BackaboHallonvägen 1

Inflyttningsklar villa med vackra bevarade detaljer

BackaboHallonvägen 1
Med högt läge, på öppen och solig hörntomt, ligger denna fina villa med byggår 1925. De senaste åren har huset genomgått löpande renoveringar interiört för att åter hitta tillbaka till sitt ursprung och nu står här en charmig villa med tidstypiska detaljer, vackra takbalkar och platsbyggda förvaringslösningar. Här finns gott om yta för både socialt umgänge som familjemys och det övre planet är mer privat där man hittar tre fina sovrum.
Utgångspris: 3 650 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Hallonvägen 1
  • Område Backabo
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 145 + 18 kvm
  • Tomtareal 1285 kvm
  • Byggnadsår 1925
  • Pris 3 650 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Hallonvägen 1 byggdes 1925 och gick då under namnet Vedebylund 14. Då stod här ett trähus med liggande träpanel och spröjsade fönster och var på den tiden uppdelad i två lägenheter. På 60- och 90-talet gjordes större moderniseringar och ombyggnationer såsom fasadklädnad och utbyggnad av matsal och badrum. På senare år har samtliga fönster bytts ut till moderna 3-glasfönster och taket byttes så sent som 2021. 
På fastigheten finns även en garagebyggnad med tillhörande förråd samt ett lusthus. 

Uteplats

Den öppna och soliga tomten har under nuvarande ägares tid blivit omhändertagen och nästa ägare kan enkelt ta vid för att bygga vidare på den en gång i tiden lummiga trädgården.
Här finns, förutom större stensättningar med rabatter, körsbärsträd, schersmin och syrener, platsbyggda odlingslådor och fina avlastnings- och arbetsytor för matlagning och stundande grillkvällar.
Från övre plan nås den generösa terrassen med platsbyggd loungedel där både vänner och familj får plats och i lusthuset kan morgonkaffet intas i lugn och ro.  

Vardagsrum

Med en öppen och luftig planlösning är detta definitivt en bostad för den som gillar att umgås med familj och vänner. Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och här finns även gott om plats för matbord om man vill nyttja befintligt matrum till annat. Rummet får en naturlig avdelare med hjälp av den vackra kakelugnen som är bevarad men i behov av renovering. 
På entréplan har samtliga trägolv slipats och mattlackats vilket ger ett enhetligt intryck och en varm känsla. 

Matplats

I direkt anslutning till köket finns ett separat rum som i dagsläget används som matsal. Här finns det gott om utrymme för både familj och vänner att samlas och att duka långbord vid högtider och festliga tillställningar är inga bekymmer. Flertalet fönsterpartier ger ett vackert ljus och rymd till det fina rummet. 

 

Kök

Det öppna och användarvänliga köket har hög standard och inbjuder till matlagning och härliga middagsbjudningar. Den stora köksön erbjuder arbetsyta och sittplatser och härifrån har man en fin överblick över vardagsrummets generösa ytor. Vitvaror i rostfritt utförande med både ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Självklart finns här även diskmaskin, induktionshäll och köksfläkt från Fjäråskupan.
I köksdelens entré finns den gedigna vedspisen i original bevarad som möbel och i samma del av köket finns avlastningsyta med inbyggd vinkyl samt ett nybyggt skafferi.

Trapphall

Den målade trappan i vacker lindblomsgrönt leder oss upp till trapphallen där den maffiga murstocken har tagits fram och tillåts ta plats. Här finns vackra takbalkar och snedtak, allt för att påminna om husets faktiska ursprungsålder. På övre plan har samtliga innerdörrar bytts ut, dörrfoder, lister och snickerier har målats i dova toner - allt med en fingertoppskänsla för färg och form. 

Sovrum

I huset finns tre sovrum, samtliga privat belägna på övre plan och generösa i storlek. Det som i dag används som Master-bedroom har charmiga snedtak och synliga takbalkar. Den platsbyggda förvaringslösningen med sittbänk framför fönstret ger rummet en härlig karaktär och den synliga delen av murstocken som fungerar som dörrpost gör att byggnadsåret åter igen gör sig påmint.
De två andra rummen har gott om utrymme för dubbelsäng eller enkelsäng och skrivbord - perfekta som barn/gästrum eller kontor. Här finns även rymliga platsbyggda garderober som givetvis har målats in i väggfärgen för att fint smälta in i rummen. 

Badrum

Det stora badrummet ligger på entréplanet och renoverades av hantverkare 2020. Stora kakelplattor i vit och grå marmorering på både golv och vägg ger ett exklusivt intryck och den svarta industriväggen som skiljer av duschzonen blir en snygg kontrast till det i övrigt väldigt ljusa badrummet. Här finns gott om plats för familjen eller paret då man slipper trängas framför spegeln och de dubbla handfaten hjälper till att dämpa stressnivåerna på morgonkvisten. 
I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare, bänkyta samt stängd förvaring. 

Wc

På övre plan, lättillgängligt för sovrummen, finns en praktisk wc som renoverades 2014 med kaklade väggar och våtrumsmatta på golv.

Hall

Den inbjudande entrén nås via ett kraftigare takutsprång som ger skydd för både väder och vind. Väl inne möts man av ett slitstarkt och snyggt golv av grå klinker. I de platsbyggda förvaringslösningarna finns gott om plats för jackor, skor, mössor och vantar. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Grå klinker och målade väggar. Platsbyggd och inmålad förvaring. Golvvärme.

Kök
Köksinredning i matt laserad ek från Ballingslöv. Bänkskiva i svart granit samt vitt kakel ovanför bänkytor. Utrustat med kyl och frys med integrerad ismaskin, båda i fullhöjd (Husqvarna), diskmaskin (Cylinda), induktionshäll (Elektrolux), inbyggnadsugn och mikro (Elektrolux) samt fläkt (Fjäråskupan). Platsbyggt skafferi samt vinkyl, den äldre vedspisen finns bevarad som inredningsdetalj men är ej i bruk. Målade väggar och parkettgolv. Dimbara spotlights i tak samt golvvärme.

Vardagsrum
Målade väggar och parkettgolv. Bevarad kakelugn men ej i bruk, dimbara spotlights i tak och golvvärme. 

Badrum
Renoverat via hantverkare 2020. Utrustat med badkar (2022), dusch, dubbla handfat med kommod, väggskåp, spegel, wc-stol, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Dimbara spotlights i tak och golvvärme. 

Sovrum
Parkettgolv och målade väggar, synliga takbalkar samt del av murstock. Platsbyggd förvaring med sittdel. Dimbara spotlights i tak och golvvärme.

Sovrum
Målade väggar och parkettgolv. Platsbyggda garderober 2022. Dimbara spotlights i tak och golvvärme.

Sovrum
Målade väggar och parkettgolv. Platsbyggda garderober 2022, dimbara spotlights i tak och golvvärme. 

Wc
Renoverat 2014, våtrumsmatta på golv och kaklade väggar. Utrustat med handfat med kommod, spegelskåp, väggskåp och wc-stol. Förvaringsdel med hyllplan.

Trapphall
Målade väggar och parkettgolv. Dimbara spotlights i tak och golvvärme. Utgång till terrass.

Övrigt
Renoveringar utförda av nuvarande ägare
2022:
- Garageport
- Anlagt trädgård
- Slipat och oljat alla golv entréplan
- Bytt alla innerdörrar, lister och socklar
- Platsbyggt garderober i kontor och gästrum
- Platsbyggt hallmöbel för förvaring
- Målat alla väggar invändigt
- Platsbyggt skafferi
- Platsbyggt förvaring i vardagsrum och sovrum
- Platsbyggt förvaring samt installerat vinkyl i köket
- Nytt badkar
- Monterat fönsterbrädor invändigt
- Kall- och varmkompost i trädgård
- Rivit och tagit bort förfallen bod
2023:
- Bytt fönsterkasett i kontor till klarglas
- Målat fönsterlister och monterat altandörr till lusthuset
- Staket
- Byggt utekök och möbler till terrassen
- Tagit ner grenar över garage

Läs mer

FastighetUtgångspris
3 650 000 kr

Byggnadsår
1925

Antal rum
5 rum och kök

Boarea
145 kvm

Biarea
18 kvm

Tomt
Area 1285 kvm

Grundläggning
Torpargrund/Källare

Fasad
Mexitegel (trästomme)

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Uppvärmning
Luft/luft värmepump samt direktverkande el via golvvärme.

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt VA, egen brunn för trädgårdsbevattning

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2021-05-21
Energiklass: E

Driftskostnader
43 656 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8453 kr (totalt 52 109)
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Kostander enligt säljarens uppgifter, avser Uppvärmning/hushållsel 32 744 (9 733 kWh/år), VA 9 438 kr/år och Renhållning 1 460 kr/år. Utöver ovan angiven drift och fastighetsskatt har säljaren även en kostnad för hemförsäkring om 6 269 kr/år.

Fastighetsbeteckning
LODJURET 1

Taxeringsvärde
Totalt: 1 127 000 kr
Byggnad: 696 000 kr
Mark: 431 000 kr

Pantbrev
2 890 000 kr

Läs mer