HästöHerrgårdsvägen 1H

Rymlig tvåa med genomgående planlösning på natursköna Hästö!

HästöHerrgårdsvägen 1H
Välkommen till den trevliga tvåa med genomgående planlösning och stor potential. Här bor du på första våningen, en halvtrappa upp från markplan men helt utan insyn. De stora fönsterpartierna ger rummen generöst med både ljusinsläpp och en känsla av rymd. I Brf Lanternan 1 bor du mitt på centrala Hästö, med närhet till både naturen, havet och stan. I föreningen finns bland annat två stora parkeringsytor, gästlägenhet och grönområde med lekplats. På kort avstånd finns fina badmöjligheter och Wämöparken med sin vackra natur och från Hästö når du stora arbetsplatser såsom NKT, SAAB Kockums och Sjukhuset med cykel. Nedanför föreningens gård finns busshållplats där man smidigt tar sig till bland annat Bergåsa och centrum där knytpunkt för tågen finns.
Utgångspris: 1 050 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Herrgårdsvägen 1H
  • Område Hästö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 2
  • Boarea & biarea 69,5 kvm
  • Pris 1 050 000 kr
  • Månadsavgift 4 274 kr
  • Våningsplan 1 av 3

Visning

19 juni kl. 12:30-13:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

25 juni kl. 16:30-17:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Kök

Köket är stort och har gott om plats för ett rejält matbord och stolar. Här kan du duka upp för både familj och vänner och det stora fönsterpartiet ger både ljus i överflöd och en härlig överblick på gården och dess gräsytor. Köket, som har den äldre inredningen bevarad, har gott om förvaring och arbetsyta. Här andas beslagen 50-tal och den tidstypiska Perstorpsskivan med sitt virrvarr mönster blir pricken över i. Köket är äldre och här har luckor målats och vitvaror bytts ut allt eftersom men för den som drömmer att rita upp och sätta sitt eget kök har här alla möjligheter till detta. I anslutning till köket finns en separat tvättavdelning som nås via en vacker glasdörr.

Vardagsrum

På Herrgårdsvägen 1H har vardagsrummet stora fönsterpartier mot norr och på golvet ligger den vackra parketten i holländskt mönster bevarad. Här finns gott om plats för en rejäl soffgrupp med fåtölj och mediamöbel. För den som önskar finns även plats för matbord men köket är generöst i storlek och har gott om utrymme för matplats. 

Sovrum

Sovrummet är stort och är helt utan insyn med trädkronor som närmsta granne. I rummet finns gott om plats för en dubbelsäng och förvaringslösningar såsom garderober, byråer eller liknande. Från sovrummet nås en walk-trough closet med gott om plast för kläder, sänglinnen och dylikt. 

Bad & tvätt

I samband med föreningens stambyte 2013 renoverades alla badrum och de separata tvättrummen som finns i lägenheterna. Badrummet är generöst i storlek och helkaklat. På golvet ligger en svart klinker och väggarna är kaklade i vitt. Här finns duschhörna med infällbara glasdörrar, handfat med kommod och spegelskåp, wc-stol och handdukstork. Från köket nås en praktisk liten tvättavdelning som även den fixades i samband med stambytet. Här finns en mindre toppmatad tvättmaskin och en tvättho. 

Hall

Bostaden nås en trappa från entréplan. Väl inne i hallen finns gott om plats för öppen avhängning och längre fram finns två rymliga garderober och en klädkammare. Direkt till vänster finns även en klädkammare som har access till sovrummet. Här finns också gott om utrymme för kläder och dylikt och i dagsläget står där två garderober. 

Föreningen och området

Föreningen Lanternan består av två huskroppar med totalt 84 lägenheter. Här finns en gårdsplats med gungor och lekplats för barnen och stora grönytor. På kort avstånd finns fina badmöjligheter och Wämöparken med sin vackra natur och från Hästö når du stora arbetsplatser såsom NKT, SAAB Kockums och Sjukhuset med cykel. Nedanför föreningens gård finns busshållplats där man smidigt tar sig till bland annat Bergåsa och centrum där knytpunkt för tågen finns. 

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Skeppargolv och tapetserade väggar. Plats för avhängning samt två garderober. Separat klädkammare längre fram samt en klädkammare belägen mot sovrummet. 

Sovrum
Plastmatta och tapetserade väggar. KLädkammare med access även till hallen. 

Vardagsrum
Ekparkett i holländskt mönster och tapetserade väggar. 

Kök
Äldre köksinredning som har målats. Utrustat med spis med glashäll, kolfilterfläkt och kombinerad kyl/frys. Tapetserade väggar 2024 och skeppargolv. 

Badrum
Stambytt och renoverat 2013. Svartgrå klinker och vitt kakel på vägg. Utrustat med handfat med kommod, spegelskåp, wc-stol, duschhörna med infällbara glasdörrar. 

Tvätt
Svart klinker och målade väggar med kakel ovanför ho. Utrustat med en mindre toppmatad tvättmaskin och en tvättho. 

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
1 050 000 kr

Antal rum
2 rum och kök

Boarea
69,5 kvm

Våning
1 av 3. Hiss finns ej.

Månadsavgift
4 274 kr inkl. Värme, Vatten & Avlopp, Renhållning, Kabel-TV och Bredband

Driftskostnader
6 000 kr/år
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Enligt uppskattade kostnader, avser hushållsel 4 800 kr/år samt hemförsäkring 1 200 kr/år.

Andelstal
Andel i föreningen: 1.19510%
Andel av årsavgift: 1.18729%

Nettoskuldsättning
126 619 kr
Kommentar: Nettoskuldsättningen visar bostadsrättens andel av föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel (siffrorna är hämtade från föreningens årsredovisning 2022/23 och lägenhetsregister andelstal insats)

Lägenhetsnummer
Föreningen: 54


FöreningenNamn
Riksbyggen Brf Lanternan 1

Byggnadsår
1967

Fönster
3-glas

TV/Bredband
Fiber

Energideklaration
Utförd 2019-12-15
Energiklass: F
Energiprestanda: 175 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
573 kr

Överlåtelseavgift
1 433 kr
Betalas av köparen

Antal lägenheter
84

Antal lokaler

Gemensamma utrymmen
Cykelförråd, barnvagnsförråd, två st. tvättstugor, torkrum, gästlägenhet och hobbyrum/verkstad.

Parkering
82 parkeringsplatser fördelat på två stora parkeringar. Kostnad 75-100 kronor, separat kösystem tillämpas. 4 parkeringsplatser med laddstolpar för el-bil, 150 kronor. På området finns även besöksparkeringar.

Planerade och utförda renoveringar
2023 - Fasadöversyn framsida samt renovering
2023 - Byte av fönster framsida
2022 - Installation av solpaneler
2017 - Nya lägenhetsdörrar
2017 - Målning fönster norrsida
2016/2017 - Byte av ventilationsfläkt och motor.
2015 - Elstolpe, fönstermålning södersida, cykelställ.
2013 - Stambyte med badrumsrenovering
2007 - Fjärrvärme
2006 - Fönsterbyte
2004 - Balkongfönster och dörrar
2002 - Elsanering

Övrigt
Föreningen har tecknat kollektiv hemförsäkring. 

Läs mer