TrossöAlamedan 12

Smakfull gavellägenhet med lite insyn och ljusa öppna ytor i populär förening!

TrossöAlamedan 12
På Alamedan 12 finns nu denna ljusa smakfulla fyrarummare redo att tas över av en ny ägare. Här erbjuds en planlösning utöver det vanliga som sträcker sig från gavel till gavel vilket ger en rymd och ett härligt ljusinsläpp i tre väderstreck. Mellan kök, matplats och vardagsrum fås en öppen social planlösning där både familj och vänner kan samlas. Köket är nyligen renoverat med modern inredning, nya vitvaror och har en matplats precis i anslutning. En av lägenhetens sociala samlingspunkter är vardagsrummet och härifrån nås den inglasade balkongen, dessutom finns en fransk balkong vid matplatsen. En lyxig detalj i vardagsrummet är den snygga industriväggen som skärmar av och skapar ett sovrum. Populär och stabil förening där elen ingår i månadsavgiften! Föreningen har flera gemensamma utrymmen såsom innegård med inglasat uterum, gym med bastu, föreningslokal, parkerings- och garageplatser. Här bor du på sydvästra delen av Trossö bara ett stenkast från all service du kan tänkas behöva.
Utgångspris: 2 350 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Alamedan 12
  • Område Trossö
  • Bostadstyp Bostadsrätt
  • Antal rum 4
  • Boarea & biarea 90 kvm
  • Pris 2 350 000 kr
  • Månadsavgift 4 855 kr
  • Våningsplan 3 av 6

Visning

4 oktober kl. 16:00-16:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

5 oktober kl. 17:00-17:30

Anmälan krävs, vänligen boka tid.

Boka visning

Kontakta mäklare

Kök

Köket är nyligen renoverat med helt ny inredning och bra utrustat med vitvaror som underlättar vardagen. Köket har diskreta greppluckor med en vit matt yta som fint bryter av mot den mörka lättskötta bänkskivan och skapar ett modernt intryck. I samband med köksrenoveringen öppnade man upp mot matplatsen för en mer social luftig planlösning och istället monterat en köksö som fint avgränsar köket. Denna fyller en bra funktion för avlastningsyta, arbetsyta och har gott om förvaring. En praktisk detalj vid matplatsen är griffelväggen som är perfekt att använda som "kom ihåg lista" i vardagen eller för favoritrecepten. Kök och matplats har utsikt och ett lugnt läge mot föreningens gemensamma innergård.

"

Nyligen renoverat kök med moderna smakfulla materialval och bra utrustning som underlättar vardagen

"

Matplats

Vid fönstret i direkt anslutning till köket får matbordet sin naturliga plats vilket är perfekt vid middagsbjudningarna när du kan förbereda maten samtidigt som du kan umgås dina gäster. Ett härligt ljusinsläpp ges över matplatsen från de stora fönsterpartierna och den franska balkongen mot föreningens innergård. Här ryms ett större matbord, vitrinskåp eller övrig möblering.

Vardagsrum

En av lägenhetens sociala punkter blir vardagsrummet där man upplever den ljusa och öppna planlösningen till fullo där man har ljusinsläpp i tre väderstreck. Det är lättmöblerat och här ryms en större soffa, soffbord och mediamöbel. En lyxig känsla fås av den snygga industriväggen som avskärmar ett av sovrummen. Om önskas kan denna enkelt monteras ner och antingen ersättas av en vägg alternativt öppna upp för ett större vardagsrum. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen. 

"

En av lägenhetens sociala punkter blir vardagsrummet där man upplever den öppna ljusa planlösningen till fullo med ett generöst ljusinsläpp i tre väderstreck. 

"

Balkong

Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som förlänger sommarsäsongen och kan nyttjas som sval under vintertiden. Balkongen har ett österläge och här kan man avnjuta kaffet i morgonsolen. Samtliga glaspartier går att öppna upp för vädring varma sommardagar och på balkongens insida sitter träpanel som ger en ombonad känsla.  

Sovrum

Lägenheten inrymmer totalt tre stycken bra och väldisponerade sovrum. Master bedroom nås från vardagsrummet och skärmas av med en snygg industrivägg vilket ger både vardagsrum och sovrum en lyxig känsla. Här har man ingen insyn och genom fönstret syns Alamedans fina grönskande trädkronor. Industriväggen kan enkelt monteras ner och ersättas av en hel vägg om så önskas. De två andra sovrummen ligger lugnt belägna i andra delen utav lägenheten. Båda har en bra storlek och har inbyggda garderober för förvaring. 

"

Master bedroom nås från vardagsrummet och skärmas av med en snygg industrivägg som ger både vardagsrum och sovrum en lyxyg känsla

"

Hall

Välkommen in i det vackra trapphuset på Alamedan 12 och ta hissen från markplan eller trapporna upp till våning 3. Här möts du av en ljus välkomnande entréhall med slitstarkt klinkergolv. Längre fram i hallen finns ett praktiskt kapprum med plats för avhängning och skoställ. 

Badrum/wc

Badrummet och wc:n ligger praktiskt var för sig och nås båda två från hallen. Wc:n ligger först direkt till vänster i entréhallen och är utrustat med wc, tvättställ med kommod och spegelskåp. Badrummet ligger jämte med duschkabin, tvättställ och spegelskåp. 

Förening

Välkommen till BRF Rosenfeldt som är belägen i centrala Karlskrona och är en gammal, stabil och välskött förening som bildades 1955. Föreningen äger fastigheten Rosenfeldt 32 där det idag finns idag två stycken huskroppar uppförda, en på Alamedan 12 och en på Östra Prinsgatan 7. Mellan husen finns en välskött innegård med eftermiddags/kvällssol och ett inglasat uterum, grill och utemöbler samt föreningens garage och parkeringsplatser (separat kö). Föreningen har under årens lopp genomfört flera stora och påkostade renoveringar av huskropparna som bl.a. fönster, fasad, stammar, senaste installationen var solceller och sedan dess har elen ingått i månadsavgiften. Föreningen har flera gemensamma utrymmen som får nyttjas som medlem som t.ex. motionsrum med bastu, föreningslokal med bokhörna och hobbyrum med snickarbänk. Under året anordnas flera trevliga tillställningar/fester på innegården för medlemmarna. I Brf Rosenfeldt sätter man fortfarande av pengar för den inre reparationsfonden som tillhör varje lägenhet vars medel får nyttjas till att renovera och förbättra lägenheten.

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Korridorhall med kapprum som har ett terrakotta färgat slitstarkt klinkergolv och väggarna är tapetserade i vitt.

Kök
Köket renoverades under 2020 med ny inredning och vitvaror från Ikea. Köket är utrustat med induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, integrerad kombinerad kyl och frys. Köket har en vit matt grepplucka, grå lättskött bänkskiva i laminat, ljusgrå tapet och grått laminatgolv. 

Matplats
Matplatsen har ett parkettgolv och vita väggar varav en griffelvägg. Fransk balkong. 

Vardagsrum
Vardagsrummet har ett parkettgolv och vita tapetserade väggar. Från vardagsrummet nås två stycken inbyggda garderober. Utgång till inglasad balkong. 

Sovrum
Sovrum 1 har ett parkettgolv och vita tapetserade väggar. 
Sovrum 2 har ett parkettgolv och vita tapetserade väggar, här finns två stycken inbyggda garderober.
Sovrum 3 har ett parkettgolv och vita tapetserade väggar, här finns fyra stycken inbyggda garderober. 

Badrum/Wc
Badrummet är utrustat med wc, tvättställ och spegelskåp. Väggarna är kaklade i vitt/blått med en ljus mönstrad bård och på golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta. 
Wc:n är utrustad med wc, tvättställ med kommod och spegelskåp. På väggarna sitter en ljusmelerad våtrumsmatta och på golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta. 

Läs mer

BostadenByggnadstyp
Flerbostadshus

Ägandeform/bostadstyp
Lägenhet - Bostadsrätt

Utgångspris
2 350 000 kr

Antal rum
4 rum och kök

Boarea
90 kvm

Våning
3 av 6. Hiss finns.

Balkong
Inglasad balkong och fransk balkong

Förråd
Vindsförråd

Månadsavgift
4 855 kr inkl. Värme, VA, kabel-tv, renhållning, el och bostadsrättstillägg

Driftskostnader
1 152 kr/år
Kommentar: Försäkring: 1151 kr/år

Andelstal
Andel i föreningen: 1.96148%
Andel av årsavgift: 1.96148%

Reparationsfond
3906 kr per den 22-09-08

Lägenhetsnummer
Föreningen: 12
Skatteverket: 1302

FöreningenNamn
HSB BRF Rosenfeldt

Byggnadsår
1958

Fönster
Isolerglas

TV/Bredband
Tv via Tele2/Comhem och bredband via fiber Karlskronaporten

Energideklaration
Utförd 2019-02-18
Energiklass: D
Energiprestanda: 102 kwh/kvm och år

Pantsättningsavgift
483 kr/pantbrev

Överlåtelseavgift
1208 kr
Betalas av säljaren

Antal lägenheter
62 st

Antal lokaler
3 st varav 2 st upplåtna med hyresrätt och 1 st upplåten med bostadsrätt

Parkeringsplatser
Föreningen har 8 st garageplatser och p-platser. Separat kö.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en fin gemensam innergård med ett mysigt inglasat uterum, gräsmattor, stensättningar och planteringar. Här finns också grill och utemöblemang som medlemmarna får nyttja. Det finns en föreningslokal och i samma hus en aktivitetslokal med gym och bastu i källaren. Det finns två stycken tvättstugor, en finns på Alamedan tillsammans med stryk-och mangelrum med torkskåp och en på Östra Prinsgatan tillsammans med stryk-, mangel- och torkrum.

Renoveringar
1986 Ny beklädnad fasad, utbyte av samtliga fönster samt balkonger
1999 Stamrenovering inkl ny eldragning och nya ytskikt; wc, dusch
2000 Installation av fjärrvärme
2003 Ombyggnad av lokaler till 4 lägenheter
2006 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar, inkl nya postfack i entreér, nytt passagesystem och byte av entrépartier. Nytt mekaniskt ventilationssystem inkl köksfläktar och ny eldragning i kök
2007 Byte av hisskorgar
2008 Renovering av innergård
2012 Byte av armaturer, elarbeten allmänna utrymmen
2016 Byte av garageportar
2018 Byggnation uterum
2020 Installation av solcellsanläggning jämte gemensam el


För vidare planerat underhåll se senaste årsredovisning.


Övrigt
Föreningen tecknar kollektivt bostadsrättstillägg vilket innebär att bostadsrättsägaren endast behöver teckna hemförsäkring.
Föreningen är ansluten och förvaltas av HSB Sydost vilket innebär att köparen behöver vara medlem i HSB. HSB tar en medlemsandel på 500 kr som återbetalas vid utträdet samt en årsavgift på 150 kr.
Lägenheten ligger tre trappor upp i huset men enligt föreningens trapphus ligger lägenheten på våning 2 av 5. 

Läs mer