FäjöFäjö Västra 22

Havsnära på natursköna Fäjö!

FäjöFäjö Västra 22
Med ett underbart läge, endast ett stenkast från havet, ligger Fäjö Västra 22. Med öppen social planlösning, renoverat kök och hela 5 sovrum finns här plats för hela familjen. Inglasat uterum och öppet trädäck med vedeldad badtunna, fint orangeri och stort dubbelgarage. Kommunalt VA och fiber. Bara ett par meter bort ligger havet där egen båtplats finns. Här bor du med lugnt och lantligt läge med både hav och skog inpå knuten. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.
Utgångspris: 4 300 000 kr
Budgivning pågår
Högsta bud: 4.795.000 kr

Snabbfakta

  • Adress Fäjö Västra 22
  • Område Fäjö
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 7
  • Boarea & biarea 162 + 42 kvm
  • Tomtareal 2067 kvm
  • Byggnadsår 1987, tillbyggt -93
  • Pris 4 300 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Fäjö Västra 22 är vackert beläget, nära havet, en bit ner från den grusade vägen men samtidigt nära bron över till fastlandet. Huset som uppfördes 1987 byggdes till redan -93 och utökades då med ytterligare sovrum och ett nytt badrum. Sedan dess har huset löpande underhållits, 2009 installerades kommunalt VA och 2017 renoverades köket. 

Tomten ger utrymme för lek och bus och uppe på trädäcket kan man njuta av havsutsikt, en middag i uterummet eller ett dopp i den vedeldade badtunnan. Badrocksavstånd ner till brygga med båt- och badmöjlighet - perfekt för både vinterbadare och varma sommardagar! På tomten finns även ett stort dubbelgarage, diverse förrådsbodar, ett mindre växthus och ett fint orangeri. 

 

Uteplatser

Från husets vardagsrum nås ett större inglasat uterum med gott om plats för umgänge och avkoppling. Här kan man njuta i loungegruppen med en svalkande dryck, äta middag vid bordet eller plocka vindruvor från den stora plantan. Skjutpartier delar av mot ett öppet trädäck där solstolarna har gott om plats och den vedeldade tunnan inbjuder till ett avkopplande dopp. Från både trädäck och uterum har man en fin glimt ner mot havet och solnedgångarna. 

Kök

Det öppna köket renoverades 2017 och försågs då med helt ny inredning i vitt från Ikea. Kyl och frys i fullhöjd, ugn och mikro i bekväm arbetshöjd och integrerad diskmaskin. Här finns gott om både förvaring och arbetsyta och plats för ett rejält matbord. 
I den ursprungliga planlösningen delades kök och allrum av med en spaljé. Denna är numera borttagen och ett nytt golv har lagts i hela utrymmet. För den som drömmer om en stor köksö finns här ett ypperligt tillfälle att utöka köket med en sådan. Då finns fortsatt generösa ytor kvar för matbord och vitrinskåp vid burspråket. 

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och dess tidigare allrum. Här finns en vacker Cronspis och utgång till det inglasade uterummet.
I dagsläget används rummet som matsal men kan med fördel möbleras med soffgrupp, fåtöljer och tv-möbel. 

Sovrum

I huset finns fem stycken bra sovrum som ligger samlat i ena delen av huset. Master-bedroom är något större och har gott om förvaring och plats för dubbelsäng. De övriga rummen är generösa i storlek och passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.  

Badrum

De större badrummet ligger i nära anslutning till husets sovrum och detta uppfördes -93 i samband med att huset byggdes till. Helkaklat med golvvärme och utrustat med badkar. Duschrummet nås från groventrén där även tvättstugan hittas. 

Hall

Välkomnande entréhall via en en klinkerförsedd veranda med intilliggande trädäck. I hallen finns med gott om plats för hela familjens jackor, mössor och vantar. 

Tvättstuga

Tvättstugan finner vi tillsammans med groventrén som nås via köket. Här finns, förutom tvättmaskin och torktumlare, det mindre duschrummet, varmvattenberedaren, värmesystem och plats för avhängning. 

Brygga

Fäjö är en underbart mysig ö endast fem minuters bilväg från Lyckeby. Här finns både skogen och havet alldeles runt hörnet och endast ett stenkast från huset ligger denna fina brygga. Fina badmöjligheter finns inom promenadavstånd och inom cykelavstånd finns Knipehalls badplats.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Hall med avhängning. Ekparkett på golv, bröstpanel i pärlspont och tapetserade väggar. 

Kök
Köksinredning från Ikea, renoverat 2017. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd (-16) , inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt fläkt med värmeväxlare. Ekparkett på golv och tapetserade väggar. 

Vardagsrum
Vardagsrum med ekparkett och tapetserade väggar. Vacker Cronspis samt utgång till inglasat uterum. 

Uterum
Större inglasat uterum som nås från vardagsrum. Enklare glaspartier åt väster och skjutpartier mot öppet trädäck med badtunna. 

Sovrum
Sovrum med plastmatta och tapet. Utrustat med en garderob. 

Sovrum
Sovrum med plastmatta och tapet. Två garderober.

Sovrum
Sovrum med ekparkett och tapet. Tre garderober. 

Sovrum
Sovrum med plastmatta och tapet. Utrustat med tre garderober. 

Sovrum
Sovrum med plastmatta och tapet. 

Badrum
Helkaklat badrum, byggt -93. Utrustat med badkar, handfat med kommod, wc-stol och handuksstork. Elektrisk golvvärme. 

Duschrum
Duschrum från -87 med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med dusch, handfat och wc-stol. 

Tvättstuga
Tvättstuga med våtrusmatta och våtrumstapet, utrustat med tvättmaskin (-19) och torktumlare. Varmvattenberedare (-17) samt värmesystem (luftburen elvärme, styrs via köksfläkt). 

Läs mer

FastighetUtgångspris
4 300 000 kr

Byggnadsår
1987, tillbyggt -93

Antal rum
7 rum och kök

Boarea
162 kvm

Biarea
42 kvm

Tomt
Area 2067 kvm

Grundläggning
Krypgrund, källare

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Uppvärming
Luftvärme, direktverkande el, braskamin.

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Egen brunn finns för trädgårdsbevattning.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2021-12-02
Energiklass: E
Energiprestanda: 83 kwh/kvm och år

Driftskostnader
28 500 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8524 kr (totalt 37 024)
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Kostnader enligt säljarnas uppgifter, avser uppvärmning, hushållsel, VA, renhållning och sotning. Utöver angiven drift har säljaren även en årskostnad för hemförsäkring om 3 250 kr.

Fastighetsbeteckning
FÄJÖ 1:128

Taxeringsvärde
Totalt: 2 525 000 kr
Byggnad: 1 740 000 kr
Mark: 785 000 kr

Pantbrev
2 164 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA FÄJÖ GA:6
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA FÄJÖ GA:3
Last: Avtalsservitut
Last: Avtalsservitut
Last: Avtalsservitut område mm
Last: Avtalsservitut kraftledning
Förmån: Officialservitut båtplats
Förmån: Officialservitut avlopp vändplats väg

Läs mer