TrossöAlamedan 8A

Vacker 2:a med balkong, havsutsikt och underbar fiskbensparkett!

TrossöAlamedan 8A
Välkommen till denna oerhört fina tvåa på vackra Kungsbron och Alamedan. Här bor du med generös takhöjd och flera vackra originaldetaljer bevarade såsom fiskbensparketten i vardagsrummet, kalkstenen i hallen och marmor i fönsterbänk i köket. Stabil förening med flertalet stora arbeten utförda såsom stambyte, fönsterbyte och nya säkerhetsdörrar. På Alamedan bor du lugnt och tryggt med havet utanför dörren och endast någon minuts gångväg till centrum och Stortorget. I kvarteret finns närbutik med spel- och postombud samt goda pizzor.
Utgångspris: 1 895 000 kr
Budgivning pågår
Högsta bud: 1.800.000 kr

Snabbfakta

  • Adress Alamedan 8A
  • Område Trossö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 2
  • Boarea & biarea 62 kvm
  • Pris 1 895 000 kr
  • Månadsavgift 3 761 kr
  • Våningsplan 4 av 5, hiss finns

Visning

26 juni kl. 11:30-12:00

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Balkong

Den fina balkongen ligger i ett soligt söderläge och här kan du njuta till fullo av både solens strålar och den vackra havsutsikten ner mot både Stumholmen och bort mot Residenset. Här finns gott om plats för ett mindre cafébord och odling av såväl blommor som grönsaker för den intresserade.
På balkongen kan du avnjuta morgonkaffet och spana ut över vattnet i takt med solens uppgång och därefter lapa sol hela dagen lång tills den försvinner bakom Alamedans trädkronor framåt sena eftermiddagen. 

"

Här kan du avnjuta morgonkaffet och spana ut över vattnet i takt med solens uppgång och därefter lapa sol hela dagen lång.

"

Vardagsrum

Bostadens stora och luftiga vardagsrum har gott om plats för både en soffgrupp med storbilds-TV och ett större matsalsbord.
Här finns ett stort fönsterparti mot Alamedan som ger rummet ett härligt ljusinsläpp och för den som arbetar hemma eller studerar finns här perfekta ytor för skrivbord utan att inkräkta på vardagsrummets generösa yta.
I vardagsrummet finns den vackra fiskbensparketten bevarad och väggarna är ljust målade med ett fint inslag av en isblå nyans på väggar mot hall och matbord.

Kök

Det trevliga arbetsköket erbjuder trots sin storlek, riktigt gott om både arbetsyta och förvaring tack vare sin rejäla takhöjd. Här har originalkökets inredning renoverats med varsam hand och med en känsla och respekt för husets ålder.
Vackert målade snickerier i en mjuk grå ton och de gamla beslagen finns kvar som pricken över i:et. Köket har, i samband med sin renovering, uppgraderats med ny spis av hög kvalitet som smälter fint ihop med den vackra köksstommen.
Nere vid fönstret finns det plats för ett mindre matbord och här har man en fin överblick över föreningens gröna innergård. 

"

Vackert målade snickerier i en mjuk grå ton och de gamla beslagen finns kvar som pricken över i:et

"

Sovrum

I sovrummet finns det gott om utrymme för en dubbelsäng för den som önskar och här finns även en inbyggd garderob med plats för kläder. Längs ena väggen finns utrymme för en större garderob och för den som önskar finns här gott om plats för ytterligare förvaringslösningar såsom byråer eller liknande.  Här sover du med ett lugnt och skyddat läge med fönster mot den lugna innergården.  

Hall

I entrén finns gott om utrymme för avhängning. Längre fram finns en möblerbar del av hallen som med fördel kan utnyttjas som kontorsdel eller läshörna. För den som anser att sovrummets generösa yta för förvaring inte räcker, kan man även nyttja utrymmet för ytterligare förvaringslösningar.

Badrum

I anslutning till hallen, centralt i bostaden, finns ett helkaklat duschrum som renoverades i samband med stambytet 2006. Bra standard med kakel och klinker och behöver man stortvätta finns föreningens gemensamma tvättstuga i källarplan.

Föreningen och området

Brf Kungsbron 8 bildades år 2000 men huset uppfördes redan 1938 och har flertalet vackra detaljer kvar i både hus och lägenhet. Föreningen har utfört flertalet stora renoveringar såsom stambyte, säkerhetsdörrar, fönsterbyte samt tak- och fasadrenoveringar. I huset finns gemensam tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum och gästlägenhet. I föreningen finns två fina lokaler som båda är uthyrda.

Här bor du med närhet till både stadskärna och hav. Utanför dörren finner du Alamedan och Kungsbron som tar dig vidare till Stumholmen. Här bor du bekvämt med gott om boendeparkeringar både längs Östra Prinsgatan och Alamedan. Rakt över gatan finns en närbutik med postombud och Arkipelags välbakade pizzor och ölbryggeri. På Stumholmen finns även fina grönområden och Karlskronas mest centrala badplats med brygga, hopptorn och sandstrand.

Dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering! Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Kalkstensgolv och målade väggar. Två inbyggda förvaringslösningar längre in mot vardagsrummet. Väggar, tak och snickerier målade 2022. 

Badrum
Helkaklat i samband med stambytet 2006. Vitt kakel på vägg med dekorationsplattor i beige samt beige klinker på golv. Utrustat med handfat med kommod, spegelskåp, wc-stol, handdukstork och duschhörna. 

Kök
Renoverat 2023 då både väggar, tak och snickerier målades. Ny bänkskiva i marmor och fläkt 2023 samt ny spis 2022. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Husqvarna), diskmaskin (Bosch) spis med induktionshäll (Smeg) och kolfilterfläkt (Ikea). Bänkskiva i marmor och rostfritt, vitt kakel ovanför bänk. Plastmatta på golv och målade väggar. 

Sovrum
Ekparkett och tapetserade väggar. En inbyggd garderob. 

Vardagsrum
Fiskbensparkett och målade väggar. Två inbyggda garderober/förvaringsutrymmen. Väggar, tak och snickerier målade 2022.

Balkong
Balkong i söderläge och utsikt över hav och takåsar. 

Läs mer

BostadenÄgandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
1 895 000 kr

Antal rum
2 rum och kök

Boarea
62 kvm

Våning
4 av 5, hiss finns

Balkong
Balkong

Förråd
Vindsförråd, källarförråd

Månadsavgift
3 761 kr inkl. Värme, Vatten & Avlopp, Renhållning, Kabel-TV

Driftskostnader
4 980 kr/år
Antal personer i hushållet: 1
Kommentar: Enligt säljarens uppgifter, avser hushållsel inkl. nätavgift 3 721 kr /år (694 kWh) samt hemförsäkring 1 260 kr/år.

Andelstal
Andel i föreningen: 2.99763%
Andel av årsavgift: 3.06%

Nettoskuldsättning
426 276 kr
Kommentar: Nettoskuldsättningen visar bostadsrättens andel av föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel (siffrorna är hämtade från föreningens årsredovisning 2022 och lägenhetsregister)

Lägenhetsnummer
Föreningen: 24
Skatteverket: 1401

FöreningenNamn
Brf Kungsbron 8

Byggnadsår
1938

Fönster
3-glas

TV/Bredband
Fiber

Energideklaration
Utförd 2020-03-03
Energiklass: F
Energiprestanda: 163 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
573 kr

Överlåtelseavgift
1 433 kr
Betalas av köparen

Antal lägenheter
29 varav 2 hyreslägenheter.

Antal lokaler
2

Gemensamma utrymmen
I förenigen finns en gemensam tvättstuga och torkrum, hobbyrum, cykelförråd samt gästlägenhet med två bäddar.

Parkering
I området finns boendeparkering och kommunala parkeringsplatser. Kostnaden för boendeparkering är 150 kr/månad.

Planerade och utförda renoveringar
2023 - Hissunderhåll (uppgång B), underhållsspolning
2021 - Låsinstallationer, målning av fönster, ventilationsinstallation
2020 - Renovering av affärslokaler
2018 - Stambyte källare
2016 - Målning av källarfönster mot gården, nytt tak på miljörum
2016 - Säkerhetsdörrar
2015 - Balkongrenovering
2014 - OVK, ventilationskontroll
2012 - Fönsterbyte källare
2010/2011 - Tak och fasadrenovering
2009 - Rensning av ventilationskanaler
2008 - Fönsterbyte
2007 - Fjärrvärme
2006 - Stambyte, badrumsrenovering, elstambyte

Övrigt
Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Läs mer