HästöMäster Roberts väg 1

Potential på fina Hästö i vacker byggnad med historia

HästöMäster Roberts väg 1
På Hästö fanns en gång i tiden sju butiker samtidigt, varav den ena fanns på Mäster Roberts väg 1. På 70-talet avvecklades verksamheten och då blev huset en bostad fullt ut. Fördelat på två plan finns här idag två lägenheter med stor potential. Ett omfattande renoveringsbehov föreligger och för den hantverkskunnige och renoveringsintresserade borde detta vara en dröm att sätta tänderna i. Här finns oändliga möjligheter att forma huset efter eget tycke och smak - är det fortsatt tvåfamiljshus som önskas eller ska planlösningen ändras till ett enfamiljshus? Allt ska ändå renoveras så varför inte flytta funktioner och fördela planlösningen till vad som passar just dig som köpare? På Hästö bor du endast 3,5 km från centrala Karlskrona med bra bussförbindelser och cykelvägar. Du har nära till förskola och skola, badplatser, båtplatser och naturområden. Alldeles nedanför huset, där gatan slutar, ligger den fina Styrmansviken med badmöjlighet och en bit bort finns ångbåtsbryggan.
Utgångspris: 3 600 000 kr
Budgivning pågår
Högsta bud: 3.300.000 kr

Snabbfakta

  • Adress Mäster Roberts väg 1
  • Område Hästö
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 9
  • Boarea & biarea 259 kvm
  • Tomtareal 970 kvm
  • Byggnadsår 1909
  • Pris 3 600 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Historia

År 1917 kom Isabella tillbaka till Sverige, efter att som 21-åring utvandrat till Amerika. Hon blev snabbt välkänd och omtyckt och 1918 öppnades affären "Isabellas". Efter huset byggdes ut 1920 blev detta att betrakta som en av de största byggnaderna på Hästö. På den tiden var övre plan uppdelat på lägenheter, det saknades rinnande vatten och värmen kom från kökets vedspis eller ved-och kokskaminer i intilliggande rum. 
Från början hade butiken enbart en ingång men detta ändrades senare då regelverket sa att man inte fick ha specerier och mjölk på samma yta av hygieniska skäl. "Isabellas" var öppet alla dagar i veckan men på söndagar höll man sig till mjölkaffären och då enbart några timmar.
I samband med Isabellas bortgång 1948, tog köpmannen Arnold Bertland över affärsverksamheten och drev den fram till 1972. Under Bertlands tid fanns även charkuterier att tillgå och affären blev en träffpunkt på Hästö. Beställningar togs upp via telefon för hemtransport av springpojkar - den tidens hemleverans. 

På Hästö fanns en gång i tiden hela sju butiker samtidigt varav "Isabellas" var en av dom. För att nämna några fanns Törnqvist charkuteri, Svenssons mjölkaffär, Andreassons specerier, Mårtenssons Livs där man kunde inhandla Mårtenssons kalaskaffe och den berömda Ankarstocken och sist men inte minst Smör-Lasse.

Detaljer

Den gamla affären på Mäster Roberts väg har flera fina detaljer sparade trots att det gjorts flertalet renoveringar bakåt sett i tiden. På båda plan finns vackra fönsterna bevarade, på entréplan de vackert rundade bågarna och på övre plan finns det stora fönsterpartiet i vardagsrummet med nätta spröjs och vackra spröda glas.   

Huset & Trädgården

Idag är huset uppdelat på två lägenheter, med ett separat trapphus som är lätt att integrera om man vill ändra planlösningen till ett enfamiljshus. På entréplan finns kök, badrum, separat wc, en mindre groventré från trappan och en stor entréhall som är möblerbar. Ett större förråd som varit en del av affärens lagerutrymme samt ett gigantiskt vardagsrum. På entréplan finns även tre rum i fil som kan användas som matrum och sovrum.
På övre plan finns en entréhall, fyra rum varav ett har utgång till en mindre balkong och ett har access till terrassen. Här finns ett större badrum, ett mindre kök och ett vardagsrum som är uppdelat på två ytor.
På tomten finns förutom ett stort päronträd, flera äppleträd och ett större garage med två portar samt en förrådsdel. 

Vardagsrum

I samband med att affärsverksamheten avvecklades -72 gjordes den tidigare affärsdelen om till det som idag är vardagsrum. Här finns generösa ytor och möjligheterna är många. Behöver man dela av för ytterligare sovrum? Ska badrummet byggas ut? Eller föredrar man att kunna duka upp till fest för 20 personer i samma rum?
Oavsett ändamål så är potentialen stor och det är bara ens egna tankar och idéer som styr. 

Kök

Köket på entréplan är en tidsresa i sig där de senapsgula luckorna möter det olivgröna stänkskyddet ovanför diskbänken. Detta är ett praktiskt arbetskök men som ändå har gott om plats för förvaring. Från köket nås flera av husets utrymmen såsom matrummet, entréhallen där även det tidigare lagerutrymmet finns, trapphallen upp till våning två och en separat wc. 

Matrum

I direkt anslutning till köket finns ett matrum med gott om plats för matbordet. Här får familjen plats att samlas för frukostar och vardagsmiddag medans de större bjudningarna med fördel hålls inne i vardagsrummet. 

Sovrum

På entréplan finns totalt tre rum som ligger i fil. Matrummet är det ena och de två andra rummen kan anses vara funktionella sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och i det ena rummet återfinns de vackra fönsterna med rundade bågar, spröjs och spröda glas.

Badrum

I det tidigare diskrummet finns idag ett badrum med tvättmaskin, duschkabin, wc-stol och handfat. 

Wc

Från kök och groventrén från trapphuset, nås en gäst-wc i äldre skick. 

Hall

Den välkomnande entrén nås via den stora trappan mot Mäster Roberts väg. Här finns gott om utrymme för avhängning och den avlånga hallen är fullt möblerbar. Här finns plats för skrivbord och förvaringsmöbler och in mot vardagsrummet nås även två djupa klädkamrar. Från hallen nås även den ytan som under butikstiden var lagerutrymme. Här finns oändliga möjligheter för nästa ägare att forma ett generöst skafferi om man väljer att behålla köket på sin nuvarande placering eller en walk in closet som till och med kan få den mest kräsna fashionistan nöjd. 

Entré vån. 2

Våning två nås via ett avdelat trapphus som är lätt att integrera med våningsplanen om man vill ändra planlösningen till ett enfamiljshus. Hallen i sig är öppen och rymlig och har både en inbyggd garderob och en större klädkammare lite längre in. 

Vardagsrum vån. 2

Vardagsrummet är uppdelat i två avdelningar där matsalsbordet med möblemang har gott om utrymme. Här finns stora fönsterpartier med vackra spröjs och spröda glas, vacker entrédörr och finsnickerier på dörrposter. Den holländska parketten är i fint skick och kan vara värd att bevara vid renovering. 

Kök vån. 2

Även köket på våning två erbjuder en tidsresa, om än lite längre tillbaka än på första plan. Här lyser den gula köksinredningen i kapp med solen och andas 50-tal med sina snedställda köksluckor och fina beslag. 

Sovrum vån. 2

På övre plan finns två rum i fil, varav det ena nås från köket och har troligen använts som matrum. Från detta rummet har man en fin utsikt ner mot havet och Styrmansviken. Från rummet intill nås en mindre balkong som även den erbjuder en härlig utsikt. 
I övrigt så finns här ytterligare två sovrum som vetter ut mot Alebrunnsvägen varav det ena har en stor altan/terrass.  

Badrum vån. 2

Badrummet på våning två har generösa ytor men är i stort behov av renovering. Här finns i dagsläget ett badkar, handfat och wc-stol. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall vån 1
Plastmatta och tapetserade väggar.

Rum
Plastmatta och tapetserade väggar.

Rum
Plastmatta och tapetserade väggar.

Rum
Plastmatta och tapetserade väggar.

Kök
Kök med inredning i gult. Utrustat med spis, kyl/frys och vask. Plastmatta och tapetserade väggar. 

Wc
Rutmönstrat golv och tapetserade väggar. 

Badrum
Utrustat med duschkabin, wc-stol, handfat och tvättmaskin. Våtrumsmatta och våtrumstapet. 

Vardagsrum
Holländsk ekparkett och tapetserade väggar.

Hall vån 2
Plastmatta och tapetserade väggar.

Kök
Utrustat med kyl/frys, vedspis och vask. PLastmatta och målade väggar. 

Rum
Plastmatta och tapetserade väggar.

Rum
Plastmatta och tapetserade väggar.

Vardagsrum
Holländsk ekparkett och tapetserade väggar.

Rum
Plastmatta och tapetserade väggar.

Rum
Plastmatta och tapetserade väggar.

Badrum
Utrustat med badkar, wc-stol och handfat. Plastmatta och halvkaklade väggar, målade väggar.

Läs mer

FastighetUtgångspris
3 600 000 kr

Byggnadsår
1909

Antal rum
9 rum och 2 kök

Boarea
259 kvm

Tomt
Area 970 kvm

Grundläggning
Torpargrund/krypgrund, mindre källardel

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
2-glas kopplade

Uppvärmning
Kombinationspanna (elpanna)

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt VA

Energideklaration
Utförd: 2023-08-16
Energiklass: F

Driftskostnader
84 768 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 9287 kr (totalt 94 055)
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Driftskostnaderna fördelas enligt: Uppvärmning/el 61 937 kr. VA 7 674. Renhållning 8 858 kr. Försäkring 6 302 kr. Elförbrukningen under beräknad period var 29 466 kWh.

Fastighetsbeteckning
MASTKORGEN 31

Taxeringsvärde
Totalt: 3 530 000 kr kr
Byggnad: 2 160 000 kr kr
Mark: 1 370 000 kr kr

Pantbrev
27 300 kr

Läs mer