StumholmenBarkassgatan 8

Vacker sekelskiftesvilla med unikt läge!

StumholmenBarkassgatan 8
Vacker sekelskiftesvilla belägen mitt i den maritima världsarvsmiljön, med havet precis utanför knuten, 150 meter till badplats och fem minuters promenad till stadskärnan. Huset har en väldisponerad planlösning med generösa sällskapsytor på entréplan och tre sovrum med angränsande allrum på övre plan. Här möts du av vackra spegeldörrar, plankgolv, synliga takbjälkar och inte mindre än fyra eldstäder. I källaren finns en relaxavdelning med nybyggd bastu och ett kontor med separat ingång, perfekt för dig som vill bedriva egen verksamhet hemifrån. Tomten är lättskött och består av en liten gräsyta, parkeringsplats för två bilar och stenlagda uteplatser där man kan njuta av både kvällssol och havsutsikt. Därtill finns en stor, insynsskyddad balkong som nås från övre plan. Möjlighet finns att överta nuvarande ägares båtplats som är belägen endast 50 meter från huset.
Utgångspris: 6 850 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Barkassgatan 8
  • Område Stumholmen
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 6
  • Boarea & biarea 209 + 80 kvm
  • Tomtareal 339 kvm
  • Byggnadsår 1929
  • Pris 6 850 000 kr

Visning

27 januari kl. 14:30-18:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

28 januari kl. 12:00-13:15

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

30 januari kl. 13:30-17:40

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Linn Walderton

Mäklare/Civilekonom

0733-80 04 41

linn.walderton@liwingmaklarbyra.se

Huset

Mitt i det marina kulturarvet, endast 20 meter från vattenkanten, tornar denna karaktärsfulla sekelskiftesvilla upp sig. På framsidan skapar de prydliga oxelträden en vacker och inbjudande entré till bostaden. Enligt vissa uppgifter ska en del av huset ha byggts redan 1919 men det var först 1929 som samtliga tre plan var uppförda. Huset nyttjades då som befälsbostad åt marinens anställda. Under 2000-talet genomgick huset stora renoveringar. Från att ha varit ett tvåfamiljshus byggdes det om till enfamiljsbostad. Samtliga rum i huset har renoverats i en tidstypisk stil för att bevara husets karaktär. Här återfinns bland annat vackra spegeldörrar, plankgolv, synliga takbjälkar och inte mindre än fyra eldstäder. På tomten, som är strax under 400 kvm, finns två stenlagda uteplatser, en i öster och en i väster, samt två privata parkeringsplatser. 50 meter från huset finns en båtplats som kan övertas av nästa ägare (hyrs genom samfälligheten).

"

Här bor du endast 20 meter från vattenkanten, mitt i det maritima världsarvet

"

Hall

Från den stora hallen når man samtliga rum på entréplanet. Här finns en klädkammare och flera inbyggda garderober. Precis innanför entrén finns även en liten hall med plats för avhängning av ytterkläder. 

Kök

Det trivsamma köket är perfekt för den som gillar matlagning och bakning. Här finns gott om arbetsytor, en bred induktionshäll, dubbla diskhoar och förvaring från golv till tak. Bardisken ger ett bra insynsskydd mellan köket och matplatsen utan att skärma av för mycket. I anslutning till matplatsen finns en öppen spis med hög mysfaktor.

Vardagsrum

Vardagsrummet har fönster i tre väderstreck och fantastisk utsikt över havet. Från det ena fönstret skymtar man fullriggaren HMS Jarramas som ligger förtöjd utanför Marinmuseum. Rummet har vackert trägolv och två fungerande kakelugnar.

"

Vardagsrummet har fönster i tre väderstreck och fantastisk utsikt över havet

"

Övre hall

Den vackra ektrappan leder oss upp till hallen på övre plan. Från trapphusets många fönster har man fin utsikt över havet och Aspöfärjans inlopp. Hallen har nåtat skeppsgolv och härifrån når man de flesta av rummen på övre plan. 

Sovrum

På husets övre plan finns tre sovrum, varav två större och ett mindre. Samtliga rum har takkupor som ger ett fint ljusinsläpp till rummen.

Allrum

Allrummet är beläget på övre plan, i anslutning till det mindre sovrummet. Rummet har en modern braskamin och utgång till den mysiga balkongen. 

"

50 meter från huset finns en båtplats som kan övertas av nästa ägare

"

Badrum

I huset finns två bad- och duschrum. Badrummet på entréplan inrymmer både hörnbadkar och dusch och på övre plan finns en dusch. Båda rummen har klinkergolv med elburen golvvärme.

Relaxavdelning

I källaren finns en lyxig relaxavdelning med bastu, dusch, toalett och ett litet pentry. Här framträder de djupa källarväggarna med natursten och de murade tegelväggarna. I källaren finns även en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, ett pannrum med bergvärmepump och ett arbetsrum med separat ingång. I arbetsrummet finns ett väggfast skrivbord och en bokhylla i ek.

"

I källaren finns ett kontor med separat ingång, perfekt för dig som vill bedriva egen verksamhet hemifrån

"

Uteplatser

Runt om huset finns flera uteplatser, från öster till väster, med fin utsikt över havet och den marina miljön. På övre plan finns även en mysig, insynsskyddad balkong där man kan njuta av sommarsolen från morgon till kväll. 

Område

På Stumholmen känns de historiska vingslagen tydligt. Efter 300 år som segelflottans proviantbod och förråd, förvandlades Stumholmen i samband med Bomässan 1993 till en del av den civila staden. Med Marinmuseum lever dock marinens historia kvar på den lilla ön. Här hittar du bl.a. Slup- och barkasskjulet, de gamla hangarerna från flygets pionjärtid och fästningsanläggningen Kungshall. Vid museets kaj ligger historiska fartyg som en gång i tiden tillhört flottan. På Stumholmen finns även fina grönområden och Karlskronas mest centrala badplats med brygga, hopptorn och sandstrand.

Huset är beläget på norra delen av Stumholmen, med endast 5 minuters promenad till stadskärnan.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Stor hall med klinkergolv och golvvärme. I hallen finns en klädkammare och flera inbyggda garderober. Precis innanför entrén finns även en liten hall med plats för avhängning av ytterkläder. 

Kök
Köket renoverades 2008 med klinkergolv och golvvärme, inredning i klassisk herrgårdsstil, bänkskiva i mörk sten och rostfria vitvaror bestående av kyl och frys, inbyggnadsugn och -mikro, bred induktionshäll, spisfläkt och diskmaskin (2019). I anslutning till köket finns även en matplats med trägolv och en öppen spis.

Badrum
Badrummet renoverades 2003 med kakel, klinker, golvvärme (elburen), tvättställ med kommod och överskåp, bubbelbadkar, handdukstork, WC och dusch.

Vardagsrum
Vardagsrummet har vackert trägolv, två fungerande kakelugnar och fönster i tre väderstreck med fantastisk utsikt över havet.

Övre hall
Den övre hallen har nåtat skeppsgolv och genom de vackra fönstren i trapphallen har man fin utsikt mot havet och Aspöfärjans inlopp.

Sovrum 1
I husets nordöstra hörn ligger sovrum 1 med utsikt mot Marinmuseum i öster och havet i norr. Rummet har trägolv och en garderob med skjutdörrar i massiv ek.

Sovrum 2
Sovrum 2 är beläget i husets nordvästra hörn med utsikt mot havet i norr och de omkringliggande husen i väster. Rummet har trägolv och dekorativa takbjälkar.

Duschrum
Duschrummet på övre plan renoverades 2008 med kakel, klinker, golvvärme (elburen), dusch, tvättställ med kommod och överskåp samt WC.

Allrum
Allrummet har, precis som hallen på övre plan, ett nåtat skeppsgolv. Här finns en modern braskamin och en luftvärmepump med AC. Från allrummet når man den insynsskyddade balkongen som vetter mot söder samt det lilla sovrummet.

Sovrum 3
Sovrum 3 nås från allrummet. Rummet har parkettgolv i ek och två inbyggda garderober. 

Källarplan
Källarplanet har klinkergolv med golvvärme i samtliga rum utom tvättstugan och bastun, och består av:
Pannrum med bergvärmepump.
Tvättstuga/groventré med tvättmaskin, torktumlare och tvättho (torkskåp finns i pannrummet).
Relaxavdelning med duschkabin och pentry med kyl och diskho.
Bastu och WC.
Arbetsrum med separat ingång. Väggfast skrivbord och bokhylla ingår i köpet.

Läs mer

FastighetUtgångspris
6 850 000 kr

Byggnadsår
1929

Antal rum
6 rum och kök

Boarea
209 kvm

Biarea
80 kvm

Tomt
Area 339 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Tegel/Plåt

Fönster
2-glas isoler

Uppvärming
Bergvärme, luft/luftvärmepump, eldstäder

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tv- internetutbud
ComHem

Energideklaration
Utförd: 2015-04-28
Energiklass: B
Energiprestanda: 35 kwh/kvm och år

Driftskostnader
49 236 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8349 kr (totalt 57 585)
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Driftskostnaderna avser el/uppvärmning á 27300 kr, VA á 7800 kr, renhållning á 2400 kr, försäkring á 7948 kr, sotning á 2000 kr och samfällighet 1788 kr. Total elförbrukning 14997 kWh/år.

Fastighetsbeteckning
STUMHOLMEN 2:7

Taxeringsvärde
Totalt: 3 978 000 kr
Byggnad: 2 490 000 kr
Mark: 1 488 000 kr

Pantbrev
3 000 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA STUMHOLMEN GA:1
Last: Ledningsratt starkström
Last: Ledningsratt värmekulvertar
Last: Ledningsratt vatten och avlopp

Övrigt
2001 - Huset byggdes om till enfamiljsbostad av dåvarande ägaren. Nya isolerglasfönster installerades (några fönster monterades 2008).
2002 - Bergvärme installerades.
2003 - Badrummet på entréplan renoverades.
2008 - Kök och duschrum renoverades.
2018 - Ytskikten i huset renoverades. Bastu byggdes i källaren och dusch sattes in. Plåthuvar monterades vid skorstenar. 
2019 - Luft/luftvärmepump installerades på övre plan. 
2020 - Fasad mot öst och väst målades. 
Elsystemet är uppgraderat/nydraget (jordfelsbrytare finns monterad).
Rökkanaler är godkända av sotare. Braskaminerna används kontinuerligt av nuvarande ägare.
 


Läs mer