PottholmenJärnvägstorget 10A

Första parkett på exklusiva Pottholmen

PottholmenJärnvägstorget 10A
Drömmer du om att få vakna med havet utanför fönstret, att bo med öppen och modern planlösning med fri havsutsikt helt utan insyn och med en balkong med vidsträckt havskontakt och oändliga solnedgångar? Då har du hamnat helt rätt. Här finns en sällsynt möjlighet att få förvärva en av de välplanerade bostadsrätterna med balkong mot vattensidan och fina strandpromenaden. Tre stora sovrum med havsutsikt, kök med köksö där både vitvaror och material andas kvalitet, två stora balkonger varav den ena mäter hela 20 kvadratmeter. Två helkaklade badrum och separat tvättavdelning. Här bor du på expansiva och exklusiva Pottholmen, med en slående havskontakt och ändå närhet till stadens puls och centrumkärna. I huset finns hiss från markplan, en uppskattad spaavdelning, övernattningsrum och en blomstrande innergård.
Utgångspris: 6 500 000 kr
Budgivning pågår

Snabbfakta

  • Adress Järnvägstorget 10A
  • Område Pottholmen
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 4
  • Boarea & biarea 125 kvm
  • Pris 6 500 000 kr
  • Månadsavgift 6 791 kr
  • Våningsplan 2 av 6, hiss finns

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Balkong

På balkongen på Järnvägstorget 10 har du direkt kontakt med havet och dess omgivningar. Den obrutna havsvyn är som bäst från detta våningsplan då du kan njuta av vattnet utanför utan att behöva anstränga dig. Den stora balkongen har ett underbart läge åt sydväst viket gör den både solbadande och njutbar och erbjuder Karlskronas vackra solnedgång från första parkett. Här kan du med fördel avnjuta både middagar och god dryck i goda vänners lag eller bara slå dig ner i mjuka loungestolar och njuta av utsikten. 

Vardagsrum

Den öppna och moderna planlösningen ger gott om yta för socialt umgänge och härliga middagsbjudningar. Här finns gott om utrymme för en större soffgrupp med fåtöljer och mediamöbel och matplatsen delar fint av gentemot köket och köksön. De stora fönsterpartierna mot väst släpper in gyllene solstrålar och ger en havskontakt du sällan ser från en bostadsrätt. Här kan du sitta och blicka ut över Borgmästarefjärden, se skärgårdsbåtarnas rutter och fontänen från både soffa, matbord och kök. På den kallare årstiden kan man se vinterbadarna ta ett dopp från bryggan och vid riktig vargavinter kan man få se isbanor och långfärdsskridskor så långt ögat når. 

 

 

Kök

För den matlagningsglada är detta ett kök man gärna spenderar tid i. Här finns generöst med arbetsyta och köksön erbjuder både sittplatser och serveringsyta. Fönstret åt söder ger en fin havskontakt och kan göra till och med den tråkigaste förberedelsen njutbar. Från köket har man en härlig överblick och kontakt med både matplats och vardagsrum och från matplatsen nås en solig balkong i söderläge. Köket är väl utrustat med rostfria vitvaror av hög kvalitet och den gedigna stenskivan ger köket det där lilla extra och en elegant touch. 

Sovrum

Tänk att få vakna upp varje morgon med fri utsikt över det glittrande havet, att få känna havsbrisen smita in genom fönstret och sakta men säkert börja dagen i din egen takt. Här finns faktiskt chansen!
I bostaden finns tre sovrum, samtliga i generös storlek och gott om utrymme för dubbelsäng. Två av rummen vetter ut mot Strandpromenaden och har obruten utsikt över havet och solnedgångarna i direkt ögonhöjd. Det ena rummet erbjuder även en lyxig walk-in-closet där både klänningar, blusar och skjortor har gott om utrymme.  
Det tredje sovrummet ligger i nära anslutning till hallen och passar ypperligt som gästrum eller kontor. Här finns ett större fönsterparti med utsikt över Borgmästarekajen ut mot Saltö och Ekholmen. 

Badrum

Med två helkaklade badrum, båda försedda med dusch, behöver man inte oroa sig för att trängas och köa på morgonen. Det ena badrummet är större i storlek och har duschhörna med infällbara glasdörrar, ett större handfat med kommod och spegel med belysning. Självklart finns här golvvärme och handdukstork för extra bekvämlighet och komfort. 

Tvättstuga

I bostaden finns en separat tvättstuga för extra bekvämlighet och tillgänglighet. Här finns gott om förvaring och bra med bänkyta för hantering och klädvård. 

 

 

Hall

Från markplan, vid husets entré på södersidan, finns det välkomnande trapphuset och hissen som nås utan det minsta trappsteg. Väl inne i hallen dras blicken mot sovrummen och dess stora fönster ut mot det glittrande havet. I hallen finns generös avhängning bakom spegelklädda skjutdörrar med gott om utrymme för jackor, kappor och accessoarer. Längre in i bostaden finns ytterligare en större garderobsavdelning bakom skjutdörrar som skärmar av sovrummen mot den sociala köks- och vardagsrumsavdelningen. 

Föreningen och området

I Brf Strandpromenaden bor du med flertalet gemensamma ytor som finns tillgängliga för föreningens medlemmar att njuta av. Den blomstrande innergården pryds av flertalet olika uteplatser. Här finns en gästlägenhet tillgänglig för besökande vänner och familj och en cykelpool, där eldrivna lådcyklar kan hyras. Föreningen har även en modern spaavdelning som är mycket uppskattad där man kan koppla av med ett bad och bastu efter en lång dag på arbetet. 

Som bosatt på Järnvägstorget har du alltid nära till stadens fulla utbud av konst, kultur och shopping i både stora och små butiker. I bottenplan finns en av stans bästa restauranger och utanför porten nås strandpromenaden, badbrygga, skärgårdsbåtar och promenadstråk. Här på Pottholmen, Karlskronas mest expansiva och stadsdel, har du dessutom endast några minuters promenad till buss- och tågförbindelser mot Malmö, Kastrup och vidare mot kontinenten.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Klinker och målade väggar. Garderob med skjutdörrar.

Sovrum
Ekparkett och målade väggar.

Kök
Köksinredning i vitt från HTH. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Samtliga vitvaror är rostfria och från Siemens. Bänkskiva och stänkskydd i kvartsit. Ekparkett och målade väggar.

Balkong
Mindre balkong i söderläge. Havsutsikt.

Vardagsrum
Ekparkett och målade väggar. Stora fönsterpartier i söder- och västerläge, utgång till balkong i västerläge.

Balkong
Stor balkong om ca 20 kvm. Obruten havsutsikt och västerläge. Fasadbelysning. 

Sovrum
Ekparkett och målade väggar. Havsutsikt och fönster åt väster, ingen insyn.

Sovrum
Ekparkett och målade väggar. Havsutsikt och fönster åt väster, ingen insyn. Access till större klädkammare med garderober.

Badrum
Grå klinker på golv och vitt kakel på vägg. Utrustat med duschhörna med infällbara glasdörrar, wc-stol, handfat med kommod, spegel med belysning och handdukstork. 

Duschrum
Grå klinker på golv, vitt kakel på vägg. Utrustat med duschhörna med fast glasvägg, wc-stol, handfat med kommod och spegel.

Tvätt
Svart klinker på golv, målade väggar. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare, ho och förvaring. Bänkskiva i vit laminat. 

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
6 500 000 kr

Antal rum
4 rum och kök

Boarea
125 kvm

Våning
2 av 6, hiss finns

Balkong
Två balkonger, en i söderläge och en stor i västerläge

Förråd
Källarförråd

Månadsavgift
6 791 kr inkl. Värme

Driftskostnader
6 660 kr/år
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter, avser hushållsel, kall- och varmvatten. Utöver angiven drift har säljaren även kostnad för hemförsäkring om 2 600 kr/år. Föreningen tillämpar individuell mätning av varm- och kallvatten samt el. Föreningen står för abonnemang och bostadsrättsinnehavaren debiteras för faktisk förbrukning.

Andelstal
Andel i föreningen: 1.4396%


Nettoskuldsättning
1 519 316 kr
Kommentar: Nettoskuldsättningen visar bostadsrättens andel av föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel (siffrorna är hämtade från föreningens årsredovisning 2022 och lägenhetsregister (andelstal ägande))

Lägenhetsnummer
Föreningen: F1102
Skatteverket: 1102

FöreningenNamn
Brf Strandpromenaden i Karlskrona

Byggnadsår
2019

Fönster
3-glas

TV/Bredband
Fiber

Energideklaration
Utförd

Antal lägenheter
95

Antal lokaler
5, samtliga är uthyrda.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns övernattningsrum, spaavdelning och innergård. Cykelrum och miljörum. Föreningen har också 2st eldrivna lådcyklar för medlemmarna att låna.
Övernattningsrummet har en dubbelsäng och garderob, kostnad 200 kr/natt, debiteras på månadsavgiften. Toalett och dusch delas med spaavdelningen. 

Parkering
48 platser, kösystem tillämpas.

Övrigt
Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.
Alla lägenheter i föreningen är anslutna till föreningens elavtal. Förbrukning mäts kontinuerligt och debiteras via månadsavin från Riksbyggen. Alla lägenheter i föreningen är anslutna till Internet med fiber.

Läs mer