FäjöFäjö 81

Inflyttningsklart på vackra Fäjö med havsnära läge!

Såld
FäjöFäjö 81
Med ett underbart läge, endast ett stenkast från havet, ligger denna trevliga familjevilla som de senaste åren genomgått omfattande renoveringar. Öppen social planlösning, tre sovrum och två fina helkaklade badrum. Stort trädäck i sydvästläge med vedeldad badtunna samt fristående gästhus/kontor. Här bor du med lugnt och lantligt läge med både hav och skog inpå knuten. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.
Slutpris: 4 800 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Fäjö 81
  • Område Fäjö
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 130 + 91 kvm
  • Tomtareal 1251 kvm
  • Byggnadsår 1984
  • Pris 4 300 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Fäjö 81 ligger vackert upphöjt och fint avgränsat med en stenmur från den grusade vägen. Tomten ger utrymme för lek och bus och uppe på trädäcket kan du njuta av både sol, havsutsikt och ett dopp i den vedeldade badtunnan. Huset har de senaste åren genomgått omfattande renoveringar såsom tak- fönster- och fasadbyte, dränering, ändrad planlösning invändigt, ny el, nytt kök, badrum osv. Här finns även ett fristående gästhus med förrådsdel som byggdes så sent som förra året. 

Uteplatser

Från vardagsrum och kök nås ett generöst trädäck med gott om plats för både umgänge och avkoppling. Här kan du sitta och njuta i loungegruppen med ett glas vin, äta middag vid bordet eller ta ett avkopplande dopp i den vedeldade badtunnan. Runt hela trädäcket löper ett glasräcke för inte skymma den fantastiska utsikten mot ekarna och havet som glimmar på andra sidan vägen. 

Kök

Det öppna och användarvänliga köket har hög standard och inbjuder till matlagning och härliga middagsbjudningar. Den stora köksön erbjuder arbetsyta och sittplatser och härifrån har man en fin överblick över matplats, uteplats och vardagsrum. Vitvaror i rostfritt utförande med både ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Självklart finns här även diskmaskin, induktionshäll och köksfläkt från Thermex. Vid matplatsen finns det gott om utrymme för både familj och vänner och härifrån kan man njuta av solnedgången som speglar sig i vattnet på andra sidan vägen. 

Vardagsrum

Med en öppen och luftig planlösning är detta definitivt en bostad för den som gillar att umgås med familj och vänner. Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och här finns även utgång till det stora trädäcket, perfekt för social samvaro. Rummet får en naturlig avdelare med hjälp av en större eldstad som kan åtnjutas från både soffgrupp som matbord.

Allrum

Nedanför trappan möts vi av ett härligt allrum med plats för lek och bus. Den mjuka heltäckningsmattan ger rummet en mysig ombonad känsla och hjälper även till att dämpa ljudet från springande och hoppande barnfötter.

Hall

Välkomnande entréhall med slitstark klinkers och gott om plats för jackor, mössor och vantar. Ljust och luftigt och utrymme finns för extra förvaringslösningar såsom garderober eller byråer för den som önskar. 

Sovrum

I bostaden finns tre sovrum varav det ena har gott om utrymme för dubbelsäng och en generös gå-in garderob med skjutdörrar. Alla sovrum har fönster åt nordost, perfekt för ett svalare klimat och en godare nattsömn. 

Badrum

Här finns två badrum med hög standard och tidlösa färg-och materialval. Spotlights i tak, kakel och klinker och vattenburen golvvärme. Det stora badrummet, som ligger centralt placerat på entréplanet, har ett härligt badkar och badrummet nere i anslutning till allrummet, har en duschhörna med infällbara glasdörrar. 

Tvättstuga

En av många fördelar med souterränghus är att man lätt kan nå bostadens nedre våning från markplan och här har tvättstugan strategiskt placerats i samband med groventrén. Här finns generös arbetsyta för tvätthantering, förvaring för sänglinnen och givetvis slitstark klinkers på golv som står emot både leriga barnkläder och gummistövlar. Tvättmaskin och torktumlare är placerade i ergonomisk arbetshöjd och härifrån finns även direktaccess till garaget. 

Gästhus

På tomten finns ett praktiskt gästhus som byggdes så sent som förra året. Här kan du med fördel låta familj eller vänner bo över utan att ni behöver störa varandra mer än nödvändigt. Gott om plats för dubbelsäng och självklart finns här en egen liten uteplats i västerläge. Idag används huset som kontor och försedd med luft/luft värmepump. I anslutning till gästhuset finns ett större förråd samt en mindre uteplats i österläge med härlig morgonsol. 

Område

Fäjö är en underbart mysig ö endast fem minuters bilväg från Lyckeby. Här finns både skogen och havet alldeles runt hörnet och endast ett stenkast från huset ligger denna fina brygga. Fina badmöjligheter finns inom promenadavstånd och inom cykelavstånd finns Knipehalls badplats. 

Lugnt och lantligt läge med både havet och skogen alldeles runt hörnet. 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Entréhall med plats för avhängning. Målade väggar och grå klinker på golv. 

Kök
Köksinredning i vitt och valnöt från Ikea. Bänkskiva i laminat, stänkskydd i glas. Rostfria vitvaror och integrerad diskmaskin. Kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn och mikro och induktionshäll från Siemens, fläkt från Thermex och diskmaskin från Electrolux. Stor köksö med sittplatser samt plats för matbord. Målade väggar och vit mattlackad ekparkett. 

Vardagrsum
Stort vardagsrum som delas av från köket med eldstad och matplats. Gott om utrymme för soffgrupp, stora fönsterpartier och utgång till trädäck. Målade väggar och vit mattlackad ekparkett. 

Sovrum
Generöst Master-bedroom med plats för dubbelsäng och större gå-in garderob med skjutdörrar. De andra två sovrummen passar perfekt som barn- eller gästrum och har plats för enkelsäng och skrivbord. I samtliga rum ligger en vit mattlackad ekparkett

Badrum
Helkaklat badrum på entréplan med spotligths i tak och vattenburen golvvärme. Utrustat med wc-stol, badkar, handfat med kommod, spegelskåp och högskåp. Duschrum på souterrängplan med kakel och klinkers. Utrustat med duschhörna med infällbara glasdörrar, handfat med kommod, spegelskåp och wc-stol.  

Allrum
Allrum med heltäckningsmatta samt målade väggar.

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med groventré. Direktaccess till garage. Målade väggar och slitstark klinker. Gott om arbetsyta och förvaring, utrustat med tvättmaskin och torktumlare (Bosch 2015). 

Läs mer

FastighetUtgångspris
4 300 000 kr

Byggnadsår
1984

Antal rum
5 rum och kök

Boarea
130 kvm

Biarea
91 kvm

Tomt
Area 1251 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Trä -2017

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor -2017

Fönster
3-glas -2015

Uppvärming
Frånluftsvärmepump -2015

Ventilation
Frånluft via frånluftsvärmepumpen (FX)

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Driftskostnader
33 804 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8524 kr (totalt 42 328)
Antal personer i hushållet: 4
Kommentar: Kostnader enligt säljarnas uppgifter, avser uppvärmning/hushållsel (inkl. gästhus), VA, renhållning, sotning, hemförsäkring och samfällighet

Fastighetsbeteckning
FÄJÖ 1:125

Taxeringsvärde
Totalt: 2 247 000 kr
Byggnad: 1 801 000 kr
Mark: 446 000 kr

Pantbrev
2 900 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA FÄJÖ GA:6
Last: Avtalsservitut
Last: Ledningsratt vatten och avlopp
Last: Avtalsservitut kraftledning
Förmån: Officialservitut väg,vattentäkt,vattenledning

Övrigt
Renoveringsbeskrivning:
 
2014/2015
– Omfattande helrenovering
- Nytt kök & vitvaror
- Nya badrum
- Nya fönster & dörrar i hela huset (Elitfönster 3-glas)
- Nytt värmesystem (golvvärme övervåning) och ny frånluftsvärmepump (Nibe)
- Nytt ventilationssystem - Isolerat bjälklag
- Nya innerväggar samt gipsat hela insidan
- Nya ytskikt
- Nya golv (Tarkett)
- Nya innertak
- Ny El
- Nya stammar i träbjälklaget
- Renovering av öppen spis (nu putsad med insats)
- Ny tvättstuga inklusive vitvaror
 
2016
- Dränering (dubbel isodrän)
- Nytt dagvatten samt stenkistor
- Markarbeten
- Mur m.m
 
2017
- Takbyte inklusive råspont (svall)
- Nya plåtarbete (skorsten, kåpor, hängrännor m.m)
- Ny panel (liggande)
- Målning av huset
- Bygge av altan
- Montering av badtunna i altan
 
2018
- Stenläggning vid entré
- Tilläggsisolering vindbjälklag
- Ny garageport med motor
 
2019
- Nybygge av kontor/förråd på baksida
- Tillhörande altan till nybyggnation
- Målning av souterräng-grund
 
2020
- Utvändig målning kontor/förråd
- Målning invändigt garage


Läs mer