LyckebyFridhemsvägen 26

Inflyttningsklar villa på återvändsgata med bra läge i Lyckeby!

LyckebyFridhemsvägen 26
I Lyckeby finns denna vackra och välskötta villa med bra läge på återvändsgata. Detta är ett hem för dig som inte vill börja med att renovera utan bara vill flytta rakt in och njuta! Huset fördelar sig över ett entréplan om 115 kvm (enligt uppmätning energideklaration) som inrymmer kök med öppen social planlösning mot matplats och vidare vardagsrum, tre stycken bra sovrum och ett bad-och duschrum. Källaren är i mycket gott skick och här finns ett gästrum/hobbyrum, duschrum, förvaringsmöligheter och pannrum. Runt huset finns två trädäck med söder/västerläge med sol större delen av dagen. Huset omgärdas av en välhållen trädgård med fina stensättningar, planteringar, fruktträd och ändå gott om plats för avkoppling och lek. Ekonomiskt och energisnålt vattenburet uppvärmningssystem. Fiber finns installerat. Huset är besiktigat och dolda fel-försäkrat.
Utgångspris: 3 400 000 kr
Budgivning pågår
Högsta bud: 3.225.000 kr
Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt 3.225.000 kr 2 2022-07-01 08:23 3.200.000 kr 4 2022-07-01 08:19 3.025.000 kr 2 2022-07-01 08:16 3.000.000 kr 3 2022-07-01 08:14 2.975.000 kr 2 2022-07-01 08:12 2.950.000 kr 3 2022-07-01 07:08 2.925.000 kr 2 2022-06-21 18:26 2.900.000 kr 1 2022-06-15 10:46

Snabbfakta

  • Adress Fridhemsvägen 26
  • Område Lyckeby
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 4
  • Boarea & biarea 110 + 52 kvm
  • Tomtareal 1008 kvm
  • Byggnadsår 1937 tillbyggt 2002
  • Pris 3 400 000 kr

Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Vackert och välskött hus som uppfördes 1937 av Birger Steinback och efter det kallades "Stenbacka". Huset har genom åren löpande renoverats och byggts ut. Huset har en vit stående träpanel som troligen är från 1937, med rätt färg och omsorg är den otroligt hållbar. 2002 byggdes huset ut mot baksidan med två sovrum, ett vardagsrum och trädäck. I samband med den tillbyggnaden byttes taket på den äldre huskroppen samt så dränerades den med platonmatta. År 2009 tilläggsisoleras den äldre huskroppen och får nya 3-glasfönster. Huset har två bra trädäck i söder respektive västerläge och här har man sol större delen utav dagen. 

Huset omgärdas av en välskött trädgårdstomt med fina stensättningar, rabatter, buskar och diverse fruktträd. Här finns gott om plats för både avkoppling och lek. 
Uppfarten stenlades och här ryms 3-4 bilar. Jämte uppfarten finns en laddbox installerad. 
På baksidan finns en mindre slänt perfekt som pulkabacke på vintern. Nedanför denna står en enklare bod praktiskt för att förvara trädgårdsredskap. 

Elen i huset är gjord 2002 (tillbyggnad) och 2009 i den äldre huskroppen. Fiber finns installerat. 

Uteplatser

Runt huset finns två stycken bra trädäck i soligt söder- och västerläge. Här har du sol större delen utav dagen till senare kväll på sommaren innan den går ner. I anslutning till entrén finns ett av trädäcken och här finns plats för matbord, solsängar och grill.
Det andra trädäcket nås från vardasrumsdelen och har också gott om plats för matbord, loungmöbler eller dyligt. 

"

Ett hem för dig som inte vill börja med att renovera utan bara kunna flytta rakt in och njuta

"

Hall

Öppna den fina smidesgrinden och följ stengången fram till denna pampiga entré. Välkommen in i hallen där man direkt upplever husets öppna ytor. Hallen är fint iordning med ett slitstarkt klinkergolv och plats för avhängning vid den platsbyggda hatt- och skohyllan som matchar tapetens gröna färg. Längre fram i hallen går att möblera med ett skrivbord eller extra förvaring.

Vardagsrum

Husets vardagsrum ligger i den tillbyggda delen som har ett härligt ljusinsläpp från flera fönsterpartier i två väderstreck. Vardagsrummet ligger med öppen social planlösning mot matplats och kök samt finns utgången till ett av husets trädäck. Här går att möblera på flera olika sätt med större soffgrupp och fåtöljer eller mindre soffa och matbord för den som önskar. 

"

En planlösning utformad för socialt umgänge där du kan förbereda maten samtidigt som du umgås med familj och vänner

"

Kök

Kvalitétskök från märket HTH med en ljusgrå lucka och svart stenskiva. Köket är välutrustat med vitvaror i rostfritt som bl.a. induktionhäll, diskmaskin, integrerad ugn och mikro. Köket renoverades 2009 och har under förra året fått en uppfräschning med omlackade luckor, nya knoppar, ny tapet, utbytt diskmaksin och kyl/frys. Mellan kök, matplats och vardagsrum är det öppna ytor och vill du socialisera medans du förbereder maten går det alldeles utmärkt.
Matplatsen får sin naturliga plats vid fönstret som nuvarande ägare monterat för extra ljusinsläpp. Här ryms ett stort matbord med gott om plats för hela familjen eller vännerna. I anslutning till matplatsen finns en fin täljstenskamin som är godkänd för eldning. 

"

Kvalitétskök från märket HTH med svart stenskiva och välutrustat med vitvaror i rostfritt

"

Sovrum

Husets tre sovrum finns samtliga på entréplan men på källarplan finns ett gästrum alternativt ett hobbyrum om man önskar fler. Master bedroom ligger i först i ordningen och har gott om plats för en rejäl säng. Här finns en hel garderobsvägg med fin inredning och förvaring som ingår i huset. De andra två sovrummen finns i den tillbyggda delen och passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Plats för förvaring finns även här. 

"

Generösa helkaklade badrum med bra utrustning, ett på varje plan och komfort som golvvärme

"

Badrum

Från hallen nås ett rejält helkaklat badrum som renoverades 2013 med smakfulla materialval. Detta är bra utrustat med bl.a. badkar, takdusch med glasväggar och dubbelkommod. Det finns också bekvämligheter och komfort som handdukstork och golvvärme. Vid badkaret finns inbyggda hyllor som blir en fin detalj på väggen. 
På källarplan finns ytterligare ett helkaklat badrum, detta utrustat med bl.a. dusch, handdukstork och golvvärme. 

Tvättstuga

Tvättstugan finner vi på källarplan som har tvättmaskin och torktumlare. Här finns gott om plats för att hänga upp tvätt men också bänkytor, förvaring och ho. 

"

En källare i gott skick med flera praktiska utrymmen

"

Källarplan

Går vi trappan ner från hallen når vi källaren som är i gott skick. Först har vi en möblerbar trapphall som leder oss till pannrummet eller vidare till resten utav källaren. I pannrummet finns pelletspannan med automatisk matning och det räcker att ladda den två ggr/år. I källaren finns ett genomgångsrum som kan användas som ett extra sovrum, kontor eller hobbyrum. Vi går genom tvättstugan och kommer ut till den tillbyggda delen. Här finns en groventré som leder ut till trädgården vilken är praktisk om man har utfört trädgårdarbete och har smutsiga arbetskläder. Jämte denna finns en matkällare. I källaren finns även det andra badrummet. Källaren är 67 kvm enligt uppmätning vid energideklarationen. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Hallen har ett grått klinkergolv och en fin tapet i grönt och beige. Platsbyggd hatthylla och skoställ. Längre fram i hallen går det att möblera med t.ex. ett skrivbord eller extra garderober. Här ligger ett ekparkettgolv och väggarna är vita. 

Vardagrum
Vardagsrummet har ett ekparkettgolv och vita väggar. Utgång till trädäck. 

Kök
Köket är från märket HTH och renoverades i sin helhet 2009. En omlackning av luckorna, byte av knopparna och tapetsering gjordes 2021. Köket har en ljusgrå lucka, svart stenskiva och vitt kakel över bänk.
Utrustning är induktionshäll, spisfläkt, diskmaskin (-18), kombinerad kyl/frys (-20), integrerad ugn och mikro. Spotlights i tak. Fönstret vid matplatsen monterade nuvarande ägare 2016. Ekparkettgolv, tapet i grön/beige färg samt vita väggar. 

Sovrum
Master bedroom har ekparkettgolv och vita väggar. Här finns en hel garderobsvägg med fin inredning som ingår i försäljningen. 
Sovrum 2 har ett ekparkettgolv och en mönstrad rosa/vit tapet. 
Sovrum 3 har ett ekparkettgolv och en ljus grön färg på väggen. 

Badrum
Badrummet på entréplan renoverades 2013. Detta är utrustat med wc-stol, badkar, handdukstork (vatten och el), dubbla tvättställ med dubbelkommod, spekel med belysning, väggskåp, takdusch med infällbara glasväggar, golvvärme och spotlights i tak. Helkaklat i brunt och vitt. 
Badrummet i källaren är också helkaklat och är utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegel, väggskåp, dusch med skjutbara duschväggar, handdukstork och golvvärme. Nuvarande ägare har målat golvet i grått och enstaka plattor på vägg i grått. Övrigt är väggarna i en beigemelerad platta. 

Tvättstuga
Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Siemens båda från 2009. Här finns gott om arbetsyta, förvaring och en ho med kallvatten. På golvet ligger ett nylagt klinkergolv och väggarna är vita. 

Källarplan
Källarplan inrymmer pannrum med en pelletspanna. Denna har en automatisk matning och räcker att den laddas två ggr/år. Trapphallen har ett nylagt klinkergolv i ljusgrått och vita väggar. 
Gästrum/hobbyrum har ett nylagt klinkergolv i ljusgrått och vita väggar i träpanel. 
Groventré/matkällare har betonggolv och har delvis målade väggar. 
Matkällaren leder oss vidare till de båda krypgrunderna under den tillbyggda delen. 

Övrigt
Renoveringar tidigare ägare:
2002 - Tillbyggnad, dränering av äldre huskropp
2009 - Nytt kök med inredning och vitvaror, nya golv, ny el, tilläggsisolering och nya fönster i äldre huskropp
2013 - Badrum entréplan, ny altan framsida SioX behandlad 2014
 
Renoveringar nuvarande ägare:
2016 - Öppnat upp och satt in fönster vid matplats, installerat fiber
2017 - Tagit bort skärmtak över trädäck långsida, satt dit ny hängränna och stuprör, målat fasad
2018 - Målat fasad, ny diskmaskin
2019 - Stensättning infart, målat barnrum
2020 - Tapetserat hall och platsbyggt hatthylla, tapetserat kök/matrum, ny kyl/frys, målat ytterdörr, behandlat altan med SioX, installerat laddbox, målat masterbedroom
2021/2022 - byggt staket framsida, ytskikt (golv väggar) källare.
Läs mer

FastighetUtgångspris
3 400 000 kr

Byggnadsår
1937 tillbyggt 2002

Antal rum
4 rum och kök

Boarea
110 kvm

Biarea
52 kvm

Tomt
Area 1008 kvm

Grundläggning
Källare/krypgrund

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas(entréplan -02/-09)

Plåtarbete
Lackerad plåt

Uppvärmning
Pelletspanna, täljstenskamin

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2022-06-02
Energiklass: C
Energiprestanda: 114 kwh/kvm och år

Driftskostnader
39 048 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8874 kr (totalt 47 922)
Antal personer i hushållet: 4
Kommentar: Fördelning: EL: 14 000 kr/år (7947 kwh varav 1500 kwh går till laddning av elbil). VÄRME: 8 740 kr/år, VA: 8 000 kr/år, SOTNING: 1 100 kr/år, RENHÅLLNING: 2 436 kr/år, FÖRSÄKRING: 4 764 kr/år.

Fastighetsbeteckning
GLOXINIAN 2

Taxeringsvärde
Totalt: 2 055 000 kr
Byggnad: 1 354 000 kr
Mark: 701 000 kr

Pantbrev
1 500 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Last: Avtalsservitut
Last: Avtalsservitut ledning mm

Läs mer