NättrabyLindvalls väg 17

Rymlig familjevilla på återvändsgata mitt i centrala Nättraby!

NättrabyLindvalls väg 17
Med lugnt och ostört läge mitt i centrala Nättraby ligger denna rymliga familjevilla som nu har tiden inne för att tas över av ny ägare. Här erbjuds gott om plats för hela familjen och generösa ytor finns på båda planen för socialt umgänge. Huset har idag 6 rum och kök, varav 3 stycken sovrum, 3 stycken vardagsrum/allrum och ett badrum på vardera plan. Kök och vardagsrum har en öppen trevlig planlösning och direkt access ut till uterum och den lummiga baksidan som har sol större delen utav dagen. Planlösningen går enkelt att anpassa efter familjens behov och kan inrymma upp till 6 sovrum. Här bor du med endast 2 minuters promenad till affär och lekpark. De allmänna kommunikationerna är mycket bra och du har endast ett stenkast till busshållplatsen. På sommaren kan du även ta skärgårdsbåten Axel in till stan. I Nättraby finns det mesta man kan önska sig såsom förskola, skola F-6, livsmedelsbutik, restauranger, gym, bibliotek, vårdcentral m.m. Huset är besiktigat och dolda fel-försäkrat.
Utgångspris: 3 375 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Lindvalls väg 17
  • Område Nättraby
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 176 kvm
  • Tomtareal 696 kvm
  • Byggnadsår 1974
  • Pris 3 375 000 kr

Visning

26 september kl. 16:00-16:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Huset

Nu är det dags för nuvarande ägare att efter 35 år överlämna denna fina och rymliga familjevilla. Huset uppfördes 1974 och är ett 1 1/2-plans kedjehus beläget mitt i centrala Nättraby. Detta huset är unikt då det endast hänger samman med grannen på garagets sida och andra sidan är fri så att man direkt kan nå baksidan. Nuvarande ägare har genom åren renoverat interiört, exteriört och ändrat planlösningen efter sina behov och den kan enkelt ändras/återställas efter en ny familjs önskemål. På husets framsida möts man av en fin stenlagd uppfart och gång som leder till husets entré. Baksidan har ett uterum, stensättningar, uteplats, en insynsskyddad mysig och lummig trädgård i ett soligt söderläge. 

Garage/carport är vidbyggt med huset och har ett större bakomliggande förråd. 

"

Rymlig familjevilla med lummig trädgårdstomt och baksida med soligt insynsskyddat söderläge. 

"

Trädgården

Husets omges av en fin plan trädgård om ca 700 kvm och passar både den som vill ha mindre att sköta men plats finns även om man älskar att odla. Trädgården är till större delen belägen på husets insynsskyddade baksida och här finns gott om plats för lekande barn eller slappa dagar i solen. Från kök och uterum har man fin uppsikt över trädgården. Här finns flera fina planteringar, stensättningar, en trädgårdsdamm och en uteplats att nyttja. Tomten ramas fint in av en häck och i trädgården erbjuds bl.a. äppelträd, plommonträd, vinrankor, persikoträd, vinbär, krusbär, björnbär m.m. 

På baksidan finns ett växthus samt ett trädgårdsskjul.

Kök

Köket har en trevlig planlösning, är utformat för att underlätta vardagen och har en matplats med rum för hela familjen. Köket har genom åren renoverats i omgångar och man har bl.a. öppnat upp mot vardagsrummet för en mer social planlösning och det tidigare matrummet har gjorts om till ett sovrum samt allrum. Köket är välutrustat med t.e.x integrerad ugn och mikro, värmegolv, har en handgjord lucka i al, överskåp i vitrinluckor med belysning och en fin mörk bänkskiva i valnöt. I direkt anslutning finns ett uterum mot husets baksida vilket blir en förlängning av köket. 

"

Välutrustat kök med matplats och öppen social planlösning mot vardagsrummet

"

Vardagsrum

Vardagsrummet och köket sammansluter fint med varandra genom den öppna planlösningen och har man gäster är det perfekt när man kan umgås och laga mat samtidigt. I vardagsrummets ena del får soffgruppen och tv:n sin givna plats och mot köket till står den vackra kakelugnen placerad för att synas och sprida sin härliga värme till entréplans sociala delar. Vardagsrummet har också utgång till uterummet. 

När köket byggdes om och öppnades upp mot vardagsrummet gjordes en del av det gamla matrummet om till allrum/sällskapsrum. Detta går att göra om till ytterligare sovrum om så önskas. 

Uterum

I anslutning till kök och vardagsrum ligger det stora uterummet som blir en förlängning av både köket och vardagsrummet. Detta är väl till hands när man har kalas eller grillfest med gott om plats för både familj och vänner. Här kan man vistas soliga sommardagar men även när det börjar bli lite svalare ute för att förlänga sommarsäsongen. 

Allrum

Går vi en trappa upp finner vi ett stort allrum med generöst ljusinsläpp från de fina takkuporna i två väderstreck. Här finns stora möjligheter om man behöver ytterligare sovrum och det går t.ex. att dela av denna ytan till två sovrum och fortfarande ha ett allrum (se alternativ planritning). Från allrummet nås en klädkammare. 

"

Husets övre plan erbjuder en stor öppen yta där möjligheterna är många att utforma efter familjens behov

"

Sovrum

Husets erbjuder idag tre stycken sovrum, två stycken på entréplan och ett sovrum på övre plan. Ett av de större sovrummet ligger på entréplan och har utgång till uterummet. Det mindre av sovrummen finns också på entréplan och passar som gästrum, barnrum eller kontor. Detta har en stor garderob med spegelskjutpartier.
På övre plan finns det tredje sovrummet och detta används idag som kontor. I anslutning till detta ligger en rymlig klädkammare och vidare från denna nås vinden över vardagsrummet som går att nyttja till ytterligare förvaring.
Möjligheterna är stora att utforma övre plan efter behovet av fler sovrum.

Hall

Välkommen in i den ljusa och öppna entréhallen som har gott om plats för både avhängning, skoställ och möblemang. Längre fram i hallen finns bra förvaring i form utav en klädkammare.

Bad/tvätt

Husets badrum är praktiskt placerat ett på vardera plan. Det största badrummet finns på entréplan och är helkaklat med komfort som golvvärme. Detta är utrustat med en rejäl duschkabin med takdusch, handdukstork, spegelskåp och tvättställ med en stor kommod för förvaring. Det andra badrummet är även detta helkaklat och är utrustat med bubbelbad, spegelskåp och tvättställ med kommod. 

Tvättstugan nås från entrén och har en tvättpelare, ho, bänkyta samt garderobs- och skåpsförvaring. Här finns en groventré som leder ut till garaget. Här finns också frysen. 

Här bor du med endast 2 minuters promenad till affär och lekpark. De allmänna kommunikationerna är mycket bra och du har endast ett stenkast till busshållplatsen. På sommaren kan du även ta skärgårdsbåten Axel in till stan. I Nättraby finns det mesta man kan önska sig såsom förskola, skola F-6, livsmedelsbutik, restauranger, gym, bibliotek, vårdcentral m.m.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Hallen har ett slitstarkt beigt klinkergolv och en ljus mönstrad tapet. I hallen finns en klädkammare. 

Kök
Första renoveringen av köket gjordes 2000 då man tog ner väggen mot vardagsrummet samt flyttade ut en vägg mot hallen för att få köket större. Därefter sattes handgjorda luckor i al in. 2009 byttes bänkskivan, spisen byttes mot spishäll och integrerad ugn och mikro monterades. Under 2018 sattes det in överskåp med vitrinluckor och belysning i dem monterades, golvet lades om till ett klinkergolv med golvvärme. Köket är utrustat med induktionshäll(-19), spisfläkt, diskmaskin, kyl, integrerad ugn (-22) och mikro. Köket har en lucka i al, mörk bänkskiva i valnöt och laminat samt vitt kakel över bänk. (Frys finns i tvättstuga). På golvet ligger ett ljust klinkergolv med elgolvvärme och väggarna är tapetserade med mönstrad tapet. Vitvaror från Electrolux, Elvita, Siemens, Husqvarna, Whirlpool och Gram. 

Vardagsrum
Vardagsrummet har ett parkettgolv, grå tapet varav en ljus mönstrad tapetserad fondvägg. Här finns kakelugnen samt utgång till uterummet. 
Allrummet på entréplan har ett parkettgolv och en beige tapet. 

Allrum
Allrummet på övre plan har ett parkettgolv och en ljus tapet. Här finns en klädkammare. 

Sovrum
Sovrum 1 har ett laminatgolv och en ljusbeige tapet. Här finns utgången till uterummet.
Sovrum 2 har ett parkettgolv och har en grå tapet varav en tapetserad ljus mönstrad fondvägg. Stor garderob med spegelskjutpartier. 
Sovrum 3 har ett laminatgolv och en ljus tapet i grönt och vitt. Härifrån nås en stor klädkammare och från denna nås en vind med möjlighet till ytterligare förvaring. 

Bad/tvätt
Badrummet på entréplan renoverades 2002 och är helkaklat med golvvärme. Utrustning: wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschkabin med takdusch. På golvet ligger en grå platta, på väggarna sitter en vit/melerad platta med grå mönstrad bård. 
Badrummet på övre plan renoverades 2004 och är helkaklat. Utrustning: wc-stol, spegelskåp, tvättställ med kommod och bubbelbadkar. På golvet ligger en grå platta, på väggarna sitter en ljus grå/beige platta med grå bård. 
Tvättstugan är utrustad med tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare från Electrolux och Siemens), ho, bänkyta samt förvaring i garderob och överskåp. På golvet ligger en beige platta, väggarna har en ljus tapet och över bänk vitt/blått kakel. Här finns utgång till garaget samt frysen(ingår i köpet). 

Övrigt
Robotgräsklippare finns installerat och ingår i huset.
Frysen i klädkammaren på övre plan samt frysen i förrådet vid garaget ingår inte.
En liten del av tomtens baksida tillhör kommunen och får nyttjas enligt muntlig överenskommelse. Trädgårdsskjulet står på kommunens mark. På baksidan finns en större björk som kommunen kommer att avverka i höst. 

Renoveringar
1987 Ombyggn vindsförråd
1992 Golv övervåning, sovrumsgolv, frys Gram (Tvättrum)
1995 Byte till oljefyllda el-element.
1996 Uterum
1998 Bytt till garderobsdörrar med spegel, kakelugn.
2000 Ombyggnation kök. Öppnade upp mot vardagsrum. Flyttade vägg mot hall. Köksluckor.
2001 Diskmaskin
2002 Köksfläkt
2002 Ombyggn toa nere. Kakel, värmegolv. Tvättställ.
2003 Tvättmaskin Elektrolux
2004 Ombyggn toa uppe. Kakel bubbelbad.
2005 Stensättning mot gatan
2007 Fönster ovanvåning
2007 Omläggnin förrådstak, utökn förråd
2009 Ombyggnation kök: Diskbänk, Spishäll, Mikro, Ugn
2010 Stensättning baksidan, takmålning
2012 Byte Altantak, byte av hängrännor, golv mellanrum, varmvattenberedare, whirlpool kylskåp
2016 Takduschsats
2017 Toastol nere
2018 Samtliga Överskåp i köket utbytta. Klinkergolv med golvvärme i kök.
2019 Ny spishäll
2021 Utbyte av motorn till Carportsporten, ny elcentral, ommålning husets framsida, robotgräsklippare, värmepump 2:a 2022 Laddstolpe, ny ugn, ommålning husets baksida.

Läs mer

FastighetUtgångspris
3 375 000 kr

Byggnadsår
1974

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
176 kvm

Tomt
Area 696 kvm

Grundläggning
Betongplatta

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Tak
Eternit

Fönster
3-glas isolerglas/2-glas kopplade

Plåtarbete
Lackerad plåt

Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, el (oljefyllda radiatorer) och golvvärme

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Energideklaration
Utförd: 2022-09-02
Energiklass: E
Energiprestanda: 79 kwh/kvm och år

Driftskostnader
40 116 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8874 kr (totalt 48 990)
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Fördelning: Värme/el: 25 201 kr/år (15 336 kwh inkl. laddning elbil), VA: 7 074 kr/år, Sotning: 200 kr/år, Samfällighet: 850 kr/år, Renhållning: 2 340 kr/år, Försäkring: 4 438 kr/år.

Fastighetsbeteckning
VÄSTRA NÄTTRABY 10:37

Taxeringsvärde
Totalt: 1 842 000 kr
Byggnad: 1 413 000 kr
Mark: 429 000 kr

Pantbrev
333 900 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA NÄTTRABY GA:6

Läs mer