RamdalaÅby 105

Absolut toppskick med lantligt läge

Såld
RamdalaÅby 105
Med ett fint lantligt läge, med utsikt över åkrarna, ligger denna trevliga familjevilla i absolut toppskick. Huset har de senaste åren genomgått omfattande renoveringar och tillbyggnationer och nu står här ett modernt hem med det mesta man kan tänkas behöva. Eller vad sägs som sprinklersystem i gräsmattan, ett separat torkrum i tvättstugan och garage med billaddare? Öppen social planlösning, tre sovrum, helkaklat badrum och ett källarplan i toppskick. Stort trädäck i sydvästläge med härlig utsikt och välskött trädgård med välmående fruktträd. Här bor du med lugnt och lantligt läge med både hav och skog inpå knuten. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.
Slutpris: 4 225 000 kr

Snabbfakta

  • Adress Åby 105
  • Område Ramdala
  • Bostadstyp Villa
  • Antal rum 5
  • Boarea & biarea 125 + 122 kvm
  • Tomtareal 1418 kvm
  • Byggnadsår 1957, tillbyggt 2019
  • Pris 3 900 000 kr

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Anmäl intresse

Kontakta mäklare

Huset

Åby 105 ligger vackert upphöjt och fint avgränsat med en stenmur från vägen som även fungerar som stöd. Tomten ger utrymme för lek och bus och uppe på trädäcket kan du njuta av både solen, middagar och underbar utsikt över åkrarna. Huset har de senaste åren genomgått omfattande renoveringar såsom tak- fönster- och fasadbyte, dränering, tillbyggnad, ändrad planlösning invändigt, nya stammar, ny el, nytt kök, badrum osv. Här finns även en mindre stallbyggnad för den som vill ha djurhållning i liten form.

"

Åby 105 har ett fint lantligt läge, med utsikt över åkrarna och gott om plats för både lek och avkoppling

"

Uteplatser

Från vardagsrum och kök nås ett generöst trädäck med gott om plats för både umgänge och avkoppling. Här kan du sitta och njuta i loungegruppen med ett glas vin, äta middag vid bordet eller bara njuta av lugnet som ges av att bo på landet. Runt hela trädäcket löper ett fint träräcke och de två trapporna ner till trädgården ger ett pampigt uttryck.

Kök

Det öppna och användarvänliga köket har hög standard och inbjuder till matlagning och härliga middagsbjudningar. Den stora köksön erbjuder arbetsyta och sittplatser och härifrån har man en fin överblick över matplats, uteplats och vardagsrum. Vitvaror i rostfritt utförande med både ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Självklart finns här även diskmaskin, induktionshäll och köksfläkt. Vid matplatsen finns det gott om utrymme för både familj och vänner och härifrån kan man njuta av utsikten från de stora panoramafönsterna. I denna delen, precis som i vardagsrum och vid matplatsen, finns vattenburen golvvärme för extra komfort och vid riktigt varma dagar finns luftkonditionering med svalkande kyla.  

"

Vid både matplats och vardagsrum finns det gott om utrymme för både familj och vänner och härifrån kan man njuta av utsikten från de stora panoramafönsterna

"

Vardagsrum

Med en öppen och luftig planlösning är detta definitivt en bostad för den som gillar att umgås med familj och vänner. Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och här finns även utgång till det stora trädäcket, perfekt för social samvaro. Rummet får en naturlig avdelare med hjälp av en stilren kamin som kan åtnjutas från både soffgrupp som matbord.
Här är både väggar och tak klädda i en finhyvlad träpanel som ger en varm och ombonad känsla. Det öppna ryggåstaket ger en härlig rymd och de infällda spottarna samt fönsterbelysningen ger en mysigt sken framåt kvällskvisten. Fönster- och trädgårdsbelysningen är för övrigt skymningsstyrda så det alltid är upplyst när man kommer hem från en lång arbetsdag.  

Sovrum

I bostaden finns tre sovrum varav det ena är väldigt generöst i storlek och har gott om utrymme för dubbelsäng. Om man dessutom väljer rätt sida på sängen kan man ligga kvar på morgonkvisten och se ut mot kaminen som kanske brinner, man har en varm kopp kaffe på nattduksbordet och utanför de stora fönsterpartierna börjar dagen vakna... De andra två rummen är även dom generösa i storlek, har plats för dubbelsäng eller enkelsäng och skrivbord. Perfekta som barn- eller gästrum eller generösa kontor. Båda rummen är placerade i bakre delen av huset, avdelat från de sociala ytorna - det absolut bästa för ett lugnare klimat och godare nattsömn. 

"

Väljer man rätt sida på sängen kan man ligga kvar på morgonkvisten och se ut mot kaminen som kanske brinner och utanför de stora fönsterpartierna börjar dagen vakna

"

Badrum

Det helkaklade badrummet ligger i nära anslutning till sovrummen. Här är materialvalen tidlösa och det lite mörkare stengolvet passar väl in i husets karaktär. Här finns bland annat elektrisk golvvärme, generös förvaring och ett stort fönster med härligt ljusinsläpp.

Hall

Den inbjudande entrén nås via ett kraftigare takutsprång som ger skydd för både väder och vind. Väl inne möts man av ett slitstarkt och snyggt golv med rutmönster i grönt och beige.
Här finns gott om plats för jackor, mössor och vantar i en stor garderob. Ljust och luftigt och utrymme finns för extra förvaringslösningar såsom garderober eller byråer för den som önskar. Groventrén är även den försedd med slitstarkt golv och öppen klädförvaring. 

Tvättstuga

Tvättstugan är generös i storlek och har gott om plats för klädvård. Tvättmaskin och torktumlare är placerade i ergonomisk arbetshöjd och härifrån finns även access till ett separat torkrum med avfuktare så tvätten torkar på nolltid!

"

Källare i toppskick med bland annat garage med billaddare, torkrum och tvättavdelning

"

Källarplan

Källarplan består av, förutom tvättstuga och torkrum, ett rymligt garage med laddare för elbil och två generösa förrådsutrymmen varav den ena rymmer filteranordning för vattnet. I övrigt finns här plats för tåliga stålhyllor som väntar på att få fyllas upp med marmelader, syltburkar, saftflaskor och så vidare. En perfekt mat- och dryckeskällare helt enkelt. 
Under den tillbyggda delen av huset finns ytterligare en källardel som nås från trädgården. 

Här bor du lantligt med både åkrar, skog och hav i närheten men endast 15 minuters bilfärd från Trossö!

Är det dags att byta bostad? Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering & offert. Boka värdering

Fakta

InteriörHall
Entré med plats för avhängning samt en garderob för ytterkläder. Träpanel på väggar och marmoleumplattor på golv. Vattenburen golvvärme.

Kök
Köksstommar från Ikea med svartlaserade fronter. Bänkskiva och stänkskydd i kvartskomposit från Silestone. Utrustat med kyl och frys med kolsyrat vatten och iskuber, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt diskmaskin. Samtliga vitvaror av märket Siemens bortsett från kyl och frys som är från Samsung. Fin mattlackad tvåstavsparkett från Kährs, träpanel på vägg och spotlights i tak. Vattenburen golvvärme.

Vardagsrum
Fin mattlackad tvåstavsparkett från Kährs, träpanel på vägg och spotlights i tak. Vattenburen golvvärme. Centralt placerad kamin som delar av mot matplats. Utgång till trädäck. 

Sovrum
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Tapetserade väggar och mattlackad tvåstavsparkett från Kährs. 

Sovrum
Sovrum med mattlackad tvåstavsparkett från Kährs och tapetserade väggar. Infälld förvaring i vägg.

Sovrum
Sovrum med tapteserade väggar och mattlackad tvåstavsparkett från Kährs. Förvaring via garderober med skjutdörrar. 

Klädkammare
Klädkammare med hängande förvaring samt korgsystem. Tapetserade väggar och mattlackad parkett.

Badrum
Helkaklat badrum med elektrisk golvvärme. Mörkare stengolv och vitt kakel på vägg. Utrustat med duschhörna med infällbara glasdörrar, wc-stol, handfat med kommod samt spegelskåp. Inbyggd nisch med hyllplan samt väggskåp. 

Groventré
Groventré med tapetserade väggar och marmoleumplattor på golv. Öppen förvaring samt städskåp bakom skjutpartier. Nedgång till källare samt access till trädgård. 

Källarplan
Källarplan med gråmålat betonggolv och vitmålade väggar. 

Tvättstuga
Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, båda av märket Samsung. Utrustat med diskho och avlastningsyta. Målade väggar samt betonggolv och plattor.

Torkrum
Separat torkrum (f.d. pannrum) med målat betonggolv och vitmålade väggar. Avfuktare för effektiv torkning av tvätt samt värmepanna (Bosch)

Matkällare
Matkällare med gott om plats för förvaringsmöjligheter. Målat betonggolv och målade väggar.

Förråd
Målat betonggolv och målade väggar. Reningsfilter.

Garage
Målade väggar samt målat betonggolv. Utrustat med billaddare samt ny garageport med fjärrkontroll.

Källardel
Källardel under utbyggnation som nås utifrån. Betonggolv och delvis gipsade väggar.

Renoveringar
2011 (tidigare ägare)
- Djupborrad brunn
- Luftvattenvärmepump 
2018
- Vattenprov med tjänligt resultat (filter installeras för bl.a. järn)
- Tillbyggnation och renoveringar påbörjas
- Badrum renoveras
2019
- Tillbyggnation av hall, kök, matrum och vardagsrum
- Samtliga ytskikt renoveras invändigt
- Nytt tak, fönster och dörrar, fasaden kläs med fibercement
- Fullständigt byte av stammar (byts fram till brunn)
- Ny el
- Fiber installeras 
2020
- Trädäck färdigställs
- Sten- och stödmur
- Uppfart 
- Gräsmatta rullas ut
- Sprinklersystem installeras på framsida

Läs mer

FastighetUtgångspris
3 900 000 kr

Byggnadsår
1957, tillbyggt 2019

Antal rum
5 rum och kök

Boarea
125 kvm

Biarea
122 kvm

Tomt
Area 1418 kvm

Grundläggning
Källare

Fasad
Fibercement

Stomme
Trä

Bjälklag
Trä

Tak
Betongpannor

Fönster
3-glas

Uppvärmning
Värmepump luft/vatten

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Tv- internetutbud
Fiber

Energideklaration
Utförd: 2021-09-14
Energiklass: E
Energiprestanda: 70 kWh per kvm och år kwh/kvm och år

Driftskostnader
28 320 kr/år
Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 4080 kr (totalt 32 400)
Antal personer i hushållet: 2
Kommentar: Kostnader enligt säljarnas uppgifter, avser uppvärmning/hushållsel, VA, renhållning, sotning. Utöver angiven drift har säljaren även en årskostnad för hemförsäkring om 4 500 kr samt kostnad för ved om ca 500 kr.

Fastighetsbeteckning
ÅBY 3:16

Taxeringsvärde
Totalt: 1 728 000 kr
Byggnad: 1 455 000 kr
Mark: 273 000 kr

Pantbrev
2 612 500 kr

Läs mer