TrossöHantverkaregatan 18B

3:a i en av Karlskronas mest eftertraktade föreningar!

TrossöHantverkaregatan 18B
För dig som har ett öga för renoveringsprojekt, är detta den ultimata chansen att säkra en bostadsrättslägenhet i en av Karlskronas mest eftertraktade föreningar! Här har du möjligheten att skapa ditt drömhem precis enligt dina egna önskemål. Badrummet är redan i utmärkt skick, tack vare en renovering vid stambytet 2010, vilket ger dig en bra start. I vardagsrummet finns ett vackert parkettgolv i klassiskt fiskbensmönster och lägenheten pryds av vackra fönsterbänkar i öländsk kalksten, en charm som är värd att bevara. Från både köket och det ena sovrummet har du utsikt över föreningens innergård och Borgmästarefjärden.
Här bor du med perfekt centrumläge och bekvämt gångavstånd till såväl Wachtmeister galleria som till Borgmästarekajen där du kan njuta av kvällssolen från strandpromenaden. Föreningen är välskött och erbjuder utmärkta gemensamhetsutrymmen. Här finns en gästlägenhet och samlingslokal, perfekta för att välkomna gäster eller arrangera privata sammankomster, samt även ett gym. Den gemensamma innergården med utemöbler ger dig också möjlighet att umgås med grannar och njuta av vackra vyer ner mot Borgmästarefjärden.
Utgångspris: 1 895 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Hantverkaregatan 18B
  • Område Trossö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 78 kvm
  • Pris 1 895 000 kr
  • Månadsavgift 3 323 kr
  • Våningsplan 1 av 5

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på ett vackert fiskbensparkettgolv och en väl genomtänkt planlösning som ger dig många möbleringsalternativ. Här finns gott om utrymme för både en mysig soffhörna och ett matbord.

Balkong

Från vardagsrummet är det bara ett steg ut till balkongen som öppnar sig mot söder - en perfekt plats där du kan njuta av atmosfären i staden. 

"

I vardagsrummet finns ett vackert parkettgolv i klassiskt fiskbensmönster och lägenheten pryds av vackra fönsterbänkar i öländsk kalksten, en charm som är värd att bevara.

"

Kök

I köket har de platsbyggda originalskåpen från 60-talet överlevt tidens tand och utgör en unik möjlighet för dig. Du kan välja att behålla dem och ge dem en uppfräschning eller helt enkelt modernisera köket till din egen smak.

Intill fönstret finns en naturlig plats för matbord, där du inte bara kan njuta av dina måltider utan även få en glimt av havet. 

Sovrum

Lägenheten har två rymliga sovrum där det ena sovrummet vetter mot föreningens innergård i norr. Detta rummet kan även öppnas upp helt mot köket om man istället önskar ett större kök och matrum. Det andra sovrummet är placerat intill vardagsrummet och vetter mot gatan i söder. 

Badrum

Badrummet genomgick en omfattande renovering i samband med stambytet år 2010. Här har man satsat på moderna och neutrala färger som ger en tidlös känsla. Standarden är hög med kakel, klinker och golvvärme. I badrummet finner du en praktisk dusch med infällbara duschväggar, vilket ger en rymlig känsla och håller badrummet prydligt.

"

Här bor du med perfekt centrumläge och bekvämt gångavstånd till såväl Wachtmeister galleria som till Borgmästarekajen där du kan njuta av kvällssolen från strandpromenaden.

"

Hall

Hallen är rymlig och har bra förvaringsutrymmen med totalt 5 garderober. Här skymtar du flera av lägenhetens rum direkt när du stiger in i lägenheten vilket skapar en öppen och välkomnande känsla.

Detaljer

I lägenheten finns vackra detaljer som är värda att bevara vid en renovering. Bland annat den ursprungliga fiskbensparketten i vardagsrummet, en tidsenlig detalj som har överlevt årtionden och ger en unik karaktär åt rummet. 

De tjocka fönsterbänkarna i kalksten med sina vackra fossilmönster är ytterligare en fin detalj som ger en unik touch till lägenheten. 

Föreningen och området

Brf Mastkranen byggdes i början på 1960-talet och består av 76 bostadsrätter. Här finns även centralgarage och parkeringsplatser som hör till föreningen. Genom årens lopp har föreningen utvecklats och förnyats. Stambytet 2010–2011 var ett avstamp för en modernisering av inte bara badrummen, utan hela fastigheten. 

Idag tillhör föreningen genom sina välskötta fastigheter, goda ekonomi och närhet till lokal handel, en av Karlskronas populäraste bostadsrättsföreningar. Många av lägenheterna har utsikt över Borgmästarfjärden och Grevagården. Den upprustade innegården skapar också möjlighet för uteliv och gemenskap. I föreningen finns även en gästlägenhet och en samlingslokal som går att hyra. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHALL
Plastmatta och 5 garderober.

KÖK
Plastmatta, äldre köksinredning, spis med häll, spisfläkt och kombinerad kyl/frys.

SOVRUM 1
Laminatgolv.

VARDAGSRUM
Parkettgolv.

SOVRUM 2
Plastmatta och två inbyggda garderober.

BADRUM
Renoverat vid stambytet 2010 med kakel, klinker, golvvärme, tvättställ, spegelskåp, dusch och WC. 

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
1 895 000 kr

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
78 kvm

Våning
1 av 5. Hiss finns.

Förråd
Vindsförråd & källarförråd

Månadsavgift
3 323 kr inkl. Värme och Kabel-TV (grundutbud via Tele2). Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av varm- och kallvatten. Av månadsavgiften avser 32

Driftskostnader
5 496 kr/år
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Kostnaden för hushållsel är beräknad med schablon. Kostnaden för hemförsäkring tillkommer.

Andelstal
Andel i föreningen: 1.2027 %%
Andel av årsavgift: 1.2027 %%

Nettoskuldsättning
229 406 kr

Lägenhetsnummer
Föreningen: 37
Skatteverket: 1001

FöreningenNamn
Brf Mastkranen

TV/Bredband
Fibernät. Kabel-TV via Tele2 (grundutbud ingår).

Energideklaration
Utförd 2020-05-06
Energiklass: E
Energiprestanda: 148 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
525 kr

Överlåtelseavgift
2,5 % av gällande prisbasbelopp (1313 kr för år 2023)
Betalas av köparen

Antal lägenheter
76

Lokaler
2

Parkering/garage
Garage: 30 st, separat kö, 300 kr/mån
Parkeringar: 12 st, separat kö, 150 kr/mån
Mc-platser: 2 st i centralgarage

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns fyra tvättstugor med tillhörande tork- och mangelrum. Föreningen har ett miljörum, hobbyrum, gym, cykelrum och ett utrymme för barnvagnar. Det finns även en samlingslokal och en gästlägenhet. Det finns också flera piskbalkonger/takterrasser som erbjuder en strålande havsutsikt. Samlingslokalen kan bokas för olika aktiviteter och gästlägenheten kostar 250 kr/dygn. Extra förråd, 7st, finns för uthyrning, byggda 2017 (separat kö).

Renoveringar
2000 - Nytt tak
2008 - Nya fönster
2010/2011 - Stambyte. I samband med detta renoverades även alla badrum och tvättstugor.
2015 - Gården omgjord
2016 - Garagemålning. Gården omgjord. Gästlägenhet och samlingslokal. Nytt soprum.
2017 - Trapphus målades, 7 extra förråd byggdes för uthyrning.
2018/2019 - Balkongtak och räcke ommålat. Ny trappbelysning med censor installerad.Tak målat 18A
2020 - Ny montering av glasvindsskydd vid soldäcket. Ett gym har gjorts iordning i 16A. Ny pergola med el, manövrerad takduk. Gården omgjord. Pergola med elmanövrerad markis.
2021 - Fibernät indraget i fastigheten (Karlskronaporten: tv, bredband, telefon). Nytt passage och bokningssystem (entréer, tvättstugor,gym). Ny sten kommer att läggas i entréer
2023 - Gårdsbelysning. Fasadmålning grund.
2020 - Glasvindskydd uteplats
Ventilationskontroll, miljöinspektion samt Radonmätning 2020, godkända

Övrigt
Ersättning för förbrukning av varm- och kallvatten debiteras preliminärt i samband med avgiftsavisering. Avläsning sker automatiskt och regleras för första halvåret (januari-juni) kvartal 4 samma år samt andra halvåret (juli-december) kvartal 2 efterföljande år.
Grundpaket med TV kanaler genom Tele2
Fiberoptiskt nät till samtliga bostäder (tv, bredband, telefoni)
Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg.

Läs mer