LyckebyDalievägen 7

Välskött enplanshus i centrala Lyckeby!

LyckebyDalievägen 7
På lugnt läge, mitt i centrala Lyckeby, hittar vi Dalievägen och detta välskötta enplanshus. Med flertalet stora renoveringar utförda och tre bra sovrum finns här plats för den mindre familjen eller den som önskar ett lättskött och enkelt boende. Huset har varit i samma familj sedan byggnadsåret och har bland annat nytt tak - 06, ny luft/vatten värmepump -09, och nya fönster -14. Här bor du mitt i centrala Lyckeby med behagligt gång- och cykelavstånd till det mesta såsom Amiralen och Slottsbackens köpcentrum med detaljhandel och livsmedelsaffärer, Lyckebys vårdcentral och restauranger.
Utgångspris: 2 100 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Dalievägen 7
  • Område Lyckeby
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 4
  • Boarea & biarea 83 + 33 kvm
  • Tomtareal 816 kvm
  • Byggnadsår 1963
  • Pris 2 100 000 kr

Visning

26 november kl. 10:30-12:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Huset

På Dalievägen 7 ligger detta trevliga enplanshus med lättskött tegelfasad och träpartier. Huset har ägts av samma familj sedan det byggdes och har de senaste åren genomgått flertalet och stora renoveringar såsom takbyte 2006, ny luft/vatten värmepump 2009, renoverat duschrum 2010, fönster 2014 och garageport 2019.
Här finns tre sovrum i bra storlek, ett trevligt vardagsrum med vacker eldstad (ej i bruk) och utgång till mysigt uterum. Yteffektiv planlösning och bra förvaringsmöjligheter. 

Uterum

Uterummet byggdes -90 och binder samman vardagsrum och trädgård på ett fint sätt. Här finns gott om plats för diverse möblemang såsom både loungegrupp och matbord och skjutpartierna ut mot det öppna trädäcket gör att man enkelt kan flytta dukning och nyttjande efter väder och vind. För att förlänga årstiderna finns här nyare infravärmare som installerades så sent som 2021.

Vardagsrum

Den maffiga eldstaden ger rummet karaktär och andas 60-talets stramare linjer och de stora fönsterpartiet ut mot uterummet ger rummet en ombonad känsla. Här finns gott om plats för både soffgrupp och tv-möbel och matsalsbord för den som önskar.
Från vardagsrummet nås uterummet och det stora fönsterpartiet binder samman de båda rummen på ett fint sätt och gör så gränserna mellan ute och inne suddas ut.

Kök

Det mindre arbetsköket har på senare tid fräschats upp med nyare vitvaror och luckorna har lackats i en fin grå nyans. Här finns gott om förvaring och arbetsyta och vid fönstret finns plats för ett mindre matbord. 

Sovrum

I bostaden finns tre sovrum varav det ena har fungerat som matrum. Detta är tänkt som Master-bedroom och har gott om plats för dubbelsäng och fönster mot den öppna altanen och baksidan.
Det mellersta rummet har även det plats för en dubbelsäng för den som önskar och passar utmärkt som barn- eller gästrum. Det minsta sovrummet används idag som kontor och har försetts med en enkel skiljevägg med en mindre klädkammare bakom, denna är enkel att ta bort för den som önskar och därmed få ett större barnrum eller kontor. 

Badrum

Det helkaklade badrummet renoverades av fackman 2010 och har ljusa färger och materialval. I samband med renoveringen utökades badrummet genom att ta bort garderober från hallen till förmån för duschhörnan och den väggfasta förvaringen.

Hall

Bostadens huvudentré nås via en gjuten trappa med vackert smidesräcke i original. Den fina entrédörren teak öppnar upp och välkomnar en in i husets mitt och här finns plats för avhängning vid hatthyllan.
För vardagen och extra leriga skor passar groventrén ypperligt. 

Tvätt/bad/groventré

Groventrén ligger praktiskt belägen vid garage och uppfart och är försedd med slitstark klinkers. Utrymmet renoverades ca 2010 med ny klinkers och ytskikt. Här finns plats för avhängning, tvättpelare och ho och längre in finns en grovdusch, panna och förvaringsutrymmen. 

Trädgård

Den fina trädgården är uppvuxen och lättskött. Här finns plana gräsytor för barfota lekar och spring, vackra rabatter för den intresserade och ett sällan skådat tulpanträd. Den skyddade altanen har eftermiddagssol och har gott om plats för både matbord och solstolar. På tomten finns även en mindre förrådsbod och en hundgård.

 

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Laminatgolv och tapetserade väggar. Öppen förvaring.

Sovrum
Laminatgolv och tapetserade väggar. 1 st. inbyggd garderob samt mindre klädkammare bakom skiljevägg.

Sovrum
Laminatgolv och tapetserade väggar. 1 st. inbyggd garderob. 

Sovrum
Ekparkett och tapetserade väggar.

Vardagsrum
Ekparkett och tapetserade väggar. Öppen spis (ej i bruk) och utgång till uterum.

Uterum
Inglasat uterum byggt -90. Skjutbara fönsterpartier och dörrar.

Badrum
Helkaklat badrum renoverat 2010. Klinker i ljusgrön nyans, och vitt kakel på vägg. Utrustat med duschhörna, handfat med kommod, wc-stol och väggskåp. Spotlights i tak(?) och elektrisk golvvärme.

Kök
Äldre köksinredning som 2010 lackerats i grått. Bänkskiva i grå laminering och kakel ovanför bänk i en ljus grå nyans. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Groventré/tvätt
Groventré med tvättavdelning renoverad 2010. Utrustad med tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Elvita). I utrymmet finns avhängning för ytterkläder samt tvättho. Pannrum med ny luft/vatten värmepump (CTC) och grovdusch samt diverse förvaringsutrymmen. Klinkers i groventré och pannrum, laminatgolv i förvaringsutrymmen. 

Övrigt
Bostaden är besiktigad.

Läs mer

FastighetUtgångspris
2 100 000 kr

Byggnadsår
1963

Antal rum
4

Boarea
83 kvm

Biarea
33 kvm

Tomt
Area 816 kvm

Grundläggning
Betongplatta

Fasad
Tegel, träpartier

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas, 2-glas

Uppvärmning
Värmepump luft/vatten

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt VA

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2022-11-04
Energiklass: D
Energiprestanda: 63 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
37 524 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8874 kr (totalt 46 398)
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Kostnader enligt säljarnas uppgifter, avser uppvärmning/hushållsel 27 524 kr/år, VA 7 410 kr, renhållning 2 585 kr/år. Utöver angiven drift och fastighetsavgift har säljaren även en kostnad för hemförsäkring om 4 268 kr/år.

Fastighetsbeteckning
DAHLIAN 4

Taxeringsvärde
Totalt: 1 627 000 kr
Byggnad: 959 000 kr
Mark: 668 000 kr

Pantbrev
736 000 kr

Läs mer