Hantverkaregatan 18c

Stilfull femrummare i en av Karlskronas mest attraktiva föreningar

Såld
Hantverkaregatan 18c
Nu kan vi presentera en stilig femrummare i en av Karlskronas mest populära föreningar. Generös takhöjd och stora ytor för familj och vänner. Du får en öppen och luftig känsla där kök, matplats och vardagsrum ligger i anslutning till varandra. Här finns tre stycken bra sovrum, två stycken helkaklade badrum och gott om förvaring. Dessutom bor du mitt i centrumkärnan med havet runt husknuten och havsglimtar från flera av rummen. Mycket välskött förening med stora renoveringar bakom sig. Flera gemensamhetsutrymmen som trevlig innergård med flera sittgrupper och grill, gym med diverse träningsutrustning. Möjlighet finns till garage- eller parkeringsplats. Medlemmarna kan boka en gemensam samlingslokal och övernattningslägenhet.
Slutpris: 3 525 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Hantverkaregatan 18c
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 135.28 kvm
  • Pris 3 250 000 kr
  • Månadsavgift 5 913 kr
  • Våningsplan 4 (enligt hiss v 3)

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med stora trevliga fönsterpartier i både söder och väster. Dessa ger ett härligt intryck och mycket ljusinsläpp. Här ryms en rejäl soffgrupp, soffbord och tv. Från två av fönstren mot väster kan man luta sig och blicka ut över hustaken och se Borgmästarefjärden, vackra Brändaholm och Ekholmen. Vardsgrummet ligger strax jämte matrummet och köket. Detta går även att göra om till ytterligare sovrum. 

"

Här bor du högt upp i huset och det finns gott om plats för familj och vänner

"

Kök

Smakfullt kök med vita luckor och mörk gedigen bänkskiva som bryter av. Här finns gott om plats om man vill laga mat tillsammans och en fin matplats vid fönstret. Köket har flera bra förvaringsutrymmen och gott om arbetsyta.   

Matrum

När du kommer in genom entrén möts du av matrummets rymd. Här kan du ha trevliga stora middagsbjudningar för nära och kära. Matrummet ligger praktiskt jämte köket och här finns även utgång till balkongen. 

Balkong

Inglasad balkong som vetter ut mot Hantverkaregatan och har ett soligt söderläge. Här ryms ett mindre möblemang med bord och stolar. Glaspartierna går att öppna upp helt och det finns en rullgardin för solskydd. 

Sovrum

Sovrummen är väl tilltagna och här finns gott om garderober och förvaring. I sovrum ett finner vi en stor klädkammare med skjutpartier och organiserad inredning. Detta vetter mot Hantverkaregatan och du bor högt upp i huset och störs inte. Sovrum två har fin utsikt över innergården och en glimt av Borgmästarefjärden skymtas. Här finns en rejäl inbyggd garderob med skjutpartier och inredning. Nuvarande ägare har en skrivbordsplats i ena delen av garderoben. Det finns även en lös garderob med skjutpartier som ingår. I det tredje sovrummet kan man luta sig och blicka över hustaken mot Borgmästarefjärden, här finns en garderob med skjutpartier som ingår. 

"

Väl tilltagna sovrum med gott om förvaringsmöjligheter

"

Hall

Hallen har tidigare ägare öppnat upp och man möts av ett härligt ljus och rymd i lägenheten. Hallen kan möbleras på flera olika sätt och det finns en garderob med skjutpartier för skor och avhängning. 

Badrum

I bostaden finns två stycken helkaklade badrum i stilfulla färger med badkar respektive dusch. I båda finns infällda spotlights och bekvämligheter som handdukstork. Dessa renoverades i samband med stambytet. 

Förening

Brf Mastkranen byggdes i början på 1960-talet i tre olika skeden. Hantverkaregatan 18A-D var färdig för inflyttning 1: a april 1963 och Hantverkaregatan 16A-C ett år senare. Arklimästaregatan 45 byggdes 1965.

Brf Mastkranen består av 76 bostadsrätter och 2 lokalrätter. Centralgarage och parkeringsplatser finns. Genom årens lopp har föreningen utvecklats och förnyats. Stambytet 2010–2011 var ett avstamp för en modernisering av, inte bara badrum utan hela fastigheten.

Brf Mastkranen tillhör Karlskronas populäraste bostadsrättsföreningar genom sina välskötta fastigheter goda ekonomi samt närhet till lokal handel. Många av lägenheterna har utsikt över Borgmästarfjärden och Grevagården. Den upprustade innegården med flera trevliga uteplatser skapar möjlighet för uteliv och gemenskap. Föreningens medlemmar har tillgång till övernattningslägenhet, samlingslokal och ett mindre gym med diverse utrustning. Det finns också takterasser med fin utsikt över takåsarna ner mot Borgmästarefjärden som använts för mattpiskning. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörVardagsrum
Vardagsrummet ligger i nära anslutning till matrummet och köket. Här finns fönsterpartier i både söder och väster och ger ett härligt ljusinsläpp. Det har vita målade väggar och nötfärgad matta.  

Kök
Köket har vita luckor varav ett par med vitrinlucka, svart bänkskiva i laminat och svart kakel över bänk. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro. Här finns bra med arbetsyta och gott om förvaring. Det finns också plats för ett matbord. Diskmaskinen och induktionshällen är ca 5 år gamla. Vita målade väggar och nötfärgad matta. 

Matrum
Stort matrum jämte köket med plats för ett rejält matsalsbord. Här finns utgång till balkongen. Vita målade väggar och en nötfärgad matta.

Sovrum
Sovrummen är väl tilltagna och det finns gott om förvaringsutrymmen i samtliga. I sovrum ett finns en klädkammare med skjutpartier och inredning, sovrum två har en stor inbyggd garderob med skjutpartier samt en lös garderob med skjutpartier. Sovrum tre har en lös garderob med skjutpartier. I samtliga sovrum är det vita målade väggar och nötfärgad matta. 

Hall
Hallen har en inbyggd garderob med skjutpartier. Vita målade väggar och nötfärgad matta. 

Badrum
Stilfulla helkaklade badrum som renoverades i samband med stambytet 2010-2011. Det ena badrummet är utrustat med wc-stol, tvättställ, spegel, dusch med infällbara glasväggar, handdukstork och infällda spotlights. Det andra badrummet är utrustat med wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp, badkar, handdukstork och infällda spotlights. I båda badrummen ligger det svart mosaikkakel på golv och vita kakelplattor på väggen. 

Läs mer

BostadenByggnadstyp
Flerbostadshus

Ägandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
3 250 000 kr

Antal rum
5 rum och kök

Boarea
135.28 kvm

Våning
4 (enligt hiss v 3). Hiss finns.

Balkong
Inglasad balkong

Förråd
Vindsförråd samt källarförråd

Månadsavgift
5 913 kr inkl. VA, värme, sophantering & kabel-tv basutbud

Driftskostnader
8 904 kr/år
Kommentar: Vattenkostnaden är inräknad i avgiften och justeras i efterhand om man använt mer eller mindre än beräknad medelförbrukning. Avläses 2 gånger om året. Justeringen tillfaller/drabbar den som är ägaren till bostadsrätten 1:a juni respektive 1:a december.

Andelstal
Andel i föreningen: 2.1


Lägenhetsnummer
Föreningen: 1301
Skatteverket: 1301

FöreningenNamn
Brf Mastkranen

Byggnadsår
1963

Fönster
2-glas

TV/Bredband
Fiber

Energideklaration
Utförd 2020-01-02
Energiklass: E
Energiprestanda: 148 kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
476 kr/pantbrev

Överlåtelseavgift
2,5% av gällande prisbasbelopp (1190 kr för år 2021) kr
Betalas av köparen

Antal lägenheter
76

Lokaler
2

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns fyra tvättstugor med tillhörande tork- och mangelrum. Föreningen har ett miljörum, hobbyrum, gym, cykelrum och ett utrymme för barnvagnar. Det finns även en samlingslokal och en gästlägenhet. Det finns också flera takterrasser som erbjuder en strålande havsutsikt. Samlingslokalen kan bokas för olika aktiviteter och gästlägenheten kostar 250 kr/dygn.

Parkering/garage
Garage: 30 st, separat kö, 300 kr/mån
Parkeringar: 12 st, separat kö, 150 kr/mån
Mc-platser: 2 st i centralgarage

Renoveringar
2000 - Nytt tak
2008 - Nya fönster
2010/2011 - Stambyte. I samband med detta renoverades även alla utrymmen och tvättstugor.
2015 - Gården omgjord
2016 - Garagemålning. Gården omgjord. Gästlägenhet och samlingslokal. Nytt soprum.
2017 - Trapphus målades, 7 st extra förråd byggdes för uthyrning.
2018/2019 - Balkongtak och räcke ommålat. Ny trappbelysning med censor installerad. Tak målat 18A
2020 - Ny montering av glasvindsskydd vid soldäcket. Ett gym har gjorts iordning i 16A. Radonmätning utförd utan anmärkning. Ny pergola med el, manövrerad takduk. Gården omgjord.
2021 - Fibernät indraget i fastigheten (Karlskronaporten: tv, bredband, telefon). Nytt passage och bokningssystem (entréer, tvättstugor,gym). Ny sten kommer att läggas i entréer
Övrigt: Inga planerade hyreshöjningar 2021. Inga anmärkningar på OKV och miljöinspektion.

Övrigt
Föreningen tecknar kollektivt bostadsrättstillägg.

Läs mer