 1 950 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Det fina huset uppe på Solberget byggdes 1947 och på mitten av 80-talet gick ägandet över till nästa generation. Då byggdes huset till med en övervåning vilket resulterade i en ytterst väldisponerad villa med plats för hela familjen.
Nu finns här fyra sovrum på övre plan, stora sociala sällskapsytor på entréplan och en källare med både förvaring och funktionella ytor. Huset har tagits väl omhand och här finns fina plankgolv, eldstäder och en lummig trädgård med vackra vyer. 
På fastigheten finns en friliggande bastu och en carport. 

Kök

Det rymliga köket renoverades -86 men uppdaterades 2014 med nya luckor, bänkskivor och plattor. Här är gott om förvaring och arbetsyta och vid det ena fönstret finns plats för matbordet.
Det rutiga linoleumgolvet i grå toner går tillsammans med Perstorpsskivan i virrvarrmönster fint ihop med husets ursprungsålder och passar perfekt in. 

Vardagsrum

Det som idag är vardagsrum har plats för soffa och tv-möbel. Här har rummet öppnats upp med en större dörrpost och för den som behöver ytterligare sovrum kan detta med fördel nyttjas som det. Här är de vackra gamla plankgolven framtagna och vitsåpade och från fönstret har man en fin överblick ut över omgivningarna. 

Sällskapsytor

Längs husets östra del löper tre generösa rum i fil. I mitten finns ett trevligt allrum som skulle kunna nyttjas som tv-rum för den som vill då här finns gott om plats för en rejäl soffgrupp med fåtöljer. Till vänster om detta hittar vi ett sällskapsrum med stora fönsterpartier och en mysig kamin för de kyliga höstkvällarna. Då kan man sjunka ner i en trevlig fåtölj med en bok och njuta av sprakandet från spisen och på den tidiga våren kan man njuta av solens strålar som dansar in i rummet.
Till höger finner vi matrummet som även nås från köket. Här finns gott om utrymme för matbord och stora middagsbjudningar och vid riktigt stora festligheter kan man duka långbord längs med hela husets baksida. I både allrum och matrum ligger det vackra plankgolvet och ljusinsläppen är generösa. 

Allrum

På övre plan finns ett mindre allrum med utgång till balkong. Detta rummet blir ett perfekt vardagsrum för barnen och här finns plats för en soffa och tv-möbel. På balkongen kan man njuta av solen i stort sett hela dagen och härifrån har man en slående utsikt över vyerna runt omkring. 

Sovrum

Övre plan byggdes till -86 och resultatet av detta blev fyra sovrum, samtliga i bra storlek, ett allrum och ett badrum. Två av rummen är något större och rymmer dubbelsäng och de andra två har gott om plats för både enkelsäng och skrivbord - perfekta som barn- eller gästrum.
På övre plan har golven renoverats på senare år och nya tapeter har kommit upp. I alla rummen finns generös förvaring med två till tre garderober vardera.

Hall

Huset nås via den asfalterade vägen upp till carporten och därefter via den fina gångstigen med gårdsgrus. Trappan leder vidare till husets huvudentré och där möts man av den öppna sociala planlösningen. En praktisk groventré finns i källaren med slitstarkt laminatgolv som står emot både leriga stövlar och blöta hundtassar. Från tvättstugan finns också utgång till trädgården. 

Bad & tvätt

På övre plan finns ett duschrum i perfekt anslutning till sovrummen. Detta kom till i samband med utbyggnationen -86 och har därefter fått ny inredning i form av handfat med kommod. På entréplanet finns en praktisk gäst-wc i anslutning till husets entré och detta renoverades 2010 med kakel, klinker och golvvärme. Här finns en rejäl kommod med gott om förvaring.
I källarplanet finns ytterligare ett badrum med duschutrymme och en tvättstuga med utgång till trädgård. I tvättrummet finns även en gjutjärnsspis som ger en underbar värme för hela huset och torkar tvätten på nolltid. På tomten finns en friliggande bastu, placerat på ett perfekt springavstånd från tvättstugans ytterdörr. 

Källarplan

I källarplan finns en större gillestuga som idag används som förråd. Här finns en imponerande eldstad som visserligen inte är i bruk just nu men som fördel kan kontrolleras för att kunna elda igen. Rummet i sig är mysigt och här kan man få plats med en rejäl soffgrupp för den som önskar. Eller varför inte nyttja det som spelrum med ett biljardbord som rummets mittpunkt? Eller inreda det till sovrum för tonåringen då det även finns en egen grovingång till källaren? Oavsett nyttjande har rummet stor potential och om det är förvaringsutrymmen som behövs besitter rummet även dessa kvaliteter. I källaren finns även ett duschutrymme, tvättrum och pannrum. 

Trädgård & uteplatser

Den sluttande tomten ger utrymme för flera mysa uteplatser där du kan följa både sol och vind efter behag. Hela tomten är insynsskyddad och lummig och runt om finns gröna väggar av träd och buskage. På Solberget strålar solen hela dagen och de allra allra tidigaste strålarna kan man njuta av inne i lusthuset. Detta byggdes 2019 och ger skydd för vindarna på tidig vår och sen höst och på arla morgon kan man spana ut över åkern på andra sidan och se rådjuren beta.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Linoleumgolv och tapetserade väggar. Plats för avhängning. 

Vardagsrum
Plankgolv och tapetserade väggar. 

Sällskapsrum
Trägolv och vitlaserad träpanel. Utgång till trädgård och braskamin. 

Allrum
Plankgolv och tapetserade väggar. Trapp upp till övervåningen. 

Matrum
Plankgolv och tapetserade väggar. Öppen spis.

Kök
Linoleumgolv (2014) och tapetserade väggar. Kök renoverat -86 med nya luckor 2012. Utrustat med induktionshäll (2021), ugn med pyrolys (2013), inbyggd mikro, fläkt, diskmaskin (2015) och kyl och frys i fullhöjd (2020). Bänkskiva i laminat med Perstorpmönster och vitt kakel ovanför bänk. 

Wc
Renoverat 2010. Svart klinker med golvvärme (el) och vitt kakel på vägg. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod och spegel. 

Sovrum
Laminatgolv 2022, tapetserade väggar. Två garderober.

Sovrum
Laminatgolv 2022, tapetserade väggar. Två garderober.

Sovrum
Laminatgolv 2022, tapetserade väggar. Tre garderober.

Sovrum
Laminatgolv 2022, tapetserade väggar. Tre garderober.

Allrum
Laminatgolv 2022, tapetserade väggar. Utgång till balkong. 

Badrum
Duschrum byggt 1986. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med duschhörna, wc-stol, handfat med kommod och spegel. 

Groventré källare
Laminatgolv och tapetserade väggar.

Gillestuga
Plastmatta och tapetserade väggar. Eldstad (ej i bruk). Garderobsvägg. 

Duschrum
Kakel och klinker i wc-utrymme, våtrumsmatta i duschzon. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegel och dusch.

Tvättstuga
Tvättstuga med klinker på golv och målade väggar. Utrustat med tvättmaskin (2010). Gjutjärnskamin. Utgång till trädgård. 

Pannrum
Betonggolv och målade väggar. Bergvärmesystem, borrat och installerat 2001, ny pump 2023.Solcellsanläggning samt hydrofon till den borrade brunnen (vattenprover tagna 2024). 

Läs mer

FastighetUtgångspris
1 950 000 kr

Byggnadsår
1947

Antal rum
7 rum och kök

Boarea
147 kvm

Biarea
90 kvm

Tomt
Area 2 779 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Puts, träpartier

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Plåt

Fönster
2-glas

Uppvärmning
Bergvärme 2001, pump 2021

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.

Energideklaration
Utförd: 2024-06-04
Energiklass: C
Energiprestanda: 88 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
26 364 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8415 kr (totalt 34 779)
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter, avser uppvärmning inklusive hushållsel 16 102 kr (9 414 kWh/år), VA 1 775 kr/år, Renhållning 2 875 kr/år, Sotning 1 453 kr/år och Försäkring 4 152 kr/år.

Fastighetsbeteckning
MOMMELYCKE 4:14

Taxeringsvärde
Totalt: 1 122 000 kr kr
Byggnad: 958 000 kr kr
Mark: 164 000 kr kr

Pantbrev
1 286 000 kr

Läs mer