KarlskronaHantverkaregatan 18c

Modern och smakfull trea mitt i centrumkärnan!

Såld
KarlskronaHantverkaregatan 18c
Modern, smakfull och välskött är bara några av orden som beskriver denna genomgående trea som nu finns till försäljning! Renoverat välutrustat kök, gott om förvaringsutrymmen och helkaklat badrum med bekvämligheter som tvättmaskin. Från vardagsrum nås en inglasad balkong i västerläge med havsglimt mellan husen. Här bor du i en av Karlskronas attraktivaste föreningar mitt i centrumkärnan med närhet till allt Karlskrona har att erbjuda! Föreningen har stora renoveringar bakom sig och flera bra gemensamhetsutrymmen. Bland annat en trevlig innergård med flera sittgrupper och grill, gym med diverse träningsutrustning. Möjlighet finns till garage- eller parkeringsplats. Medlemmarna kan boka en gemensam samlingslokal och övernattningslägenhet.
Slutpris: 2 525 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Hantverkaregatan 18c
  • Område Karlskrona
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 75.48 kvm
  • Pris 2 275 000 kr
  • Månadsavgift 3 401 kr
  • Våningsplan 2 (enligt hiss v 1)

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Kök

Smakfullt och välutrustat kök med vitvaror i rostfritt, induktionshäll och snygg marmorinspirerad bänkskiva. Här finns flera skåp och lådor för förvaring och bra med arbetsytor vid matlagning. Matbordet får sin naturliga plats vid fönstret och här har du utsikt ut över föreningens innergården. 

"

Smakfullt välutrustat kök med matplats och trivsamt vardagsrum med utgång till balkong.

"

Vardagsrum

Trivsamt och öppet vardagsrum med lugnt läge mot Sotaregränd. Genomtänkta planerade kvadratmeter med gott om plats för matbord, soffa, soffbord och tv-bänk. Här finns utgången till den inglasade balkongen som ligger i härligt västerläge.  

Balkong

Mysigt ombonad och inglasad balkong i västerläge mot Sotaregränd. Här ryms  en mindre soffa, bord och fåtölj. Från balkongen kan man skymta Borgmästarefjärden mellan husen. Balkongen nås från vardagsrummet.

Sovrum

I lägenheten finns två stycken bra sovrum båda med lugna lägen mot innergård respektive Sotaregränd. Sovrummen har plats för dubbelsäng och skrivbord. Dessutom finns det bra med förvaring i form av garderober med skjutpartier. Dessa har organiserad inredning samt delvis belysning. 

"

Två stycken bra sovrum med lugna lägen mot Sotaregränd respektive föreningens innergård. Vardera sovrum har garderober med organiserad inredning.

"

Hall

Välkomnande entréhall med öppen planlösning in mot vardagsrum. Slitstarkt mörkt klinkergolv och plats för avhängning och skoställ. Det finns också en större inbyggd garderob för förvaring längre fram i hallen.

Badrum

Helkaklat badrum i fina färger utrustat med bland annat en handdukstork och en tvättmaskin kombinerad med torktumlare som kan sköta de vardagliga behoven. 

Förening

Brf Mastkranen byggdes i början på 1960-talet i tre olika skeden. Hantverkaregatan 18A-D var färdig för inflyttning 1: a april 1963 och Hantverkaregatan 16A-C ett år senare. Arklimästaregatan 45 byggdes 1965.

Brf Mastkranen består av 76 bostadsrätter och 2 lokalrätter. Centralgarage och parkeringsplatser finns. Genom årens lopp har föreningen utvecklats och förnyats. Stambytet 2010–2011 var ett avstamp för en modernisering av, inte bara badrum utan hela fastigheten.

Brf Mastkranen tillhör Karlskronas populäraste bostadsrättsföreningar genom sina välskötta fastigheter goda ekonomi samt närhet till lokal handel. Många av lägenheterna har utsikt över Borgmästarfjärden och Grevagården. Den upprustade innegården med flera trevliga uteplatser skapar möjlighet för uteliv och gemenskap. Föreningens medlemmar har tillgång till övernattningslägenhet, samlingslokal och ett mindre gym med diverse utrustning. Det finns också takterasser med fin utsikt över takåsarna ner mot Borgmästarefjärden som använts för mattpiskning. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Hallen har plats för avhängning och skoställ. På golvet i hallen ligger ett svart slitstarkt klinkergolv och mörkblå målade väggar. Går du vidare fram i hallen mot vardagsrum har du till vänster en inbyggd garderob med skjutdörr och till höger finns det plats för att möblera med en hylla.

Kök
Välutrustat kök med matbordsplats. Köket renoverades 2016 med inredning och vitvaror från Ikea. Vita köksluckor, mörk marmormönstrad bänkskiva i laminat och vitt kakel över bänk. Köket har rostfria vitvaror med kyl och frys i fullhöjd, inbyggnads ugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin och köksfläkt. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ekparkett. 

Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen. Här finns plats för matbord, soffa, soffbord och tv-bänk. Vita målade väggar och ekparkettgolv. 

Sovrum
Bra sovrum med stora garderober som ingår. Garderoberna har fin inredning och i den ena finns delvis belysning. Målade väggar i grått respektive mörkgrönt och ekparkett golv. 

Badrum
Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet. Badrummet är utrustat med wc-stol, spegelskåp, tvättställ med kommod, handdukstork, dusch med infällbara glasväggar och tvättmaskin kombinerad med torktumlare(Samsung -21).

Läs mer

BostadenByggnadstyp
Flerbostadshus

Ägandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
2 275 000 kr

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
75.48 kvm

Våning
2 (enligt hiss v 1). Hiss finns.

Balkong
Inglasad balkong

Förråd
Vindsförråd samt ett källarförråd

Månadsavgift
3 401 kr inkl. Värme, VA, sophantering, kabel-TV basutbud & bostadsrättstillägg

Driftskostnader
5 148 kr/år
Kommentar: Vattenkostnaden är inräknad i avgiften och justeras i efterhand om man använt mer eller mindre än beräknad medelförbrukning. Avläses 2 gånger om året. Justeringen tillfaller/drabbar den som är ägaren till bostadsrätten 1:a juni respektive 1:a december.

Andelstal
Andel i föreningen: 1.223


Lägenhetsnummer
Föreningen: 1102
Skatteverket: 1102

FöreningenNamn
Brf Mastkranen

Byggnadsår
1963

Fönster
2-glas

TV/Bredband
Fiber

Energideklaration
Utförd 2020-05-06
Energiklass: E
Energiprestanda: 148 kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
476 kr/pantbrev

Överlåtelseavgift
2,5 % av gällande prisbasbelopp (1190 kr för år 2021) kr
Betalas av köparen

Antal lägenheter
76

Lokaler
2

Parkering/garage
Garage: 30 st, separat kö, 300 kr/mån
Parkeringar: 12 st, separat kö, 150 kr/mån
Mc-platser: 2 st i centralgarage,

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns fyra tvättstugor med tillhörande tork- och mangelrum. Föreningen har ett miljörum, hobbyrum, gym, cykelrum och ett utrymme för barnvagnar. Det finns även en samlingslokal och en gästlägenhet. Det finns också flera takterrasser som erbjuder en strålande havsutsikt. Samlingslokalen kan bokas för olika aktiviteter och gästlägenheten kostar 250 kr/dygn.

Renoveringar
2000 - Nytt tak
2008 - Nya fönster
2010/2011 - Stambyte. I samband med detta renoverades även alla utrymmen och tvättstugor.
2015 - Gården omgjord
2016 - Garagemålning. Gården omgjord. Gästlägenhet och samlingslokal. Nytt soprum.
2017 - Trapphus målades, 7 st extra förråd byggdes för uthyrning.
2018/2019 - Balkongtak och räcke ommålat. Ny trappbelysning med censor installerad.Tak målat 18A
2020 - Ny montering av glasvindsskydd vid soldäcket. Ett gym har gjorts iordning i 16A. Radonmätning utförd utan anmärkning. Ny pergola med el, manövrerad takduk. Gården omgjord.
2021 - Fibernät indraget i fastigheten (Karlskronaporten: tv, bredband, telefon). Nytt passage och bokningssystem (entréer, tvättstugor,gym). Ny sten kommer att läggas i entréer
Övrigt: Inga planerade hyreshöjningar 2021. Inga anmärkningar på OKV och miljöinspektion.

Övrigt
Föreningen tecknar kollektivt bostadsrättstillägg.

Läs mer