Havstrutvägen 1

Vackert och generöst enplanshus på attraktiva Ringö!

Såld
Havstrutvägen 1
Nu är det dags för denna familjen att flytta vidare från Ringö efter 17 år i detta vackra, välskötta och familjära hus. Här bor de på hela 168 väldisponerade kvadratmeter med öppna sociala ytor för både familj och vänner. Mysig och grönskande trädgårdstomt med flera uteplatser, inglasat uterum och en baksida i västerläge helt utan insyn. Här bor du på återvändsgata med närhet till både natur och havet bara ett stenkast bort. Kort promenadavstånd till Ringös populära badplats. Cykel avstånd på ca 4 km till Lyckeby, 7 km till Karlskrona centrum och bra allmänna kommunikationer. Huset är besiktigat och dolda-felförsäkrat.
Slutpris: 4 600 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Havstrutvägen 1
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 168 kvm
  • Tomtareal 936 kvm
  • Byggnadsår 1991
  • Pris 4 295 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Välkomna till detta vackra och eleganta hus beläget på återvändsgatan i ett av Karlskronas mest attraktiva områden. Huset har en fin träpanel som genom åren målats regelbundet och taket har nyligen genomgått en rengöring och påväxtbehandling. Infarten är asfalterad och har en vidbyggdcarport med klinkerplattor. Här får du enkelt plats med fyra bilar. Runt huset finns det både gräsmatta, stenläggningar, trädäck och gott om plats för både lek och rekreation. Baksidan har ett soligt västerläge och ligger helt utan insyn. Huset har bara haft en tidigare ägare som uppförde huset 1991, en husmodell från Hultfredshus.

Från carporten nås ett isolerat förråd vidbyggt med huset och på tomten finns en praktisk bod för trädgårsredskap.

"

Vackert och välskött hus med genomtänkt planlösning där hela familjen har gott om plats. Runt huset finns en mysig trädgårdstomt med flera uteplatser för att kunna fånga dagen på bästa sätt.

"

Uteplatser

Runt huset finns flera uteplatser att välja på för att fånga dagen på bästa sätt. Vid entrén finns en klinkad uteplats för ett bord med stolar. Här kan du njuta av morgonsolen och kanske äta din frukost eller bara njuta av skuggan en varm sommardag. Baksidan har ett härligt västerläge och ligger privat helt utan insyn. Här kan du välja på att hänga ute i eftermiddags- och kvällssolen eller tillbringa din tid i det inglasade uterummet som även nås från två håll inifrån huset.

Till höger om infarten finns en trappa upp till "soldäcket" där det är sol större delen utav dagen. 

Hall

Välkommen in i den rymliga och möblerbara entréhallen. Här finns både förvaring i form utav en garderob och plats för avhängning av kläder och skor. Från hallen får du en fin överblick av huset och kan skymta in mot både kök, vardagsrum och sovavdelningen. Vidare fram i hallen finns en rejäl garderob med skjutpartier. 

Kök

Köket är av märket Marbodal och här behöver ni inte trängas om ni vill laga mat tillsammans. Köket är utformat så att både familj och vänner ska kunna få plats och med öppen planlösning ligger allrummet som har plats för en större soffa. I mitten av köket finns en stor köksö med extra bred induktionshäll, diskho, förvaring och dessutom sittplatser runt om. Matbordet får sin naturliga plats i det fina burspråket som har stora trevliga fönsterpartier och släpper in ett härligt ljus. 

Köket är välutrustat och de senaste åren har ett flertal utav vitvarorna bytts ut. 

"

Köket är generöst och utformat för att både familj och vänner ska få plats. Här finns gott om sittplatser att äta frukost, avnjuta middagar eller bara umgås både runt köksön, vid matbordet eller i allrummet.

"

Allrum

Allrummet har en öppen planlösning mot köket och det ryms en större soffa och tv. Här finns en putsad öppen spis som är perfekt att tända nu när höstmörkret smyger sig på för att höja mysfaktorn. 

Vardagsrum

Vardagsrummet nås från allrummet och har en trevlig planlösning och stora höga fönsterpartier mot baksidan i väster.  Vardagsrummet förlängs av det inglasade uterummet som är väl tilltaget där både matbord och loungegrupp får plats.

"

Vardagsrummet förlängs av ett generöst inglasat uterum som höjer livskvalitén och skapar en mysig atmosfär och utemiljö.

"

Uterum

Väl tilltaget uterum som höjer livskvalitén och har stora skjutpartier mot uteplatsen. Här kan du njuta av ljus och natur en längre tid av året och dessutom vara oberoende av vädret. Uterummet tillsammans med uteplatsen skapar en väldigt mysig miljö på husets baksida. 

Sovrum

Huset inrymmer fyra stycken bra sovrum som ligger samlat i ena sidan av huset. Master bedroom är lite större och ligger privat längst ner i husets sydvästra del. Detta har ett eget duschrum och egen klädkammare. De övriga sovrummen har gott om förvaring och passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. 

"

Master bedroom ligger privat med eget duschrum och klädkammare. Det finns tre stycken ytterligare sovrum och de passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. 

"

Badrum

Lyxigt och rymligt helkaklat badrum i tidlösa färger beläget i nära anslutning till husets sovrum. Här får du gott om förvaring i både dubbelkommoden, spegelskåpen eller i det stora vägghängda badrumsskåpet. Det är bland annat utrustat med massagebadkar och en stilren handdukstork. 

Det finns också två stycken bra duschrum som ligger i vardera ände av huset. Det ena duschrummet ligger privat och i direkt anslutning till master bedroom, detta är helkaklat i fina färger och har golvvärme. Det andra duschrummet ligger i anslutning till husets groventré i tvättstugan. Detta är praktiskt beläget för att tvätta av sig efter en arbetsdag i trädgården eller skölja av hunden efter promenaden. 

Tvättstuga

Tvättstugan ligger tillsammans med groventrén och nås från köket. Groventrén nås från carporten och det är perfekt beläget när du kommer hem med fullpackad bil eller matvaror. Tvättstugan har en tvättpelare, arbetsytor. förvaring och ho. 

Från tvättstugan nås ett av duschrummen och också ett skafferi/kylrum som är perfekt för extra förvaring av matvaror eller kylrum om du har större bjudningar. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Hallen är rymligt och precis i entrén finns en vit garderob som ingår. Längre fram i hallen finns en större inbyggd garderob med spegeldörrar som skjutpartier. Här finns också en utgång till det inglasade uterummet. På golvet ligger ett slitstarkt melerat grå/vitt klinkergolv. Väggarna är tapetserade i vitt.

Kök
Köket är av märket Marbodal och har en grålaserad lucka, vita bänkytor och vitmönstrat kakel över bänk. Välutrustat med vitvaror i rostfritt där de flesta bytts ut de senaste åren. Utrustning: Kyl, frys, diskmaskin, spisfläkt, extra bred induktionshäll, integrerad varmluftsugn med självrengöring och integrerad mikro. På golvet ligger en melerad grå/vit klinker och väggarna har en vit mönstrad tapet.

Allrum
Allrummet har ett melerat grå/vitt klinkergolv och väggarna är tapetserade i vitt. Här finns en putsad braskamin. 

Vardagsrummet
Vardagsrummet har ett ekparkettgolv och väggarna har en grå tapet. Här finns utgången till det inglasade uterummet. 

Sovrum
Masterbedroom och klädkammaren har ett ekparkettgolv och väggarna har en fin mönstrad tapet i en grön ton. 
De övriga sovrummen har samtliga garderober för förvaring. I ett utav dem ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade i en grå färg varav en mönstrad fondvägg i grått. I de två andra ligger ett ekparkettgolv och väggarna är tapetserade i ljusa färger varav en mönstrad svart/vit fondvägg och en mörkare grå fondvägg.

Bad- och duschrum
Rymligt och stilrent helkaklat badrum som renoverades 2011. Utrustat med vägghängd wc-stol, bidé, handdukstork, väggskåp, dubbelkommod, spegelskåp med belysning och massagebadkar. Golvet är grått och väggarna vita med inslag av gråa detaljer. Spotlights i tak. 
Duschrum vid master bedroom renoverades samtidigt som badrummet och är även detta helkaklat och med elektrisk golvvärme. Detta är utrustat med wc-stol, tvättställ med kommod, handdukstork, spegelskåp och dusch med takmunstycke och väggar. Grått golv och vita väggar med gråa detaljer. Spotlights i tak. 
Duschrummet vid tvättstugan är utrustat med wc-stol, duschhörna och tvättställ med kommod. Här ligger en blåmelerad våtrumsmatta på golv och väggarna har en våtrumstapet mönstrad i vitt. 

Tvättstuga
Tvättstuga med groventré och utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Det finns en arbetsbänk, förvaring och en ho. På golvet ligger en beige våtrumsmatta och väggarna har en mönstrad tapet i grått och beigt. Här finns varmvattenberedaren. Från tvättstugan nås ett skafferi/kylrum med klinkergolv.

Läs mer

FastighetUtgångspris
4 295 000 kr

Byggnadsår
1991

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
168 kvm

Tomt
Area 936 kvm

Grundläggning
Betongplatta

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Plåtarbete
Lackerad plåt

Uppvärming
Luftburen golvvärme (Legalett), elgolvvärme & braskamin

Ventilation
FTX-system

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2021-09-13
Energiklass: E
Energiprestanda: 70 kwh/kvm och år

Driftskostnader
45 492 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8524 kr (totalt 54 016)
Antal personer i hushållet: 3
Kommentar: Fördelning av driftkostnader: Värme inkluderar även hushållsel: 28 674 kr, VA: 10 118 kr, Sotning (görs vartannat år): 375 kr, Renhållning: 1967 kr, Försäkring: 4541 kr.

Fastighetsbeteckning
SNATTERANDEN 13

Taxeringsvärde
Totalt: 2 666 000 kr
Byggnad: 1 977 000 kr
Mark: 689 000 kr

Pantbrev
2 620 000 kr

Läs mer