TrossöDrottninggatan 21C

Hörnlägenhet med 3 rok, hiss från markplan, balkong i söderläge och perfekt centrumläge!

TrossöDrottninggatan 21C
Välkommen till denna välskötta hörnlägenhet med 3 rok, hiss från markplan och balkong i söderläge! Här bor du med perfekt centrumläge och nära till det mesta. Lägenheten har en trivsam atmosfär och vackra detaljer. Här har det ursprungliga parkettgolvet bevarats och tillsammans med den murade öppna spisen i vardagsrummet ger det lägenheten extra karaktär. Här finns även två rymliga sovrum, ett nyrenoverat kök samt ett helkaklat badrum från 2008 med tvättmaskin. Entrén till lägenheten är belägen mot Drottninggatan, men samtliga av lägenhetens rum vetter mot Fortifikationsgatan och föreningens innergård.
Brf Lagerkrantz är en välskött och stabil förening som har genomgått stora renoveringar under de senaste åren, såsom stambyte, fönsterbyte och installation av säkerhetsdörrar. Läget är perfekt för den som vill bo mitt i stadens puls med närhet till allt som Karlskrona har att erbjuda. Här har du har gångavstånd till shopping, restauranger, kultur och kommunikationer. Välkommen på visning!
Utgångspris: 1 895 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Drottninggatan 21C
  • Område Trossö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 3
  • Boarea & biarea 75 kvm
  • Pris 1 895 000 kr
  • Månadsavgift 4 609 kr
  • Våningsplan 2 av 5

Visning

5 oktober kl. 16:30-17:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Vardagsrum

När du kliver in i lägenheten möts du av en trivsam atmosfär och vackra detaljer. Vardagsrummet imponerar med sin vackra originalparkett och dekorativa öppna spis som ger rummet en tidlös elegans. Eldning i öppna spisen är inte är tillåtet men du kan ändå skapa en mysig stämning med ljus eller en dekorationsbrasa. Från vardagsrummet har du direkt utgång till balkongen.

 

Balkong

Lägenheten har en inbyggd balkong i söderläge, vilket ger dig möjlighet att njuta av solen under en stor del av dagen samtidigt som du får ett bra skydd mot väder och vind. Här kan du inreda med bekväma utemöbler och skapa ett extra rum som komplement till lägenheten under de varma sommarmånaderna. 

"

Vardagsrummet imponerar med sin vackra originalparkett och dekorativa öppna spis som ger rummet en tidlös elegans

"

Kök

Det nyrenoverade köket är både stilfullt och funktionellt, med moderna vitvaror och gott om förvaringsutrymme. Här finns bekvämligheter som diskmaskin, induktionshäll och inbyggd mikro. Intill ena långsidan finns plats för ett matbord.

Sovrum

Lägenhetens två sovrum är generösa i storlek och har parkettgolv samt ljusa väggar. Båda rummen vetter mot föreningens innergård. Det ena sovrummet har två klädkammare och i det andra rummet finns plats för fristående klädförvaring. 

Badrum

Badrummet renoverades 2008 med kakel och klinker i en neutral färgskala och modern inredning med kommod och förvaringsskåp i ek. Här finns även golvvärme och en praktisk tvättmaskin för bekvämlighetens skull.

"

Läget är perfekt för den som vill bo mitt i stadens puls med närhet till allt som Karlskrona har att erbjuda

"

Hall

Hallen är rymlig med lättskött klinkergolv och en stor garderob med skjutdörrar, perfekt för förvaring av kläder och skor. Längs ena väggen går det med fördel även att möblera med en sideboard, byrå eller klädhängare. 

Föreningen och området

Brf Lagerkrantz är en välskött och stabil förening som består av 37 lägenheter fördelade på 1-4 rok. Föreningens hus uppfördes i mitten av 50-talet och har genomgått betydande renoveringar under de senaste åren, såsom stambyte, fönsterbyte och installation av säkerhetsdörrar. 

Läget är perfekt för den som vill bo mitt i stadens puls med närhet till allt som Karlskrona har att erbjuda. Du har gångavstånd till shopping, restauranger, kultur och kommunikationer. Här får du verkligen det bästa av stadslivet utan att kompromissa med bekvämlighet.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Klinkergolv och en stor garderob med skjutdörrar.

Badrum
Renoverat 2008 med kakel, klinker, golvvärme, WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork, dusch med infällbara dörrar i frostat glas och tvättmaskin från Husqvarna. 

Kök
Klinkergolv, inredning från Ikea från 2022/2023 med ljusa luckor och bänkskiva i laminat. Kyl/frys i rostfritt (Electrolux), inbyggnadsugn (Ikea), induktionshäll med boost-funktion (Ikea), fläkt (Franke), integrerad diskmaskin (Ikea) och inbyggnadsmikro (Ikea).

Vardagsrum
Parkettgolv i original och öppen spis (eldningsförbud). Utgång till balkong i söderläge.

Sovrum 1
Parkettgolv och två klädkammare.

Sovrum 2
Parkettgolv.

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
1 895 000 kr

Antal rum
3 rum och kök

Boarea
75 kvm

Våning
2 av 5. Hiss finns.

Förråd
Vindsförråd och matkällarförråd

Månadsavgift
4 609 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband

Driftskostnader
6 504 kr/år
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Kostnaden för el är beräknad med schablon utifrån en elförbrukning om 2500 kWh/år och ett elpris om 150 öre/kWh (nätavgift 2752 kr och el 3750 kr). Kostnad för hemförsäkring tillkommer (bostadsrättstillägget bekostas av föreningen).

Andelstal
Andel i föreningen: 2,95499%
Andel av årsavgift: 2.84560%

Nettoskuldsättning
258 828 kr

Reparationsfond
244

Lägenhetsnummer
Föreningen: 14
Skatteverket: 1205

FöreningenNamn
Riksbyggen Brf Lagerkrantz

Byggnadsår
1954

TV/Bredband
Kabel-TV/Tele2

Energideklaration
Utförd 2017-05-22
Energiklass: F
Energiprestanda: 138 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
525 kr

Överlåtelseavgift
1 313 kr
Betalas av köparen

Utförda och kommande renoveringar
2021 Takbyte
2020 Relining
2017 Elsanering
2017 Nya entrédörrar
2016 Nya maskiner i tvättstuga
2011 Nya säkerhetsdörrar
2008 Byte och renovering av hissar
2008 Omläggning av tak
2008 Balkongrenovering (nya räcken samt omgjutning av betongplattor)
2008 Fönsterbyte samt byte av balkongdörrar
2002 Stambyte och badrumsrenovering

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare, separat torkrum samt mangel- och strykrum. Det finns även ett hobbyrum samt cykelförråd.

Parkering
Boendeparkering finns i området (Trossökort, 150 kr/månad).

Läs mer