PottholmenEllen Klemans gata 5

Genomgående trea på attraktiva Pottholmen!

PottholmenEllen Klemans gata 5
Nyproducerad trea i fina Brf Skärgården med genomgående planlösning, stor balkong med västerläge och havsutsikt och vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Här finns två stora sovrum varav det ena med en anslutande walk-in-closet samt ett generöst badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Hela bostaden präglas av fina tillval av hög kvalitet och väl genomtänkta förvaringslösningar. På Pottholmen bor du avskilt men ändå med absolut närhet till stadskärnan med dess fulla utbud av restauranger, nöjesliv och handel. Brf Skärgården var redo för inflytt 2021 och är därmed en av de mer etablerade föreningarna på Pottholmen.
Utgångspris: 3 950 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Ellen Klemans gata 5
  • Område Pottholmen
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 81 kvm
  • Pris 3 950 000 kr
  • Månadsavgift 5 768 kr
  • Våningsplan 2 av 6, (1,5 tr) hiss finns

Visning

22 juli kl. 16:30-17:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Balkong

Från tidig vår till sena hösten kan du förlänga vardagsrummet genom att öppna upp till den härliga balkongen. Här kan du slå dig ner i soffan och njuta av en kopp kaffe en krispig vårdag eller något svalkande i solen en sommardag. Den stora balkongen har ett underbart läge åt väst viket gör den både solbadande och njutbar och erbjuder Karlskronas vackra solnedgång från första parkett. Här kan du med fördel avnjuta både middagar och dryck i goda vänners lag eller bara slå dig ner i mjuka loungestolar och njuta av utsikten.

Vardagsrum

Den öppna och moderna planlösningen ger gott om yta för socialt umgänge och härliga middagsbjudningar. Här finns gott om utrymme för en större soffgrupp med fåtöljer och mediamöbel och matplatsen ligger fint placerad i anslutning till köket. De stora fönsterpartierna mot väst släpper in gyllene solstrålar och ger en havskontakt där man kan blicka ut över Borgmästarefjärden, se skärgårdsbåtarnas rutter och kruthuset från både soffa, matbord och kök. 

Kök

För den matlagningsglada är detta ett kök man gärna spenderar tid i. Här finns generöst med arbetsyta och det L-formade köket erbjuder både goda förvaringsmöjligheter och serveringsyta. Fönstret åt väst ger en fin havskontakt och kan göra till och med den tråkigaste förberedelsen njutbar. Från köket har man en härlig överblick och kontakt med både matplats och vardagsrum och från matplatsen nås balkongen i västerläge. Köket är väl utrustat med rostfria vitvaror av hög kvalitet, integrerad diskmaskin, vinkyl och den tåliga stenskivan ger köket det där lilla extra och en elegant touch. 

Sovrum

I bostaden finns två sovrum som båda vetter mot öster vilket ger ett svalare klimat. Båda sovrummen är generösa i storlek och har gott om plats för en dubbelsäng samt förvaringsmöbler i form av byråer eller liknande. Det ena rummet erbjuder även en lyxig walk-in-closet där både klänningar, blusar och skjortor har gott om utrymme. Det andra rummet passar ypperligt som barn-eller gästrum eller kontor och har gott om plats för en säng och skrivbord eller en dubbelsäng för den som önskar.

Badrum

Badrummet andas samma kvalitet som resten av bostaden och här har nuvarande ägare gjort tillval med fingertoppskänsla för både färg och material. De stilrena plattorna är genomgående på både vägg och golv och ger utrymmet ett stilrent och cleant intryck. Här finns bra med funktion och storleken av själva badrummet är generöst.
Självklart finns här handdukstork för extra bekvämlighet och komfort och längs ena väggen finns både tvättmaskin och torktumlare. 

Hall

Från markplan, vid husets entré på den östra sidan, finns det välkomnande trapphuset och hissen som nås utan det minsta trappsteg. Väl inne i hallen möts man av den öppna planlösningen som praktiskt delas av med garderobsyta för förvaring och i köket dras blicken mot fönstret där man skymtar det glittrande havet. I hallen finns generös avhängning bakom spegelklädda skjutdörrar med gott om utrymme för jackor, kappor och accessoarer och längre in i bostaden finns ytterligare en större garderobsyta bakom skjutdörrar. 

Föreningen och området

I Brf Skärgården bor du med flertalet gemensamma ytor som finns tillgängliga för föreningens medlemmar att njuta av och den blomstrande innergården pryds av flertalet olika uteplatser. Här finns cykelrum och en cykelpool, där eldrivna lådcyklar kan lånas kostnadsfritt. 
Som bosatt på Pottholmen har du alltid nära till stadens fulla utbud av konst, kultur och shopping i både stora och små butiker. I grannhuset finns en av stans bästa restauranger och utanför gården nås strandpromenaden, badbrygga, skärgårdsbåtar och promenadstråk.
Här på Pottholmen, Karlskronas mest expansiva stadsdel, har du dessutom endast några minuters promenad till buss- och tågförbindelser mot Malmö, Kastrup och vidare mot kontinenten.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Klinker och målade väggar. Förvaring och avhängning bakom spegelklädda skjutdörrar. Spotlights i tak. Längre in i bostaden finns ytterligare en förvaringsdel bakom spegelklädda skjutdörrar. 

Kök
Köksinredning från HTH med maskinpark av hög kvalitet. Utrustat med inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin, vinkyl samt rostfri kyl och frys i fullhöjd. Slitstark och tålig stenskiva i kvartskomposit och vitt kakel ovanför bänk. Vitpigmenterad mattlackad ekparkett, målade väggar och spotlights i tak. Havsutsikt från fönster och fönsterbräda i sten. 

Vardagsrum
Vitpigmenterad mattlackad ekparkett och målade väggar. Havsutsikt och utgång till balkong.

Balkong
Rymlig balkong i västerläge med utsikt över föreningens innergård och havet. Gott om plats för loungemöbler, solstolar och odling.

Sovrum
Vitpigmenterad mattlackad ekparkett och målade väggar. Plats för dubbelsäng och stort fönster åt öst. Walk-in-closet i direkt anslutning med lyxig känsla. Heltäckningsmatta, generös förvaring och dekorativ belysning. 

Sovrum
Vitpigmenterad mattlackad ekparkett och målade väggar. Utrustat med två garderober samt stort fönster åt öst.

Badrum
Helkaklat badrum med lyxig känsla. Kakel och klinker i en mörkare kalkstensliknande nyans och spotlights i tak. Utrustat med duschhörna med infällbara glasdörrar, wc-stol, handfat med kommod och spegelskåp, vattenburen handdukstork och tvättavdelning med väggskåp, tvättmaskin och torktumlare. 

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
3 950 000 kr

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
81 kvm

Våning
2 av 6, (1,5 tr) hiss finns

Balkong
Balkong

Förråd
Vindsförråd

Månadsavgift
5 768 kr inkl. Värme, renhållning

Driftskostnader
13 788 kr/år
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter, avser hushållsel 7 488 kr/år (3120 kWh), VA 4 266 kr/år och hemförsäkring 2 029 kr/år. Föreningen tillämpar separat mätning av varm- och kallvatten samt el. Föreningen står för abonnemanget och bostadsrättshavaren debiteras för den faktiska förbrukningen. Varje månad debiteras ett fast vattentillägg om 125 kr som sedan justeras efter faktisk förbrukning.

Andelstal
Andel i föreningen: 2.28289 %
Andel av årsavgift: 2.28%

Nettoskuldsättning
1 057 187 kr
Kommentar: Nettoskuldsättningen visar bostadsrättens andel av föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel (siffrorna är hämtade från föreningens årsredovisning 2023 och lägenhetsregister)

Lägenhetsnummer
Föreningen: 31101
Skatteverket: 1101

FöreningenNamn
Brf Skärgården i Karlskrona

Byggnadsår
2021

Fönster
3-glas

TV/Bredband
Fiber

Energideklaration
Utförd 2023-09-14
Energiklass: B
Energiprestanda: 54 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Antal lägenheter
49

Antal lokaler
2

Gemensamma utrymmen
Gemensam innergård med uteplatser, träd, buskar och planteringar. I huset finns cykelförråd (både invändigt och på gården), barnvagns- och rullstolsförråd, städskrubb och miljörum.

Parkering
Parkering kommer ske i parkeringshus i kvarteret öster om fastigheten. En tillfällig parkering anordnas till dess att parkeringshuset är färdigställt. Samtliga lägenhetsinnehavare och verksamhetsutövare är under de 10 första åren efter färdigställandet anslutna till bilpoolsverksamhet och medlemskap i cykelpool.

Planerade och utförda renoveringar
-

Övrigt
Separat mätning av kall- och varmvatten för varje lägenhet. Fastigheten är ansluten till fibernät, varje bostadsrättshavare beställer och bekostar själv tjänster för internet, tv och telefoni.

Läs mer