LyckebyGamla Slottsvägen 1H

Välplanerad familjevilla med båtplats och lugnt, fint läge intill Lyckebyån!

Såld
LyckebyGamla Slottsvägen 1H
Nu finns möjlighet att förvärva en välplanerad och rymlig familjevilla i ett lugnt villaområde precis intill Lyckebyån. Huset har en liten, lättskött tomt, tillgång till båtplats och garageplats i gemensam länga. Entréplan består av kök, matplats och vardagsrum i direkt anslutning till varandra, med fin utsikt mot Lyckebyån och utgång till trädgården på husets baksida. Här finns även två sovrum, ett badrum och tvättstuga/groventré. Övre plan består av ett stort allrum, klädkammare, duschrum och ett rymligt sovrum som går att dela av till två mindre sovrum vid behov. Huset har ett vattenburet värmesystem och installerat fibernät för bredband och TV. Fastigheten har även del i en samfällighet med gemensamma grönytor, parkering, sophantering och båtbrygga med badmöjligheter.
Slutpris: 3 500 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Gamla Slottsvägen 1H
  • Område Lyckeby
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 158 kvm
  • Tomtareal 322 kvm
  • Byggnadsår 1981
  • Pris 2 950 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset

Huset byggdes i början av 80-talet i en postmodernistisk stil som var typiskt för detta decenniet och som är populär än idag. Här har samma familj huserat och trivts i 40 år. Planlösningen är modern med kök och vardagsrum i anslutning tillvarandra och med en övervåning som går att anpassa efter livets behov. När barnen är små kan övervåningen vara familjens privata del med sovrum och allrum och när barnen blir äldre kan man skapa ett större föräldrasovrum på entréplan och låta barnen ha övervåningen för sig själva, eller tvärtom. Möjligheterna med huset är många. 

Kök

Det funktionella köket är utformat som ett klassiskt arbetskök men med skillnaden att matplatsen är belägen i bortre änden för att skapa en mer öppen och social planlösning. Köksinredningen är original men luckorna har målats under senare år för att få ett mer modern utseende. Även vitvarorna har bytts ut löpande.

"

Huset har en modern planlösning med kök och vardagsrum i direkt anslutning till varandra och med en övervåning som går att anpassa efter livets behov

"

Vardagsrum

Vardagsrummet är mittpunkten på husets nedre plan. Här finns gott om plats för familjen att umgås och från fönstren mot söder har man fin utsikt över Lyckebyån. Härifrån når man även trädgården på husets baksida. 

Allrum

På övre plan finns ett stort allrum med fin utsikt över Lyckebyån och med takfönster som ger extra ljusinsläpp till rummet, Allrummet går med fördel att dela av vid behov av fler sovrum.

Sovrum

Idag har huset 3 sovrum - ett stort föräldrasovrum på övre plan och två sovrum på nedre plan. Samtliga rum är belägna mot norr vilket gör att man slipper både morgon- och kvällssolen. Det stora sovrummet på övre plan går att dela av till två mindre sovrum vid behov, eller varför inte skapa ett lyxigt master bedroom med walk-in-closet. För den stora familjen finns även möjlighet att dela av allrummet för att skapa ytterligare två sovrum. Totalt möjliggör detta 6 sovrum.

"

För den stora familjen finns möjlighet att anpassa planlösningen och skapa totalt 6 sovrum

"

Bad/Tvätt

Badrummet på nedre plan är original från byggåret och rymligt med bra förvaring. På övre plan finns ett  modernt duschrum som är renoverat under senare år. I tvättstugan/groventrén på nedre plan finns både tvättmaskin och torktumlare, ett äldre torkskåp som är ur funktion men som fungerar utmärkt till att hänga upp nytvättade kläder, en praktisk arbetsyta för att vikning och sortering av tvätt samt en tvättho där man kan tvätta av leriga skor. 

Hall

Entréhallen har ett praktiskt och lättskött klinkergolv samt öppen förvaring som går att bygga in i garderober vid behov.

"

Tomten är lättskött med en liten gräsyta för lek och en stenlagd uteplats i söderläge med utsikt över Lyckebyån

"

Tomt

Tomten är strax över 300 kvm med en plan och lättskött gräsyta på baksidan och en stenlagd uteplats i söderläge. Även på framsidan finn en liten gräsyta och längs husets östra sida löper en bred stenlagd gång. På framsidan finns ett förråd med plats för cyklar och trädgårdsredskap. På baksidan med utsikt mot ån finns en verkstadsbod, perfekt för den händige som gillar att snickra och fixa i lugn och ro. Här finns alla verktyg man behöver och lite till, och allt ingår i köpet. Och är man inte så mycket för att snickra kan man göra om boden till något annat passande. Även här finns många möjligheter. 

Område

Området består av 15 kedjehus belägna längs med en lugn villagata. Varje hus har en egen parkeringsplats i någon av de två garagelängorna och båtplats vid de gemensamma bryggorna i Lyckebyån. I anslutning till garagen finns även gemensam sopsortering, vilket är mycket uppskattat hos de boende i området då man slipper hålla reda på tömningsdagar och ha egna sopkärl som ska förvaras på tomten. Det finns även gemensamma tunnor för trädgårdsavfall samt trimmer och gräsklippare som man kan låna. I mitten av området finns en gemensamma grönyta som kan nyttjas till lek, spel och andra aktiviteter.

Här bor du bekvämt nära all tänkbar service såsom köpcenter, restauranger, vårdcentral, förskolor, skolor, träningsanläggning och grönområden!

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Klinkergolv och öppen klädförvaring.

Kök
Kök med laminatgolv, originalinredning med målade luckor, spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum
Parkettgolv och utgång till trädgården på husets baksida. 

Tvätttstuga/groventré
Våtrumsmatta, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp (ur funktion), tvättho, varmvattenberedare och garderob. 

Badrum
Våtrumsmatta och kakel, badkar, tvättställ, WC och linneskåp.

Sovrum 1
Laminatgolv och två garderober.

Sovrum 2
Parkettgolv och två garderober.

Allrum
Laminatgolv.

Klädkammare

Duschrum
Våtrumsmatta, våtrumstapet, tvättställ, WC och dusch med infällbara glasdörrar. Renoverat 2011.

Sovrum 3
Laminatgolv.

Läs mer

FastighetUtgångspris
2 950 000 kr

Byggnadsår
1981

Antal rum
5 rum och kök

Boarea
158 kvm

Tomt
Area 322 kvm

Grundläggning
Krypgrund

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Plåtarbete
Lackerad plåt

Uppvärmning
Elpanna (vattenburet värmesystem)

Ventilation
Mekanisk frånluft

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2021-09-09
Energiklass: E
Energiprestanda: 73 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
40 740 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8524 kr (totalt 49 264)
Antal personer i hushållet: 2

Fastighetsbeteckning
SLOTTSÄNGEN 8

Taxeringsvärde
Totalt: 2 317 000 kr
Byggnad: 1 251 000 kr
Mark: 1 066 000 kr

Pantbrev
1 780 500 kr

Servitut/Samfälligheter
Samfällighet KARLSKRONA LYCKEBY S:4
Last: Ledningsratt svagström

Övrigt
Tillträde kan ske i början av januari eller enligt överenskommelse.
 
Alla fastigheter i samfällighetsföreningen har tillgång en egen båtplats vid den gemensamma bryggan. Kostnaden för båtplatsen är f.n. 400 kr/år.
 
Garageportarna kommer bytas ut framöver (bekostas av samfälligheten).
 
Renoveringsbehov av tvättstugan föreligger. 
 
Nya taxeringsvärdet för 2021 uppgår till totalt 3 650 000 kr.


Läs mer