TrossöFortifikationsgatan 11A

Stor 2:a högst upp i huset med inglasad balkong i söderläge och havsutsikt!

Såld
TrossöFortifikationsgatan 11A
Högst upp på våning fem av fem finner ni denna rymliga tvåa med inglasad balkong i strålande söderläge och med utsikt över stadens takåsar och havet mot Aspö. Här bor du endast ett stenkast från stortorget och centrums fulla utbud men ändå med en avskildhet då hela bostaden vetter mot föreningens lugna och skyddade gård. Populär förening med låga avgifter och god ekonomi. Garage och hiss finns.
Slutpris: 1 860 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Fortifikationsgatan 11A
  • Område Trossö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 2
  • Boarea & biarea 67 kvm
  • Pris 1 550 000 kr
  • Månadsavgift 3 150 kr
  • Våningsplan 5 av 5

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Balkong

Allra högst upp på våning fem av fem på den inglasade balkongen startar utomhussäsongen tidigt och fortsätter en bra bit in på höstkanten. Här kan du slå dig ner i soffan och njuta av en kopp kaffe en krispig vårdag eller ett glas vin i solen en sommardag. Att du dessutom har fantastisk utsikt över stans takåsar och havet gör inte det hela sämre.
Den mjuka mattan ger en ombonad och härlig myskänsla och glaspartierna går att öppna för den som önskar. Om man någon gång blir mätt på solen finns här även rullgardiner som går att hissa ner. 

"

Den inglasade balkongen inbjuder till underbara dagar från tidig vår till sena hösten!

"

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med gott om utrymme för både matplats och soffgrupp. Här kan man i lugn och ro njuta av lugnet som ges av att bo högst upp i ett hus och med en fantastisk utsikt över stans takåsar och havet. På golvet ligger en vacker holländsk parkett i original och väggarna är ljusa. 

"

Vardagsrummet är rymligt och har gott om plats för middagsbjudningar och social samvaro!

"

Kök

Det rymliga arbetsköket har en äldre skåpinredning och rutmönstrad matta på golvet. Inredningen är målad i en sober grå nyans och beslagen har bytts ut. Utrustat med spis, fläkt och en kombinerad kyl/frys och vid fönstret finns plats för matbord. För den som önskar och vill finns här stora möjligheter att sätta sin egen prägel på ett nytt kök. Kanske finns det möjlighet att öppna upp mot vardagsrummet och få en modern öppen planlösning? Kanske är du i behov att mängder av förvaring eller älskar du köksöar? 

Sovrum

De mörkare blågrå väggarna ger sovrummet en ombonad känsla och här finns gott om plats för en dubbelsäng och sängbord. På golvet ligger en fin ekparkett, precis som i hallen och utanför sovrummet finns en generös garderobsvägg med mängder av förvaringsmöjligheter. 

Hall

Högst upp, en trappa upp från hissens fjärde plan, nås bostadens entrén. Här finns utrymme för avhängning samt en garderob. Längre fram finns en möblerbar del av hallen som med fördel kan utnyttjas som kontorsdel eller läshörna. För den som anser att den inre korridoren med generös förvaring inte räcker, kan man även nyttja utrymmet för ytterligare förvaringslösningar. Att vindsförrådet också finns lättillgängligt på samma våningsplan är inte heller helt fel. 

Badrum

I anslutning till sovrummet finns ett helkaklat duschrum som renoverades i samband med stambytet 2010. Hög standard med kakel och klinker i grått och vitt samt toppmatad tvättmaskin för de vardagliga behoven. Behöver man stortvätta finns två fräscha gemensamma tvättstugor i C-uppgången. 

Förening

Brf Hjulhammar är en mycket populär och välskött förening med låga avgifter, god ekonomi och flertalet stora arbeten utförda. Här bor du endast ett stenkast från stortorget men samtidigt med ett lugnt och skyddat läge då samtliga fönster vetter mot innergården. I föreningen finns bland annat två innergårdar, gästlägenhet och garage. 

Här bor du mitt i stadskärnan med närhet till affärer, restauranger och nöjesliv men även till fina grönområden och Stumholmens badplats.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Entré med plats för avhängning samt en garderob. Möblerbar hall samt korridor med flera garderober. Ekparkett och ljusa väggar.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med originalparkett. Plats för både soffgrupp och matplats. Utgång till stor inglasad balkong i sydväst läge. 

Balkong
Inglasad balkong med utsikt över takåsar och hav. Plats för mindre soffgrupp eller loungemöbel. Balkongtillägg om 300 kr är inräknat i angiven månadsavgift. 

Kök
Arbetskök med plats för matbord. Utrustat med spis, fläkt samt kombinerad kyl/frys (-19). Bänkskiva i marmor, trä och rostfritt, kakel ovanför bänk. Äldre köksinredning som målats.

Sovrum
Stort sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng. Målade väggar och ekparkett.

Badrum
Helkaklat och stambytt 2010. Duschhörna med infällbara glasdörrar, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp, vägghängd wc, golvvärme samt toppmatad tvättmaskin (-17). 

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
1 550 000 kr

Antal rum
2 rum och kök

Boarea
67 kvm

Våning
5 av 5. Hiss finns.

Balkong
Inglasad balkong

Förråd
Vindsförråd

Månadsavgift
3 150 kr inkl. Värme, Vatten & Avlopp, Renhållning, Kabel-TV och Balkongtillägg

Driftskostnader
3 600 kr/år
Antal personer i hushållet: 2

Andelstal
Andel i föreningen: 0.4975%
Andel av årsavgift: 0.61279%

Lägenhetsnummer
Föreningen: 93
Skatteverket: 1601

FöreningenNamn
Hjulhammar

Byggnadsår
1961

Fönster
3-glas

TV/Bredband
Com hem, Stadsnät

Energideklaration
Utförd 2019-05-03
Energiklass: E

Pantsättningsavgift
473 kr/pantbrev

Överlåtelseavgift
1183 kr
Betalas av köparen

Antal lägenheter
94 (varav 1 hyresrätt)

Antal lokaler
16

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns två tvättstugor med tillhörande tork- och strykrum, gästlägenhet för 5 personer, samlingslokal/festlokal, barnvagnsförråd, cykelställ samt garage.

Parkering
Föreningen har ett stort parkeringsgarage med 94 bil/mc-platser. Separat kösystem tillämpas. Garaget har fjärrkontroll till portarna och här finns även tillgång till spolplattor med högtryckstvätt.
I området finns boendeparkering och kommunala parkeringsplatser. Kostnaden för boendeparkering är 150 kr/månad.

Planerade och utförda renoveringar
-19 Dörrautomatik
-18 Balkongbygge samt fasadrenovering
-13 Takrenovering
- 10 Stambyte/badrumsrenovering, elsanering samtliga lgh, målning samt elbyte trapphus
-08 Installation fjärrvärme

Planerade renoveringar: Renovering av innergårdar samt tätskikt till garage

Övrigt
Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Läs mer