Lyckeby/LösenLångängsvägen 5A

Nybyggd villa från 2018 med lantligt läge, pool och spabad, 3 km från centrala Lyckeby!

Lyckeby/LösenLångängsvägen 5A
Denna moderna och lantliga villa, uppförd 2018, erbjuder det bästa av två världar - lugnet och närheten till sköna naturupplevelser, och bekvämligheten av centrala Lyckeby på endast tre kilometers avstånd. Här bor du omgiven av vackra ängar och skog, med betande hästar som granne och gångavstånd till en lokal gårdsbutik där du kan kan handla närproducerade ekologiska grönsaker, ägg och annat smått och gott. Villan har en optimal planlösning för barnfamiljen med fyra sovrum på övre plan och generösa sällskapsytor på entréplan. I anslutning till sovrummen finns ett allrum samt ett badrum. Det rymliga köket är utrustat med köksö och angränsar till den stora altanen i söder- och västerläge. Här kan du njuta av solnedgången över de vackra omgivningarna från både poolen och spabadet. Trädgården är rymlig och erbjuder gott om plats för lek och spel samt odling för den trädgårdsintresserade.
Huset är energieffektivt med ett vattenburet värmesystem och en mysig braskamin. På tomten finns även ett garage med intilliggande kontor, perfekt för dig som arbetar hemifrån, för besökande gäster eller för tonåringen. Och för dig som vill utveckla ditt odlingsintresse med ett orangeri eller skapa något annat, finns dessutom en färdiggjuten betongplatta intill uteplatsen på trädgårdens södra sida. För barnfamiljen ligger Östra Torpskolan endast 2 kilometer bort och för de yngre barnen går det skolbuss direkt till skolan. Detta hus är en perfekt kombination av komfort och bekvämlighet, där vardagen förenas med möjligheten till avkoppling och arbete i en harmonisk miljö. Välkommen på visning!
Utgångspris: 5 250 000 kr
Budgivning pågår

Snabbfakta

  • Adress Långängsvägen 5A
  • Område Lyckeby/Lösen
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 155 + 12 kvm
  • Tomtareal 1193 kvm
  • Byggnadsår 2018
  • Pris 5 250 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset

Huset uppfördes 2018 i en lantlig och klassiskt elegant stil med vit liggande panel och spröjsade fönster. Standarden är hög och planlösningen är väl genomtänkt för att passa en barnfamilj.

Övre plan inrymmer fyra sovrum som erbjuder gott om plats för både familj och gäster. Här finns också ett allrum, ett stilfullt badrum och en balkong där man kan njuta av vackra solnedgångar på kvällarna. På entréplan hittar du husets sällskapsytor samt ytterligare ett badrum och en funktionell tvättstuga med groventré. Från såväl vardagsrum som kök och matplats når du altanen via vackra, spröjsade pardörrar.

Trädgård & Uteplatser

I trädgården finns både äldre och nyare äppel- och päronträd samt en stor yta med odlingslådor, där du kan odla dina egna grönsaker och blommor.

Den stora uteplatsen sträcker sig från söder till väster och ger dig möjlighet att njuta av solen och utsikten över omgivningarna. Åt väster reser sig en elegant pergola, en skuggig reträtt där du även kan uppleva de vackra solnedgångarna.

På södra sidan av trädgården finner du en stor pool, komplett med ett praktiskt pooltak som både skyddar och hjälper till att värma upp vattnet. Intill poolen finns även ett spabad. Här finns även en perfekt frukostplats direkt utanför köket.

Huset i skymning

När skymningen sänker sig över landskapet, avslöjar detta hus sin unika charm i en ny belysning. Fantastiska solnedgångar målar himlen med en palett av rika färger och skapar en vacker inramning av omgivningarna.

Poolen och spabadet blir särskilt inbjudande vid denna tidpunkt. Vattnet reflekterar solnedgångens nyanser och skapar en avkopplande atmosfär. Att simma i poolen eller bada i spabadet under skymningen är en fröjd för sinnena och en perfekt avkoppling efter en lång dag.

På kvällen kan du även skapa en mysig stämning genom att lysa upp pergolan med dekorativa ljusslingor. 

Hall

Hallen är en elegant entré till detta hem, med de vackra pardörrarna som ett ger ett välkomnande första intryck. Här finns även praktiska garderober som erbjuder gott om förvaringsutrymme för ytterkläder och skor. 

Den andra delen av hallen är öppen upp till övre plan och drar nytta av vackert ljusinsläpp genom de högt belägna fönstren. Detta skapar en ljus och luftig känsla som genomsyrar hela huset. Den strategiska utformningen av hallen skapar en underbar siktlinje som sträcker sig genom huset och ger en naturlig koppling till trädgården på baksidan.

Kök

Köket är en perfekt mix av lantlig elegans och modern funktionalitet med bl.a. en extra bred induktionshäll och dubbla ugnar från Smeg. Övriga vitvaror är integrerade med köksinredningen för att skapa ett harmoniskt och enhetligt intryck. En diskbänk med utsikt över trädgården gör disken till en fröjd, medan altandörren öppnar upp möjligheten att koppla av utomhus på altanen. När du känner för att plocka färska grönsaker till dina rätter finns odlingslådorna bara ett stenkast bort. I anslutning till köket finns matplatsen som rymmer ett större bord, och om så önskas kan en långbordsdukning enkelt förberedas för speciella tillfällen. I köket kan hela familjen samlas runt köksön eller matbordet och umgås efter jobb och skola medan middagen tillagas. 

"

Villan har en optimal planlösning för barnfamiljen med fyra sovrum på övre plan och generösa sällskapsytor på entréplan.

"

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till kök och matplats vilket skapar en stor social yta på nedre plan. Braskaminen är placerad mitt i rummet och kan ses både från matplatsen och soffan. I anslutning till pardörrarna som leder ut till altanen, finns också plats för att placera t.ex. en fåtölj där man kan njuta av värmen från kaminen.

Sovrum

Husets fyra sovrum är strategiskt placerade på på övre plan som utgör den privata delen av hemmet. Ett av sovrummen nyttjas idag till kontor och dressingroom, men det finns möjlighet anpassa utrymmet efter dina behov. De tre större sovrummen har fönster i två väderstreck som ger ett bra ljusinsläpp till rummen. Här finns plats för säng, klädförvaring och skrivbord om så önskas. Det fjärde rummet är något mindre än övriga men rymmer gott och väl en enkelsäng och klädförvaring eller skrivbord.

Allrum

I anslutning till sovrummen på övre plan finns ett allrum som kan nyttjas till t.ex. TV-rum eller lekrum. Härifrån når man även balkongen där man kan blicka ut över de vackra omgivningarna och njuta av solnedgången på kvällen. 

Bad & Tvätt

Båda badrummen är smakfullt inredda med kakel och klinker i neutrala och harmoniska färger. Badrummet på entréplanet inrymmer ett badkar, medan duschrummet på övre plan har en dusch med infällbara dörrar i frostat glas. Tvättstugan på entréplanet är både praktisk och funktionell och har även en groventré som är bekvämt placerad intill garaget.

"

Detta hus är en perfekt kombination av komfort och bekvämlighet, där vardagen förenas med möjligheten till avkoppling och arbete i en harmonisk miljö.

"

Garage & Kontor

Precis intill huset finner du ett rymligt garage, där en del har omvandlats till ett professionellt kontorsutrymme med en separat WC. Detta är en idealisk lösning för arbete hemifrån, övernattande gäster eller för tonåringen som önskar lite avskildhet. Från rummet har man en vacker utsikt över de grönskande omgivningarna.

Område

Här bor du naturskönt omgiven av frodig lövskog, ängar och betesmarker samtidig som du har ett tiotal grannar i närheten. Längs grusvägen som leder fram till huset, omges du av vackra stenmurar och skog.

På bekvämt gångavstånd finner du Hässlelyckans gårdsbutik, en liten pärla där du kan handla närproducerade ekologiska grönsaker, färska ägg och andra smaker av småskalig lantlig produktion. 

Till all bekvämlighet i centrala Lyckeby har du 3 km och till grundskola F-6 är det endast 2 km. För de yngre barnen finns även skolbussar som säkerställer en smidig resa till skolan.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHALL
Entréhall med golv i mikrocement som övergår i parkett längre in i huset. Entréhallen har garderober för klädförvaring.

TVÄTTSTUGA
Klinkergolv och målade väggar, tvättmaskin och torktumlare från Siemens, städskåp, klädföring och groventré.

BADRUM
Kakel, klinker, golvvärme, tvättställ med kommod, spegel, WC, badkar och infällda, dimbara spotligthts.

VARDAGSRUM
Parkettgolv och braskamin. Pardörrar ut mot altanen.

KÖK
Inredning från Ikea och bänkskiva i betong. Vitvaror bestående av en extra bred spis med induktionshäll och dubbla ugnar från Smeg, spisfläkt från Smeg, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys från Ikea.

SOVRUM 1
Parkettgolv och flera garderober för klädförvaring.

SOVRUM 2
Parkettgolv.

SOVRUM 3
Parkettgolv och en garderob.

SOVRUM 4
Parkettgolv och en garderob.

ALLRUM
Parkettgolv och utgång till balkongen.

Duschrum
Kakel, klinker, golvvärme, tvättställ med kommod, spegelskåp, WC, infällbara duschväggar i frostat glas samt infällda, dimbara spotligthts.

Läs mer

FastighetUtgångspris
5 250 000 kr

Byggnadsår
2018

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
155 kvm

Biarea
12 kvm

Tomt
Area 1193 kvm

Grundläggning
Betongplatta

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas isoler

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump (golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan)

Ventilation
Mekanisk frånluft

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2022-11-01
Energiklass: B
Energiprestanda: 62 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
45 696 kr/år
Antal personer i hushållet: 4
Kommentar: Den angivna elkostnaden är beräknad på en förbrukning om 11 997 kWh.

Fastighetsbeteckning
LÖSEN 4:29

Taxeringsvärde
Totalt: 2 181 000 kr kr
Byggnad: 2 032 000 kr kr
Mark: 149 000 kr kr

Pantbrev
3 613 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Last: Avtalsservitut
Förmån: Officialservitut väg
Förmån: Officialservitut väg
Last: Avtalsservitut markavloppsrör,vattenslang
Förmån: Avtalsservitut markavloppsrör

Övrigt
Nytt lock till spabad 2023
Kuddar till spabad 2023
Poolbelysning LED 2023
Nytt staket 2021
Värmare spabad 2021
Byggnation av entré/farstu 2020
Pergola 2020
Trädäck 2020
Uteplats i betong 2020
Mur runt pool 2020
Pool med pooltak 2019. Poolen är 8x3.2 m och 1.5 m djup.
Spabad 2018
 
Nedre plan har vattenburen golvvärme och övre plan vattenburna radiatorer.
Plejd är installerat i huset. Även utebelysning, pool och belysning i garage styrs via plejd.
Alla rum har inbyggda spotlights i fönsternischerna. Spotlighten är dimbara i alla rum förutom sovrummen.
 
På tomten finns en betongplatta (6x3.6 m) för t.ex. framtida orangeri eller attefallshus. Förberett för VA och el.
 
Huset är ett Myresjöhus.


Läs mer