HolmsjöBakareboda 411

Lantligt läge och stor potential!

HolmsjöBakareboda 411
Drömmer du om slingrande vägar med ängsblommor vid kanten? Ett vackert hus med perfekta proportioner som andas gamla och gedigna byggår och med en grusad gårdsplan och rustika grindstolpar? Då har du hittat rätt! Här, längs med den smala slingrande vägen ligger Bakareboda 411. En vacker mangårdsbyggnad uppförd 1888 som i sin forna glans ska ha varit en stor lantbruksfastighet med flera hektar skog och betesmark. Idag är fastigheten avstyckad men har ändå med sina nästan 3500 kvm stor potential för den som älskar trädgård och odling. Huset i sig är behov av lite omtanke och kärlek invändigt men har en enorm potential för den händige.
Utgångspris: 1 995 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Bakareboda 411
  • Område Holmsjö
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 7
  • Boarea & biarea 250 kvm
  • Tomtareal 3 485 kvm
  • Byggnadsår 1888
  • Pris 1 995 000 kr

Visning

18 juni kl. 15:00-16:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Huset

1888 uppfördes boningshuset som är en vacker mangårdsbyggnad med perfekta proportioner. Här finns den vackra glasverandan med sina spröjsade fönster och den utskjutande groventrén med ovanliggande balkong smälter fint in.  
Byggnaden ska ha uppförts av K. Ternström och var då uppdelat i två lägenheter fördelat på 8 rum, 2 kök, 1 badrum, 2 hallar och veranda.
Idag har huset 5 sovrum och stora sociala sällskapsytor. Invändigt finns det behov av lite kärlek men här finns flertalet rum med den fina ekparketten bevarad och den vackra kakelugnen som ändå gör att husets imponerande ålder gör sig påmind.  

 

Hall

Huvudentrén nås via den grusade gången och trappan in. Verandan har kvar sina vackra fönsterpartier med spröjs och här finns plats för avhängning. En glasad altandörr leder därefter vidare in mot hallen som är stor och här finns även en klädkammare, wc med mera. 
Groventrén nås via husets ena gavel som leder vidare in mot det stora köket. 

Vardagsrum

Husets vardagsrum är stort och har idag delats av med en enklare vägg för ett extra sovrum. Denna kan med fördel tas ner och då har man ett riktigt generöst vardagsrum med plats för både soffor, bokhyllor och matbord. I rummet finns en öppen spis som försetts med en kassett för en mer effektiv eldning och fördelning. Vid borttagande av vägg har man fönster åt tre väderstreck och därmed ett rum som flödar av ljus och på golvet ligger en vacker holländsk ekparkett.

Allrum

Mellan kök och vardagsrum hittar vi allrummet som har den fina kakelugnen och det vackra golvet. Detta kan med fördel användas som ett sällskapsrum eller lekrum för barnen.
För den som är sugen på att bygga om kan man integrera detta rummet med köket som serveringsgång eller så kan den bokintresserade klä väggarna med bokhyllor och placera en mysig fåtölj bredvid kakelugnen.  

Kök

Köket på Bakareboda är stort och här löper en rejäl köksvägg med mycket förvaring och arbetsyta. I hörnet står den gamla vedspisen och i rummet finns gott om utrymme för matbord. Köket är i behov av översyn och här finns alla möjligheter för att skapa sitt eget drömkök. Tänk ett platsbyggt kök med vackra snickerier och vitrindelar, en rejäl köksö med plats för både umgänge, matlagning och bakning.
Det intilliggande allrummet kan till exempel göras om till den gamla tidens serveringsgång med platsbyggd förvaring där alla tallrikar, serviser och grytor får plats utan att trängas.

Övre plan

Övre plan består av flertalet rum och i dagsläget finns här fyra sovrum, samtliga i bra storlek. Det allra största ligger med utgång till balkongen där det finns plats för ett mindre möblemang såsom cafébord eller vilostolar. Rummet i sig har gott om plats för dubbelsäng och förvaringslösningar. 
De andra tre sovrummen är även dessa generösa och har gott om plats för både enkelsäng och skrivbord och passar ypperligt som barn- eller gästrum. 

Bad & tvätt

På entréplan finns en tilltagen tvättstuga med stora möjligheter. Här finns varmvattenberedaren och tvättmaskin och stora ytor för förvaringslösningar. I tvättstugan finns även ett duschutrymme med toalett och utanför, i anslutning till hallen, finns ytterligare en gäst-wc. På övre plan finns ett duschutrymme med takfönster som renoverades 2014.

Trädgård

Den fina trädgårdstomten omgärdas av en vacker stenmur och två rustika grindstolpar nere vid fastighetens entré. På tomten finns flertalet uppvuxna träd och buskar såsom syrener, ormhassel och äppleträd. Den öppna ytan ger plats för både barfotalek, kubbspel och avkoppling.
På husets baksida finns en större, mestadels överbyggd altan som även nås via köket.

Uthus

Längst ner på fastigheten finns det som förr var garage. Detta är ombyggt till ett större gästrum och har byggts ut med en utskjutande huskropp. Byggnaden har nyttjats som aktivitetsrum under tiden som boningshuset var HVB-hem men kan för framtida ägare nyttjas som gästhus eller kontorsbyggnad för den med egen verksamhet. På fastigheten finns även en stor carport med högt i tak och plats för tre fordon. 

Området

Runt huset slingrar små fina vägar och in till Holmsjö, som ligger ca 2,5 km och enbart 5 minuter bort, finns livsmedelsaffär, bensinstation, kiosk, pub- och pizzeria, skola F-6, äldreboende m.m. Här finns den fina och nybyggda Allhallen och det mysiga café Näckrosen på Hembygdsön. Från Holmsjö går bra förbindelser via Krösatågen som tar dig både till centrala Karlskrona med Bergåsa som knutpunkt och till Emmaboda. Bakareboda ligger med ca 30 min bilväg från Karlskrona centrum och man har även nära till flera mindre sjöar och vandringsleder. 

 

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörVeranda
Trägolv och målade väggar.

Hall
Laminatgolv, målade väggar. Access till klädkammare och gäst-wc.  

Sovrum
Ekparkett och målade väggar. F.d. vardagsrum. 

Vardagsrum
Ekparkett och tapetserade väggar. Öppen spis med kassett.  

Allrum
Oljad ekparkett, tapetserade väggar. Kakelugn. 

Kök
Laminatgolv, målad bröstpanel och målade väggar. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis och vedspis. Utgång till överbyggd altan. 

Groventré
Plastmatta, målad bröstpanel och målade väggar. 

Tvättstuga
Plastmatta och våtrumstapet. Utrustat med tvättmaskin, tvättho, varmvattenberedare och garderob.

Duschrum
Plastmatta och våtrumstapet. Utrustat med duschkabin, wc-stol och handfat.

Wc
Plastmatta och våtrumstapet, utrustat med wc-stol och handfat.

Trapphall
Laminatgolv och målade väggar. Takfönster och öppen spis. 

Sovrum
Laminatgolv och målade väggar. Garderober.

Sovrum
Plastmatta och målade väggar. Mindre klädkammare.

Duschrum
Våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustat med duschhörna, handfat och wc-stol. 

Sovrum
Laminatgolv och målade väggar samt tapet. Utgång till balkong samt trappa ner till köket.

Sovrum
Plastmatta och målade väggar. Garderob.

Källare
I källaren finns filteranläggning för vattnet.

Uthus
Laminatgolv och målade väggar. 

Läs mer

FastighetUtgångspris
1 995 000 kr

Byggnadsår
1888

Antal rum
7 rum och kök

Boarea
250 kvm

Tomt
Area 3 485 kvm

Grundläggning
Torpargrund, källare

Fasad
Trä

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Plåtarbete
Lackerad plåt, koppar

Uppvärmning
Direktverkande el

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.

Energideklaration
Utförd: 2016-04-18
Energiklass: E
Energiprestanda: 69 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
40 584 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 6413 kr (totalt 46 997)
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter, avser kostnad för uppvärmning inklusive hushållsel 30 932 kr (18 907 kWh/år), Renhållning 2 650 kr och Försäkring 7 000 kr.

Fastighetsbeteckning
BAKAREBODA 1:126

Taxeringsvärde
Totalt: 855 000 kr kr
Byggnad: 751 000 kr kr
Mark: 104 000 kr kr

Pantbrev
1 400 000 kr

Servitut/Samfälligheter
Gemensamhetsanläggning KARLSKRONA BAKAREBODA GA:1

Läs mer